Thumbnail
24ωρη απεργία

Γενική απεργία έχουν προγραμματίσει για την Τετάρτη, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καθώς και Ενώσεις ελεύθερων επαγγελματιών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας, την ανεργία, και την υπερφορολόγηση. Η ΓΣΕΕ διοργανώνει συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 το πρωί, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια.

Με απεργίες και στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς στην «Πανεθνική Ημέρα Δράσης» και την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, την Τετάρτη.

Τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ της Τετάρτης ενώ κανονικά θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια σε μετρό και ηλεκτρικό.
Σε ό,τι αφορά τα τρένα και τον προαστιακό σιδηρόδρομο δεν θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη κανένα δρομολόγιο λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Επίσης, λόγω της απεργίας των σιδηροδρομικών δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα υπάρξει αναστολή όλων των δρομολογίων της από το βράδυ της Τρίτης έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Επιπλέον, ματαιώνονται τα βραδινά δρομολόγια στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη, που αναχωρούν τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Σημειώνεται ότι, οι αμαξοστοιχίες 600/601 (από Αθήνα και Θεσσαλονίκη) που αναχωρούν στις 23:55 και 23:00 αντίστοιχα, το βράδυ της Τετάρτης 30/05/2018, θα κυκλοφορήσουν μετά τη λήξη της απεργίας.

Αναλυτικά τα όσα ισχύουν βάσει των σιδηροδρομικών κανονισμών σε περιπτώσεις ακυρώσεων δρομολογίων λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων, αναφέρονται στον παρακάτω σύνδεσμο www.trainose.gr και στο τηλέφωνο 14511.

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, από τις 10.00 έως 13.00. Για το λόγο αυτό θα υπάρξουν και ακυρώσεις σε πτήσεις. Η AEGEAN και η Olympic Air μάλιστα με ανακοίνωσή τους αναγκάζονται να ακυρώσουν 6 σκέλη πτήσεων και να τροποποιήσουν την ώρα αναχώρησης σε 50 σκέλη πτήσεων.
Για περισσότερες πληροφορίες οι επιβάτες όπως επισκέπτονται το site της AEGEAN www.aegeanair.comκαι της Olympic Air www.olympicair.com ή καλούν στα κάτωθι τηλέφωνα:
Για την AEGEAN:801 1120000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό)
Για την Olympic Air:801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό)

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Τετάρτη νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ, ενώ απεργούν δάσκαλοι και καθηγητές.
Τη συμμετοχή τους στο πλαίσιο της 24ωρης απεργιακής πανελλαδικής κινητοποίησης που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης από τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 30 Μαΐου 2018 έως τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης 31 Μαΐου 2018. Σε σχετική ανακοίνωσή τους εκφράζουν την εναντίωσή τους «στα αντιλαϊκά μέτρα και στις μνημονιακές δεσμεύσεις που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση θέτοντας στην ατζέντα διαρκώς και νέα ληστρικά μέτρα, αδιαφορώντας προκλητικά για τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, που πλήττουν κατάφωρα το σύνολο του Ελληνικού λαού και ιδιαίτερα τους εργαζομένους στο χώρο του Τύπου». Και ζητούν «την άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών πολιτικών βίαιης και αντιδημοκρατικής προσβολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων, στην εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους και στη διαρκή ομηρία των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών».

Απεργιακές κινητοποιήσεις σε ΜΜΜ την Πέμπτη

Την Πέμπτη ακινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα λεωφορεία και τρόλεϊ λόγω της 24ωρης απεργίας, που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοί τους.
Ο ηλεκτρικός θα έχει στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί ενώ οι συρμοί του μετρόθα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ λόγω της στάσης εργασίας που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοί τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα