Thumbnail
Μια ιστορία που αφορά πολλούς

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση, τις βραδινές ώρες της Παρασκευής, των τηλεθεατών της εκπομπής "Φως στο τούνελ" της Αγγελικής Νικολούλη, για να βοηθήσουν στον εντοπισμό κρητικού επιχειρηματία που κατέληξε άστεγος στην Αθήνα.

Έψαξαν σε ξενώνες, πλατείες και δρόμους και τελικά με τις πληροφορίες τους, βοήθησαν σημαντικά την έρευνα της εκπομπής.

Ίχνη του Μηνά Αργυρίου 51 χρόνων, εντοπίστηκαν στην περιοχή του Αμαρουσίου. Άνθρωποι που τον αναγνώρισαν, υποστηρίζουν πως ζει και θα τον φέρουν σε επαφή με τον φίλο του που πήρε την πρωτοβουλία να τον αναζητήσει, αφού δεν είχε κανέναν να νοιαστεί γι’ αυτόν.

Ο κρητικός επιχειρηματίας είχε πληγεί από την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα. Έκλεισε σταδιακά τα τέσσερα μαγαζιά του και χάθηκε.

Η ανήμπορη μητέρα του δεν μπορούσε να τον ψάξει, κάτι που έκανε ο φίλος του Παναγιώτης Γιακουμετής, που βρέθηκε στο στούντιο.

Ηράκλειο: Τον λύγισε η κρίση….

«Θέλω να βρεθεί ο Μηνάς γιατί είμαι ο πιο κοντινός του φίλος. Αν αυτή τη στιγμή εμφανιζόταν θα είχε παράπονα από μένα γιατί θα πίστευε πως δεν προσπάθησα να τον αναζητήσω» είπε στο «Τούνελ».

Γείτονας του αγνοούμενου, επίσης καταστηματάρχης στην εμπορική περιοχή του Ηρακλείου, είπε στην εκπομπή: «Σ’ αυτή τη γειτονιά μεγάλωσε. Ο παππούς του ήταν χρόνια έμπορος πριν από αυτόν. Τον ήξερα καλά, ήταν ένας ήσυχος άνθρωπος και δουλευταράς. Το μαγαζί του ήταν όλη μέρα ανοιχτό. Τώρα πέφτω από τα σύννεφα που μαθαίνω ότι έχουν να τον δουν οι συγγενείς του τόσα χρόνια».

Ο ιδιοκτήτης καφενείου Λάμπρος Λαμπράκης, που βρίσκεται κοντά στο μαγαζί που διατηρούσε ο αγνοούμενος, είναι ένας από τους ανθρώπους που για χρόνια, τον συναντούσε σχεδόν καθημερινά . Τον περιέγραψε σαν ένα μορφωμένο άνθρωπο που χρωστούσε μόνο ένα μάθημα για να πάρει το πτυχίο του μαθηματικού , αλλά ασχολήθηκε με το εμπόριο. «Η κρίση τον διέλυσε κι έκλεινε τα μαγαζιά του το ένα μετά το άλλο. Ήταν καλοσυνάτος και χαμογελαστός, δεν ξέρω τι απέγινε…»

Άλλος γείτονας του Αργυρίου μίλησε στην κάμερα της εκπομπής λέγοντας χαρακτηριστικά: « Τον γνωρίζω χρόνια, είχε τέσσερα μαγαζιά στην περιοχή. Πρόκειται για εξαιρετικό άτομο. Κανείς δεν ξέρει τι του συνέβη, χάθηκε ξαφνικά…»
Από ιδιοκτήτης 4 καταστημάτων στην Κρήτη ... άστεγος στην Αθήνα

«Ζω στα παγκάκια…»

Όπως είπε στο «Τούνελ» ο στενός φίλος του αγνοούμενου, τον Φεβρουάριο του 2013 έκλεισε τα καταστήματα του στο Ηράκλειο και έφυγε για την Αθήνα.

Λίγο καιρό μετά επικοινώνησε με έναν κοινό φίλο και του ζήτησε βοήθεια. «Περιέγραψε μια άσχημη εικόνα. Είπε στο φίλο μας πως κοιμάται σε παγκάκια και έδωσε την εντύπωση πως έφτασε στο έσχατο όριο ανέχειας. Ήταν ένας περήφανος και αξιοπρεπής άνθρωπος, δεν ζητούσε εύκολα βοήθεια. Ο κοινός μας φίλος προσπάθησε να τον καλέσει στο τηλέφωνο , εκείνος δεν απάντησε ποτέ στην κλήση κι από τότε χάσαμε τα ίχνη του» τόνισε.

Από ιδιοκτήτης 4 καταστημάτων στην Κρήτη ... άστεγος στην Αθήνα

Η πρώην υπάλληλος του αγνοούμενου που εργαζόταν γι αυτόν επί δεκαπέντε χρόνια, είπε χαρακτηριστικά: «Όλη η Κρήτη ερχόταν και ψώνιζε από αυτόν. Πουλούσε ρούχα που δεν μπορούσε να βρει κανείς σε άλλα μαγαζιά. Ήταν ένας ευγενικός άνδρας, με καλή ανατροφή, ιδιαίτερα ευαίσθητος και αξιοπρεπής.»
 

Πηγή: anikolouli.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kallianos-1280x720.png
Θύμωσε στον «αέρα» ο Γιάννης Καλλιάνος: «Λυπάμαι αλλά οφείλω να σεβαστώ την Επιστήμη που υπηρετώ» (Vid)
«Λυπάμαι αλλά οφείλω να σεβαστώ την Επιστήμη που υπηρετώ», είπε ο Γ. Καλλιάνος στον αέρα
Θύμωσε στον «αέρα» ο Γιάννης Καλλιάνος: «Λυπάμαι αλλά οφείλω να σεβαστώ την Επιστήμη που υπηρετώ» (Vid)
νηπιαγωγείο
Σοκ! - Καθαρίστρια κατηγορείται ότι φωτογράφησε 5χρονη στις τουαλέτες σχολείου: «Δεν έκανα κάτι κακό», λέει
«Δεν έκανα κάτι κακό» - Τι λέει η καθαρίστρια που φωτογράφησε το κοριτσάκι στις τουαλέτες σχολείου
Σοκ! - Καθαρίστρια κατηγορείται ότι φωτογράφησε 5χρονη στις τουαλέτες σχολείου: «Δεν έκανα κάτι κακό», λέει
αστεγος
Ρίχνουν πρόστιμο στους άστεγους επειδή ... είναι άστεγοι!
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ εξετάζει την προσφυγή που τιμωρεί τους αστέγους με πρόστιμο 295 δολαρίων αν κατασκηνώσουν σε δρόμους ή πάρκα, ενώ...
Ρίχνουν πρόστιμο στους άστεγους επειδή ... είναι άστεγοι!