Thumbnail
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για τα γεγονότα στη Σάμο

15 άτομα προσήγαγε η αστυνομία της Σάμου το Σαββάτο γιατί επισκέφτηκαν το κέντρο κράτησης προσφύγων του νησιού και μιλούσαν με τους πρόσφυγες. Πρόκειται για μέλη των δυνάμεων (Λαϊκή Αντίσταση - Α.ΑΣ., ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ και Αντιφασιστική Κίνηση) και αγωνιστές που σε σύσκεψη τη περασμένη Κυριακή αποφάσισαν μια σειρά κινητοποιήσεις για το προσφυγικό.
Σε αυτές τις κινητοποιήσεις εντάσσεται και η σημερινή μαζική επίσκεψη στο κέντρο κράτησης. Να σημειωθεί ότι δε πρόκειται για κέντρο όπου υπάρχει κάποια δυσκολία στη πρόσβαση. Η είσοδος και η έξοδος γενικά είναι ελεύθερη και η αστυνομία βρίσκεται μόνιμα σε κοντινό σημείο.
Αφού πέρασε αρκετή ώρα με τους αλληλέγγυους να συζητούν με τους πρόσφυγες, χωρίς κανένα πρόσχυμα τους πλησίασαν αστυνομικοί και τους ανακοίνωσαν ότι βρίσκονται εκεί παράνομα! Ζητήθηκαν άδειες για την επίσκεψη και αφού δεν υπήρχαν ζητήθηκαν ταυτότητες. Όταν διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν όλοι, και με την απειλή ότι θα τους βάλουν χειροπέδες(!!!), προσήγαγαν τους 15 με το πρόσχημα της εξακρίβωσης ταυτότητας.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ

Το απόγευμα της ίδιας μέρας αφέθηκαν ελεύθεροι οι 15 αλληλέγγυοι που προσήχθησαν, είτε είχαν ταυτότητα είτε όχι, από το κέντρο κράτησης στο αστυνομικό τμήμα για "εξακρίβωση" στοιχείων. Εκεί μάλιστα έμαθαν, από κρατικό εκπρόσωπο, ότι στο έδαφος των κέντρων κράτησης το κουμάντο το κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση οπότε οι πράξεις τους (μοίρασμα προκήρυξης, συναναστροφές και συζητήσεις με τους πρόσφυγες κ.λπ.) ήταν παράνομες! Τις επόμενες ώρες θα βγει αναλυτικότερη ανακοίνωση από τη Σάμο για το θέμα.
Αναδημοσιεύουμε εδώ το κείμενο, από αυτά που προφανώς απαγορεύει η Ε.Ε., της Λαϊκής Αντίστασης - Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας που μοιράστηκε, όσο πρόλαβε δηλαδή, σήμερα στους πρόσφυγες της Σάμου.

Ανοιχτό γράμμα-κάλεσμα στους πρόσφυγες

Αδέλφια μας πρόσφυγες,
Ξέρουμε καλά ότι είστε κατατρεγμένοι. Θύματα ενός πολέμου και μιας λεηλασίας που ρήμαξε τη χώρα σας, τη γειτονιά σας και το σπιτικό σας. Θύματα της επιδρομής των μεγάλων και μικρότερων φονιάδων και ληστών. Αυτών που διαφεντεύουν τον πλανήτη και το συμφέρον τους βρίσκεται στην αιματοχυσία των λαών, στην ακόμα μεγαλύτερη καταλήστευση τους.

Αδέλφια μας πρόσφυγες,
Ξέρουμε καλά ότι η κυβέρνηση της χώρας μας και η ΕΕ σας αντιμετωπίζουν σαν περισσεύματα ενός φονικού που πρέπει να κρυφτούν ή και να εξαφανιστούν. Δεν αναγνωρίζουν κανένα από τα πιο στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματά σας. Δεν αναγνωρίζουν το δικαίωμα σας να έχετε παρόν αλλά ούτε και μέλλον.
Βρίσκεστε μήνες κιόλας ουσιαστικά φυλακισμένοι σε άθλιες συνθήκες. Βρίσκεστε όμως και δίπλα σε έναν λαό που και αυτός χάνει μέρα με τη μέρα αυτά που εσάς ήδη σας τα στέρησαν. Το δικαίωμα στη δουλειά, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στη στέγαση, στη μόρφωση. Το δικαίωμα του στην ελευθερία, το δικαίωμα του στην ειρηνική και αδελφική συμβίωση με όλους τους λαούς της περιοχής. Γιατί η χώρα μας έχει γίνει ορμητήριο του πολέμου των Αμερικάνων, του ΝΑΤΟ, των ιμπεριαλιστών της ΕΕ. Είναι μπλεγμένη στις αντιθέσεις όλων αυτών και στον πολεμικό τους καυγά με τον ρώσικο ιμπεριαλισμό. Και ενώ είναι ήδη θύμα της λεηλασίας των ΗΠΑ και της ΕΕ είναι και υποψήφιο θύμα των πολέμων τους.

