Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Πώς αμείβεται η ημέρα του Αγίου Πνεύματος για τους εργαζόμενους


Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 27 Μάιος, 2018 - 11:05 | Στην Κατηγορία:

Επίσημη αργία για το δημόσιο και τις τράπεζες

Η ημέρα εορτασμού του Αγίου Πνεύματος, αποτελεί νομοθετημένη αργία για τις τράπεζες και τους τραπεζοϋπαλλήλους, κάτι που σημείνει ότι όλα τα υποκαταστήματα των τραπεζών της χώρας θα παραμείνουν κλειστά.
Επίσημη ημέρα αργίας, έχει ορισθεί και στο Δημόσιο.

Όσον αφορά τα καταστήματα, η πλειοψηφία των εμπορικών συλλόγων των πόλεων της χώρας, ανακοινώνουν κάθε χρόνο ότι θα παραμείνουν κλειστά.

Η ημέρα εορτασμού του Αγίου Πνεύματος (Δευτέρα 28 Μαΐου 2018) δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα μας αργούν στην περίπτωση που η ημέρα εορτασμού του Αγίου Πνεύματος Δευτέρα έχει χαρακτηρισθεί αργία από διάταξη ΣΣΕ, Κανονισμού Εργασίας της επιχείρησης, από επιχειρησιακή συνήθεια και έθιμο, κατά το οποίο η επιχείρηση παραμένει κλειστή την ημέρα αυτή.

Στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι μισθωτοί δεν εργασθούν σύμφωνα με τα παραπάνω δεν θα έχουν καμία μείωση του μισθού τους, ενώ όσοι αμείβονται με ημερομίσθιο, δικαιούνται να λάβουν το ημερομίσθιό τους (άρθρ. 2 παρ.3 ΝΔ 3755/1955).


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

ΕΣΕΕ: Η Πρωτομαγιά είναι υποχρεωτική αργία βάση νόμου

Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας

Δώρο Πάσχα: Στις 4/4 η προθεσμία καταβολής - Πώς αμείβονται οι αργίες

Για την αμοιβή των αργιών του Πάσχα για τους μισθωτούς στον ιδιωτικό τομέα που θα εργαστούν ενημερώνει η ΓΣΕΕ υπενθυμίζοντας ότι καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή του δώρου είναι η Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου