Thumbnail
Για ακόμα μια φορά οι απόψεις του Πάπα Φραγκίσκου προκαλούν εντύπωση σε όλο τον κόσμο. Με νέες δηλώσεις του, ο Ποντίφικας επιβεβαιώνει την "αιρετική" του στάση και αντίληψη για τα πράγματα.

Όπως θα διαβάσετε και παρακάτω ο Πάπας ασκεί έντονη κριτική σε ορισμένα μέλη της Καθολικής Εκκλησιας τονίζοντας πως είναι προτιμότερο κάποιος να είναι άθεος παρά «ένας από εκείνους τους πολλούς Καθολικούς που διάγουν διπλό, υποκριτικό βίο».

«Είναι σκανδαλώδες να υποστηρίζεις ένα πράγμα και να κάνεις κάτι άλλο. Αυτό είναι διπλή ζωή. Υπάρχουν αυτοί που λένε, "είμαι πολύ Καθολικός, πάντα πηγαίνω στη λειτουργία, ανήκω σε αυτήν κι εκείνη την ένωση". Κάποιοι θα έπρεπε επίσης να λένε, "η ζωή μου δεν είναι χριστιανική, δεν πληρώνω τους υπαλλήλους μου καλούς μισθούς, εκμεταλλεύομαι ανθρώπους, κάνω βρώμικες δουλειές, ξεπλένω χρήμα, κάνω διπλή ζωή"», είπε ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, που μετρά σχεδόν 1.2 εκατομμύρια μέλη, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Βατικανού. «Υπάρχουν πολλοί Καθολικοί που είναι κάπως έτσι και δημιουργούν σκάνδαλα. Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει ανθρώπους να λένε "αν αυτός είναι Καθολικός, καλύτερα να είσαι άθεος"»

Θυμίζουμε ότι στα τέλη του 2016 είχε δηλώσει πως δεν χρειάζετε κάποιος να πιστεύει για να πάει στον παράδεισο 

Απαντώντας σε μια λίστα από ερωτήσεις που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα του Scalfari ο οποίος δεν ειναι καθολικός, ο Πάπας Φραγκίσκος έγραψε: "Με ρωτάτε εάν ο θεός των Χριστιανών συγχωρεί εκείνους που δεν πιστεύουν και που δεν αναζητούν την πίστη. θα ξεκινήσω λέγοντας - και αυτό ειναι το βασικό πράγμα - ότι το έλεος του Θεού δεν έχει όρια, αν πάτε σε αυτόν με ειλικρηνή και μεταμελημένα συναισθήματα. Το θέμα με αυτούς που δεν πιστεύουν στο θεό είναι να υπακούσουν τη συνείδησή τους,


Θυμίζουμε πως λίγο πριν τα παραπάνω είχε πει πως η θεωρία της εξέλιξης και το Big Bang είναι αληθινά και ο θεός "δεν είναι κάποιος μάγος με μαγικό ραβδί" 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποια είναι η ευχή της μάνας με 6 λέξεις και μόνο φωνήεντα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 19/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα