Thumbnail
ΠΕΣΕΚ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3230073, 210-3236544, 210-3221255 , 210-3318632
EMAIL: [email protected]
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
                                                                                                             
Πέμπτη,  8 Μαρτίου, ώρα   10.00,  Πλατεία Εθνικής  Αντίστασης (Δημαρχείο)   κινητοποίηση  όλων των  συνταξιούχων και συγκέντρωση  διαμαρτυρίας έξω  από το Υπουργείο  Εργασίας
•    Αυτές τις ημέρες  δεκάδες χιλιάδες  συνταξιούχοι  συνωστίζονται  στο ΕΤΕΑΕΠ, στο ΓΛΚ  και στα ταχυδρομεία για να καταθέσουν  αιτήσεις για επιστροφή των παρανόμως  παρακρατηθέντων. Ακέραιη  την ευθύνη  έχει  ασφαλώς η κυβέρνηση, γιατί με εντολή  του  Υπουργείου  Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης  οι κρατήσεις  στην επικουρική ασφάλιση (ειδική εισφορά αλληλεγγύης)  και στην κύρια σύνταξη δε γίνονται στα καταβαλλόμενες συντάξεις , αλλά στα ποσά που καταβάλλονταν πριν  1.6.2017,  δηλ. πριν  από τον επανυπολογισμό  των επικουρικών συντάξεων. Η κλοπή είναι ολοφάνερη. Η κυβέρνηση  κλέβει τους συνταξιούχους  εισπράττοντας παραπάνω  ακόμη από αυτά που  επιβάλλουν οι εγκληματικοί  μνημονιακοί νόμοι  που εφαρμόζει  με εντολή  των δανειστών.
•    Η ταλαιπωρία των συνταξιούχων δε σταματά εδώ. Όπως  συνέβη και με τα παρανόμως παρακρατηθέντα του ΕΟΠΠΥ,  χιλιάδες   συνταξιούχοι  συνωστίζονται στα δικηγορικά    γραφεία για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα από μια κυβέρνηση  που δεν εφαρμόζει τις δικαστικές αποφάσεις. Αν υπήρχε  έστω και ελάχιστη ευαισθησία από την Υπουργό Εργασίας, θάπρεπε  να πάει  ένα πρωινό  έξω από το ΕΤΕΑΕΠ   ή το ΓΛΚ, για να δει  τα αποτελέσματα  της εγκληματικής  συμπεριφοράς του  Υπουργείου της  απέναντι στους συνταξιούχους.
•     Η  Π.Ε.Σ.ΕΚ  απαιτεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου  Εργασίας και τη διοίκηση του ΕΤΕΑΕΠ  να   ενημερώσουν τους συνταξιούχους  για την κλοπή  που τους γίνεται και να επιστρέψουν  άμεσα   τα  παρανόμως παρακρατηθέντα.
•    Οι συνταξιούχοι  διεκδικούν την κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων και την ανατροπή της πολιτικής που έχει ρημάξει   και ευτελίζει τη ζωή μας.  Ο  επανυπολογισμός  των συντάξεων – κύριων και επικουρικών- η κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων, η νέα μείωση του αφορολόγητου  θα φέρουν νέες  μειώσεις στις συντάξεις μας κατά 25%.
•    Οι   νέες μειώσεις που έρχονται  και η     τελευταία απάτη   σε βάρος των συνταξιούχων, που έγινε συνειδητά από την  κυβέρνηση,  απαιτούν  να βρεθούμε  όλοι στους δρόμους,   για να ανατραπεί  αυτή  η πολιτική. Δεν έχουμε άλλη επιλογή.  Την Πέμπτη, 8 Μαρτίου, ώρα 10.00, όλοι στην πλατεία   Εθνικής Αντίστασης. Θα ακολουθήσει  συλλαλητήριο   και συγκέντρωση  διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας.   
                                                Για την Π.Ε.Σ.ΕΚ

 

   Ο πρόεδρος                                Ο  Γ. Γραμματέας
Τάσος Σταυρόπουλος                     Σταύρος   Κωστόπουλος

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα