Thumbnail
Στις πυρόπληκτες περιοχές και στην Αγία Βαρβάρα

Στη διάθεση ποσού ύψους 16,9 εκατομμυρίων ευρώ για αντιδιαβρωτικά - αντιπλημμυρικά έργα στις περιοχές των δήμων Ραφήνας - Πικερμίου, Μαραθώνος και Μεγαρέων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου, προχωρά η Περιφέρεια Αττικής, με σχετικές αποφάσεις της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Με την πράξη αυτή θα ξεκινήσουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις αντιδιαβρωτικής προστασίας στις πυρόπληκτες περιοχές από την αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι, η περιφερειάρχης είχε παρέμβει με επιστολή της (4/09/2018) προς τη Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ) του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού της Εφαρμογής (ΕΥΣΕ) της Εθνικής Αρχής Συντονισμού, εξασφαλίζοντας την ένταξη των έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες από την αποκεντρωμένη διοίκηση, που είναι αρμόδια για την εκτέλεσή τους.

Πρόκειται για απαραίτητα έργα, όπως είχε υπογραμμίσει ο συντονιστής της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής, σε σχετικά έγγραφά του «προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν κατά το δυνατόν οι συνέπειες της διάβρωσης του εδάφους και των πλημμυρικών φαινομένων από τα οποία κινδυνεύουν άμεσα οι κατάντη οικισμοί και ιδιαίτερα όλη η παραλιακή ζώνη, στην οποία καταλήγουν πολλά ρέματα και μεγάλη ποσότητα βρόχινων νερών των λεκανών απορροής» στις περιοχές.

Σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο σε εξέλιξη και στην Αγία Βαρβάρα

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά το έργο ανακατασκευής και αναβάθμισης του αποχετευτικού δικτύου, επί της οδού Κύπρου, στο Δήμο Αγ. Βαρβάρας και «γρήγορα πρόκειται να ολοκληρωθεί», όπως διαπίστωσε κατά την αυτοψία που διενέργησε σήμερα στο χώρο ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθήνας. Σπύρος Τζόκας

Τον αντιπεριφερειάρχη υποδέχτηκε και ενημέρωσε για την πορεία του έργου το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής με 300.000 ευρώ, ο δήμαρχος Γιώργος Καπλάνης

Ο κ Τζόκας συνομίλησε με πολλούς κατοίκους της περιοχής οι οποίοι του εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την πραγματοποίηση του έργου το οποίο ήταν αίτημα δεκαετιών ενώ θα συμβάλει κατά κύριο λόγο και στην αντιπλημμυρική προστασίας τους.. Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του και ανανέωσε το ραντεβού του, τόσο με το Δήμαρχο όσο και με τους πολίτες, για την επίβλεψη άλλων έργων που εξελίσσονται στην περιοχή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα