Thumbnail
Από τον Robert De Niro έως την Cher, τον Michael Moore, και τον Alec Baldwin, μια σειρά από διασημότητες διαδήλωσαν χθες βράδυ μαζί με χιλιάδες Νεοϋορκέζους μετά το προσκλητήριο για κινητοποίηση κατά του Ντόναλντ Τραμπ (Donald Trump), παραμονή της ορκωμοσίας του στην Ουάσινγκτον.

"Ο,τι κι αν συμβεί, εμείς οι Αμερικανοί, εμείς οι Νεοϋορκέζοι, εμείς θα πατριώτες θα μείνουμε ενωμένοι για τα δικαιώματά μας και τα δικαιώματα των συμπολιτών μας", δήλωσε από το βήμα ο Robert De Niro στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στη λεωφόρο που συνορεύει με το Σέντραλ Παρκ έως το Κολόμπους Παρκ όπου υψώνεται ο πύργος του Διεθνούς Ξενοδοχείου Τραμπ.

"Θα χρειαστούν 100 ημέρες αντίστασης; Θαυμάσια!", δήλωσε με τη συνήθη ειρωνεία του ο ηθοποιός Alec Baldwin, ο οποίος μέσα σε μερικές εβδομάδες έγινε ο διασημότερος μίμος του Ντόναλντ Τραμπ. Τον μιμείται κάθε εβδομάδα στην πασίγνωστη τηλεοπτική εκπομπή Saturday Night Live, κάτι για το οποίο το Twitter ξεχείλισε από οργισμένα μηνύματα του Τραμπ.

Ο Τραμπ "δεν έχει εντολή", δήλωσε από την πλευρά του ο Michael Moore. Είμαστε η πλειοψηφία. Μην εγκαταλείπετε, εγώ δεν θα εγκαταλείψω", πρόσθεσε λέγοντας ότι ο Τραμπ "δεν θα κρατήσει τέσσερα χρόνια".

Ο Τραμπ έλαβε λιγότερες ψήφους από τη αντίπαλό του των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον στις προεδρικές εκλογές, αλλά επικράτησε σημαντικά σε αριθμό εκλεκτόρων, κάτι που καθορίζει τον νικητή σύμφωνα με το αμερικανικό εκλογικό σύστημα.

Το πλήθος -πολλοί κάτοικοι του Μανχάταν, καλοβαλμένοι και εμφανώς κάποιου κοινωνικού επιπέδου- χειροκροτούσε, ενώ επικρατούσε ευχάριστο κλίμα και ιδιαίτερος ενθουσιασμός κυρίως για τον Ντε Νίρο, τον πρωταγωνιστή της ταινίας "Ταξιτζής" τον οποίο ο Μπιλ ντε Μπλάζιο αποκάλεσε "πολύ μεγάλο Νεοϋορκέζο".

Σύμφωνα με τον πολιτικό αναλυτή Σαν Αμπραμς, καθηγητή στο Sarah Lawrence College της Νέας Υόρκης, η πόλη που ψήφισε τη Χίλαρι Κλίντον σε ποσοστό 80%, θα μπορούσε να γίνει μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες αντιπολίτευσης στον νέο ένοικο του Λευκού Οίκου.

Μετά την εκλογή του Τραμπ, ο Μπιλ ντε Μπλάζιο τον είχε συναντήσει για να τον προειδοποιήσει ότι η Νέα Υόρκη θα προασπίσει την παράδοση που έχει στην υποδοχή μεταναστών απέναντι στις απειλές του για την απέλαση εκατομμυρίων μεταξύ αυτών. Και το υπουργείο Δικαιοσύνης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε χθες ότι θα παράσχει νομικές συμβουλές σε όλους του δήμους της πολιτείας ώστε να εμποδίσουν ενδεχόμενες προσπάθειες για απελάσεις από τις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης.

 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

molyvi_tetradio.jpg
Αξιολόγηση: Απάντηση ΣΥΝΕΚ στην Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κέρκυρας
ΣΥΝΕΚ Κέρκυρας: «Μένουμε σταθεροί στη θέση μας ότι η αξιολόγηση πρέπει να καταργηθεί με αγώνα πανεκπαιδευτικό , συγκροτημένο μέσα από την ΟΛΜΕ και...
Αξιολόγηση: Απάντηση ΣΥΝΕΚ στην Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κέρκυρας