Thumbnail
Τι λέει ο ίδιος

Ο Στέργιος Αράπογλου διένυσε 546 χιλιόμετρα σε οκτώ ημέρες, ως μέρος μιας διαδρομής 1400 χιλιομέτρων, με στόχο να μεταφέρει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας τρία σημαντικά μηνύματα: τον σεβασμό προς τον δάσκαλο, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων αλλά και το μήνυμα του «καθαρού αθλητισμού».

Ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων και γενικός χειρουργός, ξεκινώντας από το Ορμένιο του Έβρου, πέρασε χτες από τη Θεσσαλονίκη, υλοποιώντας το μεγαλύτερο δρομικό εγχείρημα στην Ελλάδα και αναμένεται να τρέξει από το βορειότερο έως το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής χώρας σε μόλις 23 ημέρες.

Ο Στέργιος Αράπογλου μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κατά την διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποίησε η Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης (ΧΑΝΘ), προκειμένου να τιμήσει τόσο τον ίδιο, όσο και τον μεγάλο δάσκαλο του που τον ενέπνευσε, τον Τάκη Σκουλή, ο οποίος το 1992 διέτρεξε την ιστορική διαδρομή 500 χιλιομέτρων Αθήνα- Σπάρτη -Αθήνα και ανακηρύχθηκε ο πρώτος στον κόσμο αναβιωτής του Φειδιππίδιου Άθλου.

«Από όλους τους πιθανούς δρόμους που μπορεί να ακολουθήσει ένας άνθρωπος στη ζωή του, ο πιο σωστός είναι ο δρόμος της προσπάθειας χωρίς αναβολικά, χωρίς ντόπινγκ, ο δρόμος του τίμιου ιδρώτα, όπως έχει πει και ο δάσκαλος μου και εδώ συμπίπτουν τα οράματα μας με τη ΧΑΝΘ για τον αγνό ερασιτεχνικό αθλητισμό» επισήμανε κατά την άφιξη του στην εκδήλωση.

Ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων και γενικός χειρουργός δήλωσε πως «μέχρι αυτή τη στιγμή επίσημα καταγεγραμμένα έχουν ολοκληρωθεί 546 χιλιόμετρα, επιπλέον 36 χιλιόμετρα από τον αρχικό υπολογισμό» και πρόσθεσε ότι «τα πόδια μου υλοποιούν το όνειρο του μεγάλου δασκάλου μου και ο στόχος είναι να διανύσω περίπου 1400 χιλιόμετρα και να φτάσω στο Ακρωτήριο Ταίναρον».

Ο σχεδιασμός γίνεται με επιμέλεια και σε αυτόν εντάσσεται και η συμβολή της ΧΑΝΘ που συνεργάζεται με το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΕRASMUS+ "THE GAME", το οποίο αφορά στο αντιντόπινγκ και παρέχει στον σπουδαίο αθλητή, «το όχημα υποστήριξης με τον οδηγό Απόστολο Μαρκούση, που είναι τα μάτια στο όλο εγχείρημα και η προστασία μου πάνω στο δρόμο» όπως υπογραμμίζει ο Στέργιος Αράπογλου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ηλίας Μίχος
Κολωνός: Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Μίχος - Αθώα η μητέρα για πορνογραφία και μαστροπεία
Δεν ακολούθησε την εισαγγελική πρόταση το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας
Κολωνός: Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Μίχος - Αθώα η μητέρα για πορνογραφία και μαστροπεία
γερασιμος σιασος
Γεράσιμος Σιάσος: Ετσι θα αντιστρέψουμε το brain drain στην Ελλάδα
Ομιλία του του Πρύτανη του ΕΚΠΑ, καθηγητή Γεράσιμου Σιάσου, στο 2ο Star Forum, που διοργανώνει το STAR Κεντρικής Ελλάδας με κεντρικά θέματα συζήτησης...
Γεράσιμος Σιάσος: Ετσι θα αντιστρέψουμε το brain drain στην Ελλάδα