Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα


Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 14 Ιανουάριος, 2018 - 09:16 | Στην Κατηγορία:

Προβλέπεται επιδείνωση του καιρού

Προβλήματα στην Kεντρική και Bόρεια Ελλάδα, με πλημμύρες και χιόνια, προκαλεί το χαμηλό βαρομετρικό «Θησέας», και σήμερα αναμένονται χιονοπτώσεις σε όλα τα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, ακόμη και στην Αττική.

Μέχρι και ένα μέτρο έχει φτάσει το χιόνι σε σημεία του ορεινού όγκου του νομού Τρικάλων, και στο μισό μέτρο στο νομό Καρδίτσας.

Προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην Μαγνησία, τόσο εξ’ αιτίας της αδιάκοπης βροχόπτωσης, όσο και από το χιόνι που πέφτει συνεχώς στο Κεντρικό Πήλιο και την Όθρυ.

Στο Πήλιο έχει κλείσει ο δρόμος προς την Δράκεια λόγω κατολίσθησης, ενώ με προβλήματα κινούνται τα αυτοκίνητα στον δρόμο προς τα Χάνια.

Επίσης, απαραίτητες είναι οι αλυσίδες σε τμήματα του ορεινού οδικού δικτύου στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, και στους νομούς Ευρυτανίας και Φθιώτιδας.

Ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν στη Σύμη.

Όπως αναφέρει η ΕΜΥ στο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που είχε εκδώσει από την Τετάρτη, παρά τη σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων την Κυριακή οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά καθώς και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας μέχρι και την Τρίτη 16 Ιανουαρίου.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα παρουσιάσει νέα επιδείνωση από τις πρώτες ώρες της ημέρας και από τα δυτικά. Πιο συγκεκριμένα, στη Δυτική Ελλάδα θα εκδηλωθούν βροχές στα πεδινά, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και λίγες καταιγίδες στο Ιόνιο. Στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα θα εκδηλωθούν ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, αλλά στη Μακεδονία μέχρι το μεσημέρι στη Βόρεια Θεσσαλία θα χιονίσει και σε πεδινά τμήματα (εκτιμώμενα υψόμετρα έως 150 μέτρα). Πάντως μετά το μεσημέρι οι χιονοπτώσεις θα ανέλθουν σε λίγο μεγαλύτερα υψόμετρα και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν σημαντικά.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, ΕΜΥ, meteo.gr


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Κλειστό αύριο το φαράγγι της Σαμαριάς - Ζημιές από την έντονη βροχόπτωση

Η κακοκαιρία που έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες τα Χανιά δημιούργησε μικρής έκτασης προβλήματα στην περιοχή

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 3 μήνες περιοχές του δήμου Βόλβης

Επλήγησαν από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις