Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Πελετίδης: Ο Δήμος έχει ανάγκη από νέους παιδικούς σταθμούς


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 8 Ιανουάριος, 2018 - 16:59 | Στην Κατηγορία:

Τι ανέφερε ο Δήμαρχος Πατρέων

«Ο Δήμος Πατρέων έχει ανάγκη από τουλάχιστον τρεις νέους παιδικούς σταθμούς για να καλυφθούν οριακά οι ανάγκες των παιδιών μας», ανέφερε ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα, με αφορμή την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Αναφερόμενος στο θέμα της επιδότησης, ο Κώστας Πελετίδης είπε, ότι «η υπουργός, μας ενημέρωσε πως θα χρηματοδοτήσει τον Δήμο μας με 75.000 ευρώ για την αναμόρφωση και ανακαίνιση δύο τμημάτων σε υφιστάμενους σταθμούς, ενώ ο Δήμος έχει ανάγκη από τουλάχιστον τρεις νέους παιδικούς σταθμούς για να καλυφθούν οριακά οι ανάγκες των παιδιών μας».

Επίσης, ο δήμαρχος είπε, ότι «το επιπλέον προσωπικό και τα άλλα λειτουργικά έξοδα που απαιτούνται, θα επιβαρύνουν τους Δήμους, δηλαδή τους δημότες και όχι τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ αρνήθηκαν για μια ακόμη φορά την μονιμοποίηση των συμβασιούχων εργαζόμενων στους παιδικούς σταθμούς».

Σχετικά με τις ενέργειες που κάνει ο Δήμος, ο Κώστας Πελετίδης είπε, ότι «προκειμένου να καλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών και των νέων ζευγαριών, δημιουργήσαμε, με ιδίους πόρους, δηλαδή με την πρόσθετη φορολογία του πατραϊκού λαού, τέσσερα νέα βρεφικά τμήματα».

Ακόμη πρόσθεσε, ότι «συνολικά τα τελευταία τρία χρόνια, με την κατασκευή νέου βρεφικού σταθμού και τη δημιουργία νέων τμημάτων στους υπάρχοντες, καλύπτουμε 320 νέες θέσεις βρεφών και νηπίων».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου, Θεόδωρος Τουλγαρίδης, αφού αναφέρθηκε στις ανάγκες λειτουργίας των παιδικών σταθμών, είπε στην συνέχεια ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει να αντιμετωπίζει τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών, τα νέα ζευγάρια και τα παιδιά τους, ως δημοσιονομικό κόστος».


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Δικάζεται ξανά αύριο (7/12) ο Πελετίδης - Για την μη παράδοση στοιχείων των εργαζομένων του Δήμου

Οι φάκελοι των εργαζομένων θα περνούσαν από αξιολόγηση, με κίνδυνο της απόλυση τους

Ευθύνες για τον ακρωτηριασμό του υπαλλήλου καθαριότητας θα ζητήσει ο Δήμος Πατρέων

Είχε περισυλέξει σακούλα με όπλα και σφαίρες που εξερράγη

Φωτογραφίες από τον εορτασμό της επετείου της απελευθέρωσης της Πάτρας από τους Ναζί

Για τρίτη χρονιά ο Δήμος Πατρέων διοργάνωσε τον γιορτασμό της επετείου της απελευθέρωσης της Πάτρας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, στις 4 του Οκτώβρη 1944, από τον ΕΛΑΣ