Thumbnail
Πανελλαδική ημέρας δράσης

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, καθώς η εκτελεστική γραμματεία της ΟΕΝΓΕ αποφάσισε Πανελλαδική Ημέρα Δράσης ενάντια στις απολύσεις των επικουρικών γιατρών τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου. 

Η Ομοσπονδία προκήρυξε Παναττική στάση εργασίας από τις 11:00-15:00 και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12:30. Ακόμη, έχει καλέσει τις Ενώσεις των Γιατρών σε όλη τη χώρα να συνεδριάσουν άμεσα και να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την ίδια μέρα (συσκέψεις επικουρικών, δημιουργία επιτροπών αγώνα επικουρικών, στάσεις εργασίας, παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διοικήσεις, στις Υγειονομικές Περιφέρειες κ.λπ.).

Η ΟΕΝΓΕ αποφάσισε:

• Συμμετοχή των νοσοκομειακών γιατρών στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 24 Νοεμβρίου.

• Πανελλαδική Απεργία στις 8 Δεκεμβρίου, ενάντια στις απολύσεις των επικουρικών γιατρών αλλά και για το σύνολο των προβλημάτων του κλάδου, και πανελλαδική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας σε ώρα που θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες.

• Αποστολή εξώδικου της ΟΕΝΓΕ στις διοικήσεις των νοσοκομείων και των Υγειονομικών Περιφερειών για την μη τήρηση των ρεπό και τον εξαναγκασμό σε υπερεφημέρευση.

• Κλιμάκωση της παρουσίας της ΟΕΝΓΕ σε όλη την χώρα. Συγκεκριμένα, τις επόμενες μέρες αντιπροσωπεία της ΟΕΝΓΕ θα επισκεφτεί το νοσοκομείο της Λαμίας για να στηρίξει τον αγώνα των συναδέλφων ενάντια στο κλείσιμο τμημάτων του νοσοκομείου.

• Διοργάνωση σύσκεψης για τα προβλήματα των γιατρών του ΕΣΥ στις Πανεπιστημιακές Κλινικές και τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία. Η σύσκεψη θα ορισθεί σε εύθετο χρόνο ώστε να δοθεί ο κατάλληλος χρόνος στις αντίστοιχες Ενώσεις να προετοιμαστούν. Σημειώνεται ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας οφείλει να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή στη δίκη στις 25 Νοεμβρίου για πανεπιστημιακούς καθηγητές της Λάρισας που φέρονται πως χειρουργούσαν παράνομα σε ιδιωτικές κλινικές.

• Πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τις Ενώσεις για τα προβλήματα της υγειονομικής κάλυψης προσφύγων και μεταναστών με επισκέψεις στους καταυλισμούς προσφύγων και στα νοσοκομεία που εμπλέκονται. Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, «οι συνθήκες διαβίωσης είναι δραματικές με την υγειονομική περίθαλψη των προσφύγων να έχει παραδοθεί ουσιαστικά στις ΜΚΟ».

• Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις με αφορμή την επίσκεψη Ομπάμα καθώς και συμμετοχή στις εκδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου 15-17 Νοεμβρίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

hoynta.jpg
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
57 χρόνια πριν τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
dictionary-lexiko-xenes_glosses-foreign_lagnuage.jpg
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;
Επειδή σε λίγο, για να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας ή για να δούμε τηλεόραση, θα χρειαζόμαστε πτυχίο αγγλικής φιλολογίας, μήπως είναι πιο εύκολο να τα...
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;