Thumbnail
Αναλυτικά οι προτάσεις μιιας ειδικού

Συμβουλές και μικρά μυστικά για να πετύχουμε το στόχο μας από την Δρ. Ελένη Παπαγιαννίδου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος.

Η νηστεία αποτελεί καλή ευκαιρία να χάσουμε βάρος και, όπως αναφέρει η Δρ. Ελένη Παπαγιαννίδου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος ,μπορούμε και να θρεφόμαστε  σωστά και να μη νιώσουμε πείνα και να έχουμε σταθερά φυσιολογικά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα αντικαθιστώντας πλούσια τρόφιμα σε υδατάνθρακες με αντίστοιχα χαμηλών υδατανθράκων.

Η ορθόδοξη νηστεία αποκλείει τα ζωικά προϊόντα όπως γαλακτοκομικά, αυγά και κρέας, το ελαιόλαδο και το κρασί και δυστυχώς, συνηθίζεται να καταναλώνουμε υπερβολική ποσότητα υδατανθράκων (ψωμί, ζυμαρικά, ρύζι, πατάτα). Όπως λέει η κ. Παπαγιαννίδου, μπορούμε να ακολουθήσουμε την ορθόδοξη νηστεία, θρέφοντας σωστά το σώμα μας, αλλά και να καταφέρουμε τόσο να χάσουμε  βάρος και επιπλέον να ρυθμίσουμε τη γλυκόζη στο αίμα μας αν έχουμε διαβήτη τύπου 2.  

Ποιο είναι το μυστικό;

Σύμφωνα με την κ. Παπαγιαννίδου, δίνουμε έμφαση στα μη αμυλούχα λαχανικά, τα θαλασσινά, τους ξηρούς καρπούς, όσπρια και τα υγιεινά έλαια, ως βάση της διατροφής κατά την ορθόδοξη νηστεία.

Ο συνδυασμός πρωτεΐνης από θαλασσινά και ξηρούς καρπούς με υγιεινά λίπη από αβοκάντο, ελιές, λάδι καρύδας και υδατάνθρακες αργής δράσης μειώνει την αίσθημα της πείνας.  Προσοχή: τρώμε μέχρι μια χούφτα ξηρούς καρπούς την ημέρα αν στόχος είναι η απώλεια βάρους. Εάν νιώθουμε  ότι πεινάμε το πρωί μπορούμε να προσθέσουμε ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας στον καφέ μας για ακόμα μεγαλύτερο αίσθημα κορεσμού. Επικεντρωνόμαστε στα οφέλη της διαλείπουσας νηστείας, που αποτελεί μέρος της ορθόδοξης παράδοσης. Μπορούμε να επιλέξουμε να τρώμε μόνο πρωινό και μεσημεριανό και να αποφύγουμε το βραδινό ή να παραλείψουμε το πρωινό και τρώμε μόνο μεσημεριανό και βραδινό (τουλάχιστον 3 ώρες πριν κοιμηθούμε).

«Τα ευχάριστα νέα είναι πως μπορούμε να νηστέψουμε αυτή τη σαρακοστή, να χάσουμε βάρος, να μη νιώσουμε πείνα και να έχουμε σταθερά φυσιολογικά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα αντικαθιστώντας πλούσια τρόφιμα σε υδατάνθρακες με αντίστοιχα χαμηλών υδατανθράκων».

Ενδεικτικά η κ Παπαγιαννίδου προτείνει:

Για παράδειγμα την Καθαρά Δευτέρα μπορούμε να φάμε:

Πρωί: Νηστίσιμο ψωμί χαμηλών υδατανθράκων,ταχίνι στο οποίο προσθέτουμε κακάο και ερυθριτόλη με στέβια

Μεσημέρι: Χταπόδι ψητό ξυδάτο (όχι κοκκινιστό),γαρίδες βραστές ή ψητές με λαδολέμονο, λαχανικά τουρσί χωρίς ζάχαρη (καλά για το μικροβίωμα), λαχανοσαλάτα ,ταραμοσαλάτα με σελινόριζα, νηστίσιμο ψωμί χαμηλών υδατανθράκων.

Βράδυ: Πράσινα ανάμικτα λαχανικά με καβούρι ,αβοκάντο,ελαιόλαδο,νηστίσιμο ψωμί χαμηλών υδατανθράκων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητής ρεύμα Πάτρα
Ηλεκτροπληξία σε σχολείο: «Είχε μαυρίσει το χέρι μου, είχε μουδιάσει μέχρι τον ώμο» - Η μαρτυρία του μαθητή
Για το σοβαρό ατύχημα μίλησε ο μαθητής στην Πάτρα
Ηλεκτροπληξία σε σχολείο: «Είχε μαυρίσει το χέρι μου, είχε μουδιάσει μέχρι τον ώμο» - Η μαρτυρία του μαθητή