Thumbnail
Ο γνωστός σε όλους "χωροφύλακας" για άλλη μια φορά μοιράζει αγάπη

Ο Υπουργός Παιδείας κατήγγειλε σήμερα από το βήμα της Βουλής πως ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος μοιράζει φυλλάδιο με τη φωτογραφία του Υπουργού Παιδείας και διάφορα ρατσιστικά σχόλια όπως σημειώνει και ο ίδιος.

Γράφει η Ελένη Γαβρόγλου

Σε αυτό περιλαμβάνεται και μια ρήση για τα κιλά σύμφωνα με την οποία "το παχύ στομάχι δε γεννά έξυπνο νου"

Ο Νίκος Φίλης από τη Βουλή κάλεσε την Εκκλησία να επιληφθεί του θέματος με τις αντιχριστιανικές πρακτικές του Μητροπολίτη Αμβρόσιου παλιού και γνωστού χωροφύλακα.

Όπως είπε ο κ. Φίλης στο συγκεκριμένο φυλλάδιο υπάρχει ένα ρητό στο οποίο κοινώς σημειώνει πως οι χοντροί είναι βλάκες, με τον υπουργό να αναφέρει πως δεν θεωρεί τις αναφορές αυτές πως θίγουν τον ίδιο αλλά όλους τους ανθρώπους που για πολλούς λόγους μπορεί να είναι υπέρβαροι.

Μάλιστα, ο κ. Φίλης κατηγόρησε τον Μητροπολίτη πως προτρέπει τους χρυσαυγίτες να του επιτεθούν και κάλεσε την Εκκλησία να δει το θέμα πιο στενά μιας και τα συγκεκριμένα φαινόμενα θίγουν περισσότερο την εκκλησία και όχι τον ίδιο.

"Τόσο απλά, τόσο χριστιανικά, τόσο προκλητικά. Μάλιστα, μου έδωσε και κατάρα να σαπίσει το χέρι μου, ευτυχώς ο Θεός μακρόθυμος και πολυέλαιος δεν ακούει τους Αμβρόσιους αλλά συμπλήρωσε πως κάποιος ή κάποιοι “λεβέντες” μπορεί να ακούσουν αυτές τα κατάρες και προτροπές του κ. Αμβροσίου που είχε χαρακτηρίσει την Χρυσή Αυγή γλυκιά ελπίδα του έθνους…" και κάλεσε την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος να πάρει θέση…

Το φυλλάδιο, σύμφωνα με τον κύριο Φίλη, μοίρασε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος με τη φωτογραφία του Υπουργού Παιδείας -στην οποία φαίνεται σα να κοιμάται στη Βουλή- συνοδεία μειωτικών χαρακτηρισμών. Ο κύριος Φίλης μάλιστα, είπε ότι αυτές οι αναφορές δε θίγουν τον ίδιο αλλά όλους τους υπέρβαρους, καθώς "οι χοντροί είναι βλάκες".

Τέλος να τονίσω ότι δεν πρέπει κάποιος επειδή διαφωνεί πολιτικά με το Νίκο Φίλη, ή διαφωνεί με τα πεπραγμένα του στην Εκπαίδευση, να κλείσει τα μάτια απέναντι στον σκοταδισμό και τον Ρατσισμό

Η συντακτική ομάδα του alfavita.gr επιλέγει να μην αναπαράγει το ρατσιστικό υλικό

Ποιος είναι  ο μητροπολίτης Αμβρόσιος

Να θυμίσουμε πως στα 77 του χρόνια ο Αμβρόσιος, ο κατά κόσμον Αθανάσιος Λένης,  έχει υμνήσει τη Χρυσή Αυγή και τα πρωτοπαλίκαρά της. Να τους νουθετήσει, ώστε να μπορέσουν να εξελιχθούν σε «γλυκιά ελπίδα για τον απελπισμένο πια πολίτη» και «ήρεμη δύναμη στο σαπισμένο πια πολιτικό σύστημα». Να ψέξει τον Μεσσηνίας Χρυσόστομο, που στηλίτευσε την εγκληματική δράση των νοσταλγών του χιτλερισμού.
 
Γνωστός με το παρατσούκλι «χωροφύλακας», ο Καλαβρύτων, πολύ καιρό πριν από την απενοχοποίηση της Χρυσής Αυγής, έκανε τα πάντα για να διατηρήσει τη φωνή της ζωντανή. Άλλωστε, όπως έχει αποκαλυφθεί, οφείλει τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα στη θητεία του στη θρησκευτική υπηρεσία της χωροφυλακής, στη διάρκεια της δικτατορίας. Παρέμεινε στη θέση αυτή από το 1968 έως το 1976. Είναι κάτι που καταγράφει και στο βιογραφικό του, χωρίς όμως να προσδιορίζει χρονικά την περίοδο που ήταν «προϊστάμενος» της θρησκευτικής υπηρεσίας των χωροφυλάκων, υπηρεσία που σήμερα έχει μετονομαστεί σε Θρησκευτική Υπηρεσία της Αστυνομίας.

Το 1976 όταν ο Αμβρόσιος εκλέγεται τιτουλάριος μητροπολίτης Ταλαντίου και γίνεται αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, προκαλεί σάλο με τον χειροτονητήριο λόγο του όταν απευθυνόμενος σε αστυνομικούς που είχαν καταδικασθεί για βασανισμούς στα χρόνια της δικτατορίας  απευθύνει «θερμόν εν Κυρίω ασπασμόν προς όλους εκείνους τους αγαπητούς μου αξιωματικούς και οπλίτας της Ελληνικής Χωροφυλακής και Αστυνομίας Πόλεων οι οποίοι την στιγμήν ταύτην, συνεπεία οιουδήποτε ατυχούς συμβάντος εν τη ενασκήσει του υπηρεσιακού των καθήκοντος, εστερήθησαν των αγαθών της υγείας και της ελευθερίας».

Ο ίδιος τέλεσε και τη νεκρώσιμη ακολουθία του πραξικοπηματία και δολοφόνου Νίκου Ντερτιλή (ο Ντερτιλής καταδικάστηκε το 1975 σε εικοσαετή κάθειρξη για το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου και σε ισόβια κάθειρξη ως ένοχος ανθρωποκτονίας από πρόθεση του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη κατά την καταστολή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973) τον οποίο δεν δίστασε τον χαρακτηρίσει δημόσια ήρωα, σαν «τον Κολοκοτρώνη και τον Σωκράτη». Μάλιστα τον χαρακτήρισε και ως μάρτυρα της ελευθερίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιδιωτική ιατρική
Εγκρίθηκε η πρώτη ιδιωτική ιατρική σχολή στην Αθήνα - Ποια εταιρεία βρίσκεται από πίσω
Ιδιωτική Ιατρική Σχολή πήρε την πρώτη έγκριση - Η ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού
Εγκρίθηκε η πρώτη ιδιωτική ιατρική σχολή στην Αθήνα - Ποια εταιρεία βρίσκεται από πίσω