Thumbnail
Συντάκτης: Μαρία Δήμα

Την παραίτηση της υπέβαλε το πρωί της Παρασκευής η επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Ράϊκου, με επιστολή της προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, μετά από επιτυχημένη και γόνιμη θητεία στην εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και όχι μόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην επιστολή της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ζητά την αντικατάσταση της αρνούμενη να μετατραπεί σε Ιφιγένεια στο βωμό των συμφερόντων των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών και των μεγάλων συμφερόντων στο χώρο του φαρμάκου, επιδιώκουν την ηθική εξόντωση της.

Η πολυσέλιδη επιστολή παραίτησης της Ελένης Ράικου συμπίπτει λίγες μέρες πριν κριθεί από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο η ανανέωση της θητείας της για τρίτη συνεχή φορά.

Τετρασέλιδη επιστολή παραίτησης

Σύμφωνα με πληροφορίες στην επιστολή της καταγγέλλει μεθοδεύσεις εξόντωσής της που σχετίζονται με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ντοκουμέντο», στο οποίο, όπως αναφέρει, περιγράφεται αναφορά ανακρίτριας κατά της διαφθοράς που εστάλη στον εισαγγελέα επόπτη δικαστηρίων κ. Δασκαλόπουλο και σε αυτή γίνεται λόγος για «παραλείψεις και καθυστερήσεις» στην υπόθεση Λιακουνάκου- Παπαντωνίου καθώς «υπήρξαν στοιχεία για συγκεκριμένη υπόθεση εξοπλιστικών προγραμμάτων που - εκ παραδρομής- είχαν ξεχαστεί και δεν είχαν σταλεί στην ανακρίτρια».

Σύμφωνα με πληροφορίες δε, η συγκεκριμένη αναφορά είχε παραμείνει επί μακρόν στα χέρια του κ. Δασκαλόπουλου.

Στην τετρασέλιδη επιστολή παραίτησης της η Ελένη Ράικου , καταγγέλλει σχέδιο ηθικής της εξόντωσης από μεγάλα συμφέροντα στο χώρο του φαρμάκου που θίγονται από τα νέα στοιχεία τα οποία, όπως λέει, έχουν συγκεντρωθεί από την συνεχιζόμενη έρευνα για την υπόθεση της Novartis την οποία η ίδια χαρακτηρίζει «κορωνίδα της διαφθοράς στη χώρα μας».

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, την παραίτηση της προκάλεσε διαφημιστικό σπότ της κυριακάτικης εφημερίδας «Ντοκουμέντο», το οποίο θεωρεί συκοφαντικό, ανυπόστατο και «ότι υπηρετεί μεγάλα συμφέροντα» καθώς φέρεται να υποστηρίζει πως «έχει στοχοποιηθεί από παράκεντρα εξουσίας και διαφθοράς που στόχο έχουν τη μία και μόνη συγκάλυψη των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών που αποκομίζουν διαχρονικά εκατομμύρια ευρώ και επιζητούν μανιωδώς την ακύρωση του έργου και την παρεμπόδιση της παραπάνω έρευνας (Nοvartis) και όχι μόνο».

Αφήνει αιχμές ότι τα συμφέροντα που βάλλουν εναντίον της δρουν ανενόχλητα και με άνωθεν καλύψεις, καθώς όπως αναφέρει ότι η ίδια «δεν αισθάνεται ότι απολαμβάνει της θεσμικής προστασίας που δικαιούται» και ως εκ τούτου ζητά την άμεση αντικατάστασή της.

Αρνείται δε όπως φέρεται να λέει, «να μετατραπεί σε "Ιφιγένεια" στο βωμό των συμφερόντων των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών και των μεγάλων συμφερόντων στο χώρο του φαρμάκου, οι οποίοι, όπως υποστηρίζει,  ενόψει των αποκαλύψεων που προφανώς διέρρευσαν και οι οποίες με βεβαιότητα θα τους οδηγούσαν να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και ίσως κάποιους από αυτούς στη φυλακή, δεν δίστασαν να σχεδιάσουν την ηθική της εξόντωση, έτσι ώστε να είναι δυνατή η αποδόμηση της έρευνας της».

Μεγάλος αριθμός κρατικών αξιωματούχων δωροδοκούνταν από λογαριασμό της Novartis

Ακόμα στην επιστολή της συνδέει την επίθεση που δέχεται με το γεγονός ότι τελευταίες ημέρες η Εισαγγελία Διαφθοράς εντόπισε άμεσο χρηματισμό μεγάλου αριθμού κρατικών αξιωματούχων ( κυρίως γιατρών δημοσιών νοσοκομείων) που δωροδοκούνταν από λογαριασμό της Novartis από την Ελβετία με σημαντικά ποσά και ότι διαπιστώθηκε ότι από τον ίδιο λογαριασμό χρηματικά ποσά εισέπρατταν και νομικά πρόσωπα που χρησίμευαν ως οχήματα προκειμένου να δίδονται μίζες με τελικούς αποδέκτες άλλους κρατικούς αξιωματούχους.

Η κυρία Ράϊκου σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εκτιμά, ότι είναι πιθανή η ύπαρξη παρόμοιων εμβασμάτων και σε άλλους εμπλεκόμενους, ενδεχομένως και πολιτικούς, και σημειώνει πως ως τώρα έχουν εντοπιστεί μίζες 28 εκ. Εύρω.

Αναφερόμενη στο ανυπόστατο - όπως η ίδια λέει του δημοσιεύματος που είναι άκρως συκοφαντικό και υποβολιμιαίο- και απαντώντας επί της ουσίας στις καταγγελίες της ανακρίτριας αναφέρει όλες τις ενέργειες που έχει κάνει για τις υποθέσεις Λιακουνάκου - Παπαντωνίου τις διώξεις που έχει ασκήσει η ίδια και η υπηρεσία της παραθέτοντας πλήθος εγγράφων στοιχείων.

Πάντως η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου βρίσκεται στην Κύπρο για προγραμματισμένες συναντήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις επιστρέψει θα αναπέμψει το θέμα στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο που είναι αρμόδιο για την αντικατάσταση της εισαγγελέως διαφθοράς.

Πηγή: efsyn.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ανατρεπτικη συμμαχια
Δημοτικός Σύμβουλος: «Να αποσυρθούν τα ρατσιστικά θέματα της Ημερήσιας Διάταξης»
«Όμως οι άστεγοι, ντόπιοι και μετανάστες έχουν ανάγκη από ανθρώπινη κατοικία κάτι που η κυβέρνηση Ν.Δ. το έχει στο στόχαστρο της και την προορίζει να...
Δημοτικός Σύμβουλος: «Να αποσυρθούν τα ρατσιστικά θέματα της Ημερήσιας Διάταξης»