Αδέλφια μας πρόσφυγες,
Οι δυνάστες μας και οι κυβερνήσεις που τους υπηρετούν απειλούν τις χώρες και τους λαούς της περιοχής με ακόμα μεγαλύτερο όλεθρο. Και όταν δεν μας απειλούν μας τάζουν. Μας τάζουν μια ζωή σκλαβωμένη, χωρίς δικαιώματα, μια ζωή δούλου για μας και τα παιδιά μας.

Αδέλφια μας πρόσφυγες
Έχουμε κοινά δικαιώματα. Έχουμε κοινούς εχθρούς. Η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση και ο πόλεμος μας ενώνουν. Μας ενώνουν απέναντι σε όλους τους ξένους και ντόπιους δυνάστες μας. Οι κυρίαρχοι, οι ιμπεριαλιστές, το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις τους θέλουν να μας χωρίσουν. Οι φασίστες και οι ρατσιστές που είναι υπηρέτες των κυρίαρχων, θέλουν να βλέπουμε σαν εχθρό ο ένας τον άλλον. Θέλουν να μας έχουν έτοιμους ακόμα και για μια αλληλοσφαγή. Όχι μόνο το λαό μας με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, αλλά όλους τους λαούς της περιοχής.

Αδέλφια μας πρόσφυγες
Για τα κοινά μας δικαιώματα χρειαζόμαστε κοινή πάλη! Να διεκδικήσουμε μαζί αυτά που μας στερεί η πολιτική της κυβέρνησης και των Ευρωπαίων και Αμερικάνων αφεντικών της. Δεν είναι η ζωή σας και η ζωή μας έκτακτο γεγονός για να μας ελεούν με έκτακτα κονδύλια οι ανεπίσημες μορφές του κράτους και της ΕΕ. Απαιτούμε δουλειά, σπίτι, ανθρώπινες συνθήκες ζωής, σχολείο για όλα τα παιδιά, ελευθερίες, ταξιδιωτικά έγγραφα για όλους! Δεν είμαστε κρέας για κανόνια, δεν είναι οι χώρες μας χωράφια πολέμου των ιμπεριαλιστών. Απαιτούμε και παλεύουμε να τους διώξουμε από τις χώρες μας, διεκδικούμε έναν κόσμο ειρήνης, χωρίς βαρβαρότητα και εκμετάλλευση!

Αδέλφια μας πρόσφυγες
Σε αυτή την κοινή πάλη χρειάζεται να ενωθούμε. Σε αυτήν την πάλη για το κάθε μικρό και μεγάλο μας πρόβλημα να μάθουμε ο ένας τον άλλον, να στηρίξουμε όλοι μας ,όλους μας. Αυτός είναι ο δρόμος της αξιοπρέπειας των κατατρεγμένων και των λαών. Ο δρόμος που μας ξεχωρίζει από την αποκτήνωση και την ανθρωποφαγία που θέλουν να μας επιβάλλουν το κεφάλαιο και ο ιμπεριαλισμός. Ο δρόμος που οι λαοί κατακτούν τα δικαιώματα τους και το μέλλον τους!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για τα γεγονότα στη Σάμο

Η αστυνομική επιχείρηση προσαγωγής και τρομοκράτησης των 14 αλληλέγγυων που επισκέφθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου 22/10 το Κέντρο κράτησης προσφύγων στη Σάμο, είναι αποκαλυπτική της πραγματικής αντιπροσφυγικής κυβερνητικής πολιτικής αλλά και των επιδιώξεων της ενάντια στο λαό και τη νεολαία της χώρας. Οι αστυνομικές δυνάμεις που επέμβηκαν για να σταματήσουν τη συζήτηση των 14 με τους δεκάδες πρόσφυγες που συνέρρεαν δίπλα τους, ήταν η απτή απόδειξη της κυβερνητικής πολιτικής που με αντιρατσιστικό μανδύα απαγορεύει την συνάντηση του λαού και της νεολαίας της χώρας με τους κατατρεγμένους των ιμπεριαλιστικών πολέμων και λεηλασιών. Εξάλλου τα αστυνομικά όργανα στη συνέχεια -κρατώντας τους 14 μέσα στο «διοικητήριο» του Κέντρου- εξήγησαν σε όλους τους τόνους ότι «απαγορεύεται η είσοδος», ότι «δεν πρέπει να ταράζονται οι πρόσφυγες», ότι στο «Κέντρο ισχύουν οι νόμοι της ΕΕ» αλλά και ότι «για τη διακίνηση ανακοινώσεων ακόμα και στους δρόμους απαιτείται άδεια από το
κράτος».

Αλλά και ο ίδιος ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών που παρέστη στην επιχείρηση τρομοκρατίας-νουθεσίας των 14 αγωνιστών δήλωσε φαρδιά πλατιά «ότι η είσοδος στο Κέντρο είναι παράνομη» και στα ερωτήματα τι θα ακολουθήσει απάντησε ότι «η Αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της». Έτσι με απειλές για χειροπέδες και αυτόφωρο οι 14 -παρόλο που οι περισσότεροι είχαν δώσει ταυτότητες- μεταφέρθηκαν με κλούβα(!) από το Κέντρο προσφύγων στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης της Σάμου για… εξακρίβωση στοιχείων, όπου κρατήθηκαν άλλη μία ώρα πριν αφεθούν ελεύθεροι!

Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους και τη νεολαία της Σάμου τη βάρβαρη αντιπροσφυγική πολιτική της κυβέρνησης που με το όνομα «ανοιχτή δομή» έχει φυλακίσει στην πραγματικότητα 2.300 πρόσφυγες (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της 21/10) σε Κέντρο χωρητικότητας 800 ατόμων, σε απάνθρωπες συνθήκες.

Καταγγέλλουμε την πολιτική της φασιστικοποίησης, την πολιτική των απαγορεύσεων και της τρομοκράτησης ενάντια σε κάθε αγωνιστή και συλλογικότητα, ενάντια στο λαό και τη νεολαία που προωθεί η κυβέρνηση και στρώνει έτσι το έδαφος στις φασιστικές, ρατσιστικές και αντιδραστικές δυνάμεις όπως η πρωτοβουλία «Σάμος SOS» που συγκροτήθηκε στη Σάμο.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία της Σάμου να συμμετέχουν μαζικά τόσο στην μικροφωνική παρέμβαση στην πλατεία Καρλοβάσου στις 6.00μμ την Κυριακή 23/10, όσο και στην αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική-αντιφασιστική διαδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες την Παρασκευή 4/11 στο Καρλόβασι.

    Λαός και πρόσφυγες/μετανάστες: Κοινά δικαιώματα, κοινοί εχθροί, κοινή πάλη!

    Κάτω η κρατική τρομοκρατία!

    Δεν περνά ο φασισμός, ρατσισμός, εθνικισμός!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γιαγιά
«Νταντάδες της γειτονιάς»: Πώς θα λάβουν έως και 500 ευρώ παππούδες και γιαγιάδες
Πώς μπορούν οι γιαγιάδες, οι παππούδες, οι θείοι και οι νονοί να εισπράττουν 500 ευρώ από το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς»;
«Νταντάδες της γειτονιάς»: Πώς θα λάβουν έως και 500 ευρώ παππούδες και γιαγιάδες
ilikiomenos
Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτες γηροκομείου καταδικάστηκαν για τον θάνατο τετραπληγικού που κάηκε ζωντανός
Δεν λειτούργησε η πυρανίχνευση στο θάλαμο του άτυχου άνδρα
Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτες γηροκομείου καταδικάστηκαν για τον θάνατο τετραπληγικού που κάηκε ζωντανός
ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ
ΔΥΠΑ: Τα οριστικά αποτελέσματα για τη νέα δράση επαγγελματικής κατάρτισης με χρήση τεχνητής νοημοσύνης
Η πιλοτική δράση υλοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας της ΔΥΠΑ με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και στοχεύει στην παροχή...
ΔΥΠΑ: Τα οριστικά αποτελέσματα για τη νέα δράση επαγγελματικής κατάρτισης με χρήση τεχνητής νοημοσύνης
tempi
Τέμπη: Ξεσπά η μητέρα θύματος - «Το χειροκρότημα στον Καραμανλή μάς τρύπησε τα αυτιά»
Ευδοκία Τσαγκλή: «Ζητώ συγγνώμη από τον κ. Καραμανλή που μπήκα σε ένα τόσο καλό τρένο
Τέμπη: Ξεσπά η μητέρα θύματος - «Το χειροκρότημα στον Καραμανλή μάς τρύπησε τα αυτιά»