Thumbnail
Ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολής, χρηματική ποινή 5.000 ευρώ και δικαίωμα έφεσης.

Το άτυχο ζώο «σουβλίστηκε» με ψαροντούφεκο από αδίστακτο βασανιστή, κάτοικο Καρδίτσας και διακομίσθηκε στο κτηνιατρείο του Α.Λυμπέρη.

Το ζώο ναρκώθηκε προκειμένου να βγει από το κλουβί καθώς έντρομο προσπαθούσε να αποφύγει όποιον πλησίαζε κοντά με αποτέλεσμα να τραυματίζεται περισσότερο.

Ο δε δράστης τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης ενός έτους και πρόστιμο 5.000 ευρώ, με δικαίωμα έφεσης.

Στο δικαστήριο δεν παρέστη ως αυτόπτης μάρτυρας ο γείτονας που εντόπισε το ζώο, ενώ στον δράστη αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Η ανακοίνωση της φιλοζωικής ομάδας Διασώζω:

 

Σε ένα δυστυχώς σκληρό περιστατικό κλήθηκαν τα μέλη του φιλοζωικού σωματείου Διασώζω να προσφέρουν την βοήθειά τους εχθές 26/3/2018 από την αστυνομία Καρδίτσας. Η Ερμιόνη Γιαννακού έσπευσε αμέσως στο σημείο όπου το θέαμα που αντίκρισε ήταν πραγματικά αποτρόπαιο. Σε αυλή μονοκατοικίας βρισκόταν έγκλειστη σε αυτοσχέδιο με πλέγμα κλουβί ( παγίδα πουλιών) μία γάτα η οποία έφερε διαμπερές τραύμα χαμηλά στην κοιλιακή χώρα από καμάκι ψαρέματος... Η γάτα σε απερίγραπτη κατάσταση και με το καμάκι να προεξέχει δεξιά και αριστερά του κορμιού της περίπου 20 εκ. σε κάθε πλευρά. Αδύνατον να βγει από το κλουβί αλλά ούτε και να κουνηθεί καθώς το καμάκι εκτός του βάρους του ( συμπαγές σιδερένιο) μπλεκόταν στο πλέγμα και την ακινητοποιούσε. Αριστερά του κλουβιού βρισκόταν το ψαροντούφεκο το οποίο είχε σχοινί δεμένο μέχρι το καμάκι...
Αμέσως καλέστηκε στο σημείο ο κτηνίατρος Αντώνης Λυμπέρης όπου με την χρήση ηρεμιστικού απεγκλωβίστηκε η γάτα η οποία και μεταφέρθηκε ζωντανή στο κτηνιατρείο . Λίγες ώρες αργότερα η γάτα μπήκε στο χειρουργείο όπου και της αφαιρέθηκε το καμάκι ψαρέματος από το κορμί της. Σήμερα νοσηλεύεται και βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση σοκ. 
Μάρτυρας κατονόμασε τον δράστη ο οποίος πέρασε αυτόφωρη διαδικασία. Στην διαδικασία παρευρέθηκε ως μάρτυρας και η κ. Γιαννακού.
Το δικαστήριο έκρινε τον δράστη ένοχο και του αποδόθηκε ποινή φυλάκισης 1 έτους και χρηματική ποινή 5.000e . Ποινή με αναστολή και δικαίωμα έφεσης. 
Αναμένουμε την συνέχεια ...

Φιλοζωικό και πολιτιστικό σωματείο < <Διασώζω >> Καρδίτσας 
6930434093

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα