Thumbnail
Το γράφημα αποτυπώνει στοιχεία για τον αριθμό των διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2017

Το 2017, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) υπερβαίνει τις 3,2 δισ., σημειώνοντας αύξηση κατά 5,1% σε σύγκριση με το 2016. Από το 2009 παρατηρείται σταθερή αύξηση του αριθμού των διανυκτερεύσεων στην ΕΕ, κυρίως λόγω της αύξησης των διανυκτερεύσεων από μη κατοίκους της χώρας στην οποία καταγράφηκε η αύξηση.

Το 2017, η Ισπανία (471 εκατ. νύχτες, +3,6% σε σύγκριση με το 2016) διατήρησε το προβάδισμά της, έναντι της Γαλλίας (431 εκατ., +6,6%), την Ιταλία (425 εκατ., +5,4%) και τη Γερμανία (400 εκατ., +2,7%).

Ο αριθμός των διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα το 2017 αυξήθηκε σε όλα σχεδόν τα κράτη μέλη για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, με τις μεγαλύτερες αυξήσεις να παρατηρούνται στη Λετονία (+ 12,0%), τη Σλοβενία (+ 11,3%) και την Κροατία (+10,6). Ακολουθούν η Πορτογαλία (+ 8,0%), η Τσεχική Δημοκρατία (+ 7,7%) και η Κύπρος (+ 7,3%).
Αντίθετα, η μόνη μικρή πτώση σημειώθηκε στο Λουξεμβούργο (-1,0%, που αντιστοιχεί σε 28.000 νύχτες).
Στην ΕΕ, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων από μη κατοίκους αυξήθηκε γρηγορότερα (+ 6,9%) μεταξύ 2016 και 2017 από εκείνες των κατοίκων (+ 3,5%). Σχεδόν κάθε κράτος μέλος της ΕΕ κατέγραψε αύξηση του αριθμού των διανυκτερεύσεων από μη κατοίκους, με εξαίρεση την περίπτωση του Λουξεμβούργου (-0,6%, ισοδύναμο με 15.000 νύχτες).
Σε απόλυτους αριθμούς, η Ισπανία (307 εκατ. νύχτες ή το 19% του συνόλου των διανυκτερεύσεων από μη κατοίκους στην ΕΕ) κατέγραψε τον μεγαλύτερο αριθμό διανυκτερεύσεων μη κατοίκων σε τουριστικά καταλύματα.

====================================================
Ο αριθμός των διανυκτερεύσεων στην ΕΕ από τους τουρίστες από την Κίνα υπερτριπλασιάστηκε κατά τα τελευταία δέκα χρόνια, για να φτάσει σχεδόν 25 εκατομμύρια νύχτες το 2016. Η ανάπτυξη του τουρισμού από την Κίνα έχει αυξηθεί περισσότερο συγκριτικά με αυτόν από άλλες μεγάλες οικονομίες όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία ή η Βραζιλία. Οι τουρίστες από την Κίνα αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 6% του συνολικού αριθμού διανυκτερεύσεων στην ΕΕ από υπηκόους τρίτων χωρών.

Οι τουρίστες από την Κίνα επισκέπτονται κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία

Περισσότερες από 7 στις 10 διανυκτερεύσεις κατοίκων από την Κίνα στην ΕΕ σημειώθηκαν σε τέσσερις χώρες: το Ηνωμένο Βασίλειο (31%), την Ιταλία (18%), τη Γαλλία (13%) και τη Γερμανία (10%). Ακολούθησαν η Ισπανία (7%), η Αυστρία (4%), η Ελλάδα (3%), η Τσεχία και οι Κάτω Χώρες (από 2%), ενώ σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες πήγαν 10% των Κινέζων τουριστών.

Η Κίνα, στους δέκα πρώτους εκτός ΕΕ προορισμούς για ταξίδια κατοίκων της ΕΕ

Το 2016, 4% όλων των ταξιδιών εκτός ΕΕ που πραγματοποίησαν οι κάτοικοι της ΕΕ ήταν στην Κίνα. Οι Ευρωπαίοι πραγματοποίησαν 2,1 εκατομμύρια ταξίδια στην Κίνα, που ισοδυναμούν σε 32,5 εκατομμύρια νύχτες. Οι τουρίστες της ΕΕ δαπάνησαν περίπου 5,1 δισ. ευρώ σε αυτά τα ταξίδια. Ο τουρισμός στην Κίνα αντιστοιχεί στο 5% του συνόλου των νυχτών που ξοδεύουν οι Ευρωπαίοι τουρίστες εκτός της ΕΕ.

Εκτός από την Κίνα (4%), άλλες χώρες μεταξύ των κορυφαίων προορισμών για τους τουρίστες της ΕΕ είναι οι ΗΠΑ (19%), η Τουρκία (13%), η Ελβετία (12%), η Νορβηγία (7%), η Ρωσία (5%) η Ταϊλάνδη, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μαρόκο (από 4%) και η Αίγυπτος (3%). Το υπόλοιπο 25% μοιράζεται σε άλλους προορισμούς.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για μεγένθυνση

Το γράφημα αποτυπώνει στοιχεία για τον αριθμό των διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2017 / AΠΕ - ΜΠΕ / Δημοσιογραφική επιμέλεια: Βασ. Κοριμέντζας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

άνεργοι
ΔΥΠΑ: 5.000 θέσεις για ανέργους με μισθό 12.264 ευρώ- Ποιους αφορά το πρόγραμμα
Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης με έμφαση στην πράσινη οικονομία και τις γυναίκες και επιχορήγηση 12.264 ευρώ για κάθε θέση...
ΔΥΠΑ: 5.000 θέσεις για ανέργους με μισθό 12.264 ευρώ- Ποιους αφορά το πρόγραμμα
sillalitirio-ekpaideutikoi.jpg
Αξιολόγηση: Ανυποχώρητη η βάση των εκπαιδευτικών - Ηδη 24 ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ επαναπροκήρυξαν απεργία-αποχή
Ο αγώνας στα χέρια των Πρωτοβάθμιων σωματείων και των εκπαιδευτικών - Ζητούν επαναπροκήρυξη απεργίας-αποχής και από τις Ομοσπονδίες
Αξιολόγηση: Ανυποχώρητη η βάση των εκπαιδευτικών - Ηδη 24 ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ επαναπροκήρυξαν απεργία-αποχή
ilikiomenos
Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτες γηροκομείου καταδικάστηκαν για τον θάνατο τετραπληγικού που κάηκε ζωντανός
Δεν λειτούργησε η πυρανίχνευση στο θάλαμο του άτυχου άνδρα
Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτες γηροκομείου καταδικάστηκαν για τον θάνατο τετραπληγικού που κάηκε ζωντανός