Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Προετοιμάζεται η Αθήνα για τη νέα αξιολόγηση


Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 12 Αύγουστος, 2017 - 20:15 | Στην Κατηγορία:

Διαπραγμάτευση

Σε φάση προετοιμασίας για τη νέα αξιολόγηση βρίσκεται η Αθήνα, καθώς στα τέλη του μήνα ή στις αρχές Σεπτεμβρίου θα γίνει μία πρώτη επαφή της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας με τους εκπροσώπους των θεσμών για τον καθορισμό του χρονοδιαγράμματος και την κατάρτιση του προσχεδίου του νέου προϋπολογισμού.

Η τρίτη αξιολόγηση θα αρχίσει μετά τις γερμανικές εκλογές και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους, με την κυβέρνηση να στοχεύει στην υλοποίηση των 90 από τα 113 συνολικά προαπαιτούμενα που απομένουν έως το τέλος του προγράμματος.

Τα κυβερνητικά στελέχη θεωρούν πως ο στόχος είναι εφικτός, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν τα «αγκάθια» των κοινωνικών επιδομάτων και της υλοποίησης των διατάξεων για το Δημόσιο, όπως για την αξιολόγηση και την κινητικότητα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το πόσο γρήγορα θα κλείσει η τρίτη αξιολόγηση εξαρτάται και από τη στάση που θα κρατήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αν και εκτιμάται ότι δεν θα προβάλει τώρα τις ενστάσεις του για το δημοσιονομικό κενό που «βλέπει» το 2018.

Μοναδική προτεραιότητα είναι η προετοιμασία του εδάφους για μία καθαρή έξοδο από το μνημόνιο τον επόμενο Αύγουστο, χωρίς νέες επιβαρύνσεις, τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Πηγές: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

ΣΥΝΕΚ: Για την κατάργηση του ΠΔ152

Η κατάργηση του ΠΔ 152 και του νομοθετικού πλαισίου της ατομικής αξιολόγησης-χειραγώγησης, είναι νίκη των εκπαιδευτικών. Συνεχίζουμε!