Thumbnail
Συντάξεις

Δραματική είναι η κατάσταση για χιλιάδες δικαιούχους που έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης λόγω της σοβαρής καθυστέρησης στην έκδοση συντάξεων. Σε εκκρεμότητα βρίσκονται σήμερα 90.000 αιτήσεις για χορήγηση κύριας σύνταξης, 90.000 για επικουρική και 42.000 για εφάπαξ.
Ο χρόνος αναμονής για την έκδοση της οριστικής κύριας σύνταξης φθάνει και τα 2 χρόνια, κατά μέσο όρο, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στις συντάξεις με διαδοχική ασφάλιση(πάνω από 2 ταμεία). Όσον αφορά τις επικουρικές συντάξεις, η καθυστέρηση ξεπερνά και τα 3 χρόνια. Η σοβαρή κατάσταση που εχει δημιουργηθεί οδηγεί τους υποψηφιους συνταξιουχους σε περιθωριοποίηση δεδομένου ότι θα λάβουν ψαλιδισμένες συντάξεις και εφάπαξ και παράλληλα αναγκάζονται να ζουν με τις μικρές προσωρινές συντάξεις.

Χαρακτηριστικό της αδράνειας- εκτός από την απουσία ηλεκτρονικών υποδομών και δεδομένων- είναι ότι δεν έχουν εκδοθεί οι απαιτούμενες εγκύκλιοι για διάφορες κατηγορίες ασφαλισμένων ενώ δεν υπάρχει η απαιτούμενη μηχανογραφική εφαρμογή μετά την ένταξη των ταμείων στον ΕΦΚΑ με αποτέλεσμα να εξαιρούνται από την έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων μέχρι και σήμερα οι ασφαλισμένοι με διαδοχική ασφάλιση του πρώην Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους , καθώς και του πρώην ΙΚΑ με διατάξεις Δημοσίου. Eτσι εδώ και 23 μήνες από την ψήφιση του 4387/16 (ν. Κατρούγκαλου) εξακολουθούν και δεν βγαίνουν πράξεις συνταξιοδότησης με διαδοχική ασφάλιση στο δημόσιο, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η έκδοση του εφάπαξ και στην συνέχεια η έκδοση των ψαλιδισμένων επικουρικών συντάξεων.
Ήδη πολλοί υποψήφιοι συνταξιούχοι έχουν καταθέσει εξώδικα για την παράνομη καθυστέρηση στην έκδοση συντάξεων ενώ το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων σχεδιάζει να προσφύγει σε ένδικα μέσα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα