Thumbnail
Τι λέει ο Πρόεδρος της ΕΥΑΘ

Συνεχίζονται τα προβλήματα υδροδότησης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ιδίως στη λεγόμενη «πυρίκαυστο ζώνη», αλλά και σε περιοχές στα ανατολικά της πόλης, εξαιτίας της υψηλής θολότητας που παρουσίασε το νερό μετά την ισχυρή βροχόπτωση και χαλαζόπτωση, που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα.

Ασφαλείς ενδείξεις για την ποιότητα του νερού από το αντλιοστάσιο του Δενδροποτάμου, όπου εντοπίζεται το πρόβλημα, θα υπάρχουν νωρίς το μεσημέρι αύριο, ώστε ακολούθως να αποκατασταθεί η ομαλή τροφοδοσία του κέντρου της πόλης από τη συγκεκριμένη πηγή.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), Γιάννης Κρεστενίτης, δήλωσε: 

"Λόγω των πλημμυρικών φαινόμενων στην περιοχή του Δενδροποτάμου, το νερό του αντλιοστασίου εκεί, έχει εμφανίσει υψηλή θολότητα και διεκόπη από το μεσημέρι η τροφοδοσία από το αντλιοστάσιο της πόλης. Έως ότου ολοκληρωθούν οι μετρήσεις που επιβάλλουν η εθνική και ευρωπαϊκή οδηγία περί πόσιμου νερού, για να διαπιστωθεί ότι το νερό είναι ασφαλές, το νερό αυτό απορρίπτεται στον Δενδροπόταμο και δεν τροφοδοτεί την πόλη. Θα έχουμε ενδείξεις για την ασφαλή ποιότητα του νερού αυτού, αύριο νωρίς το μεσημέρι. Έως τότε το αντιλιοστάσιο αυτό δεν θα τροφοδοτεί μέρος του κέντρου της πόλης".

Όπως ανέφερε ο κ. Κρεστενίτης, για να αντισταθμιστεί στο μέτρο του δυνατού το έλλειμμα που προκύπτει από την κατάσταση στον Δενδροπόταμο, έχει αυξηθεί η παροχετευτικότητα από τον Αλιάκμονα και γεμίζουν οι δεξαμενές. Σε λίγη ώρα, διευκρινίζει, θα υπάρξει πιο αναλυτική ανακοίνωση και για τις υπόλοιπες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

enorgani
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Ενόργανης Γυμναστικής, Ρυθμικής Γυμναστικής και Τραμπολίνο των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., σχολικού έτους 2023-2024
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