Thumbnail
Σωφρόνιος Γκουτζίνης

Για άλλη μια φορά ο ιερωμένος Σωφρόνιος Γκουτζίνης που υπηρετεί ως Πρωτοσύγκελος στην ΙΜ Ξάνθης τοποθετείται με μετριοπαθή και προοδευτικό τρόπο σε σχέση με την επικαιρότητα.

Αίσθηση προκαλεί το σχόλιό του για τον θάνατο του 18 χρονου Χουσείν στο Μόναχο. Μέσω Facebook ο Αρχιμανδρίτης επικρίνει όσους δεν άρεσε τό ότι ο θρακιώτης νεκρός δεν είχε "ευήχο ελληνικό όνομα" ή είχε διαφορετικό θρήσκευμα!

Συγκεκριμένα έγραψε

Ο έλληνας που δολοφονήθηκε στο Μόναχο έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται Χουσεΐν Νταϊτσίκ. Επειδη όμως το ονοματεπώνυμο του δεν είναι αρκουντως ελληνικό, ακούγεται παραταιρο, το "καταπινουμε".

Ελληνας με επίθετο που παραπέμπει στο Ισλάμ.... Δεν "κολλάει", αφού δεν εξυπηρετεί την εθνικιστικη νοοτροπία κάποιων.... Για αυτούς το 18χρονο παλληκαρακι είναι ένας χρήσιμος αλλά καθόλου βολικός νεκρός.... Δεν σεβαστηκαν την ταυτότητα του, το ονοματεπώνυμο του, ούτε στο θάνατο... Ολοι αυτοί ας σταματήσουν τη σκυλευση του νεκρού και την πατριδοκαπηλια... εδω στη Θράκη δεν έχουν καμία δουλειά....


Εδώ ξέρουμε πως να ζούμε μαζί άνθρωποι με διαφορετικά πιστεύω, έθιμα και νοοτροπίες... Ο Χουσεΐν Νταϊτσίκ έχει ονοματεπώνυμο και πατρίδα του πλέον είναι ο ουρανός και η αιωνιότητα... Ο Θεος να παρηγορησει τους δικούς του.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα