Thumbnail
Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση

Σε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια Αργοστολίου για τη ματαίωση πλειστηριασμού σπιτιού και κατοικίας μικορμεσαίου επαγγελματία καλούν το Εργατικό Κέντρο και η ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς – Ιθάκης.

Διαβάστε παρακάτω τη σχετική ανακοίνωση:

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς – Ιθάκης και η ΕΓ του τοπικού καλούν τα σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους εργαζόμενους του Νομού να αναμετρηθούν με την πολιτική των πλειστηριασμών λαϊκής στέγης και επαγγελματικής στέγης, που αφορά την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, τους αγρότες. 

Την Τετάρτη 25 Απρίλη, έναν τέτοιο ηλεκτρονικό πλειστηριασμό σχεδιάζουν να πραγματοποιηθεί σε συμβολαιογραφικό γραφείο του Αργοστολίου και αφορά, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουμε, μικρομεσαίο επαγγελματία του οποίου πλειστηριάζεται διώροφο οίκημα (μαγαζί και κατοικία), για μη εξυπηρετούμενο δάνειο σε τράπεζα ύψους 100.000 ευρώ. Είναι καθήκον μας να βροντοφωνάξουμε: «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», «Οργάνωση και αγώνας ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων λαϊκών νοικοκυριών», «Εμπρός λαέ ξεσηκωμός, κάτω τα χέρια απ' του λαού το βιος» και «Τέρμα πια στους εκβιασμούς, εμπόδισε λαέ τους πλειστηριασμούς». 

Να μην επιτρέψουμε να προχωρήσουν!!!

Να μην ρημάζει το βιος των φτωχών οικογενειών προς όφελος των τραπεζιτών και των αρπαχτικών. Να βάλουμε ένα φρένο στους σχεδιασμούς κυβέρνησης και μεγάλου κεφαλαίου να βάλουν χέρι στην περιουσία της εργατικής τάξης, του ελληνικού λαού. Να στείλουμε μήνυμα με την παρουσία μας, ότι η αλληλεγγύη γίνεται υπόθεση κάθε συνδικάτου, κάθε εργαζόμενου, ότι οργανώνεται η αντίσταση απέναντι στο σύνολο της βάρβαρης πολιτικής, ότι οι εργαζόμενοι παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους, ότι δίνουμε «παρών» σε όλα τα μέτωπα της αντιλαϊκής - αντεργατικής πολιτικής». Κανείς να μην μείνει μόνος του απέναντι στα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, των κομμάτων που ψήφισαν τα μνημόνια και των εταίρων τους. Να βρεθούμε όλοι σε θέση μάχης.

Να μην συμβιβαστεί κανείς με τις περισσότερες από 1.000 κατασχέσεις τη μέρα, που στην πλειοψηφία τους αφορούν την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τους συνταξιούχους. Με τους πάνω από 500 πλειστηριασμούς τη βδομάδα, που αυξάνονται μέρα τη μέρα απειλώντας δεκάδες χιλιάδες καταχρεωμένες λαϊκές οικογένειες. Η επίθεση θα ενταθεί, οι κατασχέσεις χρημάτων για χρέη θα διευρυνθούν. Επιπλέον, πια, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί αφορούν και στην πρώτη κατοικία, γίνονται τρεις φορές τη βδομάδα (αντί μίας που ίσχυε μέχρι τώρα) και δίνεται η δυνατότητα στους τραπεζικούς ομίλους να εκχωρούν τα λεγόμενα "κόκκινα" δάνεια σε εταιρείες - κοράκια προκειμένου να προχωρούν άμεσα σε εκποίηση περιουσιών μαζί με τους τραπεζίτες! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διέλυσε, ουσιαστικά, την όποια παρεχόμενη προστασία υπήρχε στην πρώτη κατοικία. 

Προχώρησε σε ποινικοποίηση των αγώνων ενάντια στους πλειστηριασμούς και έκανε ιδιώνυμο αδίκημα την αλληλεγγύη.

Στο φόντο αυτό υπογραμμίζουμε την ανάγκη κάθε σωματείο, να οργανώσει αποφασιστικά την πάλη, να αποκτήσει εικόνα του χώρου του και να την καταγράψει, να κάνει πράξη την αλληλεγγύη στο χώρο δουλειάς και στη γειτονιά.

Να δώσουμε το «παρών»  την Τετάρτη 25 Απρίλη και ώρα 13.30 το μεσημέρι, έξω από τα δικαστήρια.

Αργοστόλι 21/4/2018

Οι Διοικήσεις του ΕΚΚΙ και του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς - Ιθάκης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα