Thumbnail
Φώναζαν "θα σε σκοτώσω" ενώ τον κλωτσούσαν στο πρόσωπο - Τι λέει το θύμα

Πρωτοφανής πρόκληση από στρατιώτες του ΝΑΤΟ, οι οποίοι γρονθοκόπησαν πολίτες στα Χανιά ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου, με αποτέλεσμα ένας 30χρονος να καταλήξει στο νοσοκομείο. 

Σύμφωνα με το flashnews.gr, το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε αργά την νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο στο κέντρο της πόλης των Χανίων και συγκεκριμένα έξω από τον Δημοτικό Κήπο της πόλης, όταν δύο Χανιώτες πήγαν να μπουν στο αυτοκίνητό τους.

Εκείνη την ώρα περνούσαν τέσσερις Βρετανοί στρατιωτικοί με πολιτικά, οι οποίοι σύμφωνα με την καταγγελία, επιτέθηκαν και γρονθοκόπησαν τον έναν από τους δύο Χανιώτες ο οποίος υπέστη συντριπτικό κάταγμα στην μύτη και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Χανίων.

Στο μεταξύ ενημερώθηκαν και οι αστυνομικές αρχές και με την συμβολή του άλλου Χανιώτη εντοπίστηκαν οι δύο από τους «νταήδες» οι οποίοι οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο εναντίον των οποίων υποβλήθηκε μήνυση.

Να σημειωθεί πως το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο των Χανίων ήταν αισθητή η παρουσία πολλών ομάδων στρατιωτικών οι οποίοι βρίσκονται στα Χανιά στο πλαίσιο της μεγάλης πολυεθνικής αεροναυτικής άσκησης η οποία διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης με επίκεντρο τον όρμο της Σούδας.

Η άσκηση αναμένεται να ολοκληρωθεί το ερχόμενο Σάββατο 25 Νοεμβρίου και οι αρμόδιοι πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους για να μην δημιουργηθούν άλλα επεισόδια σε βάρος πολιτών.

ΚΚΕ: Τα συνθήματα "εξω αι ΗΠΑ - έξω το ΝΑΤΟ" πιο επίκαιρα από ποτέ

Σε καταγγελία που εξέδωσε το ΚΚΕ αναφορικά με το περιστατικό σημειώνει:

"Η Τ.Ε. Χανίων του Κ.Κ.Ε. καταγγέλλει στον Χανιώτικο Λαό τα γεγονότα που εξελίχθηκαν το βράδυ στις 17 Νοέμβρη μετά την πορεία του Πολυτεχνείου, με τους Νατοϊκούς Στρατιώτες που συμμετέχουν στην πολυεθνική Νατοϊκή άσκηση «ΝΗΡΗΙΣ 2017» να επιτίθενται σε συντοπίτες μας στο κέντρο της Πόλης. Τα συνθήματα «έξω αι ΗΠΑ - έξω το ΝΑΤΟ», γραμμένα στις πύλες του Πολυτεχνείου πριν 44 χρόνια, παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ.

Η Ιμπεριαλιστική μηχανή του ΝΑΤΟ τα τελευταία χρόνια συγκεντρώνεται ολοένα και περισσότερο στην περιοχή μας λειτουργώντας πλήρως αποθρασυμένη από την ευκολία με την οποία η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  παραχωρεί Γή και ύδωρ για τα επικίνδυνα για τους Λαούς ιμπεριαλιστικά τους σχέδια. Πρόσφατη είναι άλλωστε η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ όπου συνεχίζοντας την πολιτική στήριξης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών των προηγούμενων κυβερνήσεων, αναβάθμισε τον ρόλο της αμερικανοΝΑΤΟϊκής βάσης της Σούδας και ενέπλεξε τη χώρα μας ακόμα περισσότερο στα δολοφονικά σχέδια ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή.

Μέρος αυτής της αποθράσυνσης είναι η συμπεριφορά των στρατιωτών προς τον Λαό μας. Τα τελευταία χρόνια άλλωστε τα περιστατικά επιθέσεων σε συντοπίτες μας έχουν αυξηθεί ραγδαία.

Η περιοχή μας μετατρέπεται ολοένα και περισσότερο σε «κόμβο» θανάτου των λαών της γύρω περιοχής, με τον μηχανισμό θανάτου να κυκλοφορεί ανεξέλεγκτος στην πόλη μας. Το λαϊκό κίνημα, πιστό στις φιλειρηνικές καταβολές του τόπου μας, οφείλει να αντιταχθεί σε αυτή την ανάπτυξη «θανάτου» που προορίζουν για την περιοχή μας, μετατρέποντας τον τόπο μας σε σύγχρονη Τρούμπα.

Καλούμε τους εργαζομένους, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, τους αγρότες και την νεολαία να μην συμβιβάζεται και να μην επιτρέψει την παρουσία των φονιάδων στον τόπο μας. Να πυκνώσει τις γραμμές του Αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, να καταδικάσει και να απαιτήσει 

• Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους – Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν
• Να κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι Ευρωατλαντικές Βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα
• Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό
• Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα – Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές
• Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του"

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποια είναι η ευχή της μάνας με 6 λέξεις και μόνο φωνήεντα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 19/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας - ΥΠΑΙΘ
Υπουργείο Παιδείας: Παράταση απόσπασης διοικητικών υπαλλήλων σε Γραφεία Συντονιστών Εκπαίδευσης στο εξωτερικό
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται: από 19-03-2024 μέχρι 22-03-2024 και ώρα Ελλάδας 23:59
Υπουργείο Παιδείας: Παράταση απόσπασης διοικητικών υπαλλήλων σε Γραφεία Συντονιστών Εκπαίδευσης στο εξωτερικό
Βουκουρέστι
Προσλήψεις ελληνόφωνων στην Ρουμανία: Μισθός πάνω από 20.000 ευρώ, δωρεάν διαμονή και ιδιωτική ασφάλιση υγείας
Τα απαραίτητα προσόντα που πρέπει να διαθέτετε
Προσλήψεις ελληνόφωνων στην Ρουμανία: Μισθός πάνω από 20.000 ευρώ, δωρεάν διαμονή και ιδιωτική ασφάλιση υγείας
opsyd
Αναπληρωτές που προσελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα: Σήμερα οι δηλώσεις προτίμησης στο ΟΠΣΥΔ
Δείτε το Εγχειρίδιο για Αίτηση-Δήλωση προτίμησης τοποθέτησης προσληφθέντων
Αναπληρωτές που προσελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα: Σήμερα οι δηλώσεις προτίμησης στο ΟΠΣΥΔ