Thumbnail
Όταν είσαι ο Κώστας Πελετίδης, και μάλιστα τα βάζεις και με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, λογικό είναι όλος ο λαός της Πάτρας να σε στηρίζει και να στέκεται αλληλέγγυος σε διώξεις και δίκες

Γράφει η Νίκη Μανουσάκη ανταποκρίτρια του alfavita.gr στην Πάτρα

Σήμερα γίναμε μάρτυρες, ενός μεγάλου κύματος αλληλεγγύης και έμπρακτης κινητοποίησης υπέρ του Κώστα Πελετίδη, από το πρωί στο πρωί στο Δημαρχείο της Πάτρας και μετά στα δικαστήρια όπου σήμερα δικαζόταν

Η αρχή έγινε με τους εργαζόμενους του δήμου, που προχώρησαν σε στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 8 το πρωί, έξω από το Δημαρχείο και η οποία λίγο πριν τις 9 μετατράπηκε σε μια μαχητική πορεία.

Με επικεφαλής το δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, τους δημάρχους Καισαριανής, Ηλία Σταμέλο, Χαϊδαρίου, Μιχάλη Σελέκο και Πετρούπολης, Βαγγέλη Σίμο, τους αντιδημάρχους, την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους, κατευθύνθηκε στα Δικαστήρια, όπου ήταν συγκεντρωμένο πλήθος κόσμου (το οποίο όσο περνά η ώρα αυξάνεται), που ανέμενε το δήμαρχο και με συνθήματα εξέφραζε τη στήριξή του.  (Δείτε εδώ βίντεο με στιγμιότυπα από την πορεία και τον χαιρετισμό του Δημάρχου έξω από τα δικαστήρια). 

Με συνθήματα όπως «Είναι εγκληματίες γιατί είναι ναζιστές - Δολοφονούν εργάτες και αγωνιστές», εργαζόμενοι από δεκάδες σωματεία, φορείς, Φοιτητικοί Σύλλογοι εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στο δήμαρχο Πατρέων, καταδικάζουν την πολιτική δίωξή του, αλλά και τη ναζιστική, εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Στη συγκέντρωση παραβρίσκεται αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Νίκο Σοφιανό μέλος του ΠΓ, και αποτελούμενη από τον Νίκο Καραθανασόπουλο, βουλευτή και μέλος της ΚΕ και την Τασία Τσατσούλη, μέλος της ΚΕ του Κόμματος. 

Πελετίδης

Οι δρόμοι μπροστά και γύρω από τα Δικαστήρια παραμένουν κλειστοί από το συγκεντρωμένο πλήθος, ανάμεσα στο οποίο είναι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, Χρήστος Πατούχας, Ανδρέας Φίλιας, Νίκος Τζανάκος, Βίβιαν Σαμούρη και Θόδωρος Ντρίνιας, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ουρανία Μπίρμπα, εκ μέρους της δημοτικής παράταξης ΡΑΠ και Θόδωρος Ξυλιάς, από τη δημοτική παράταξη «Νέα Πόλη».

Μάρτυρες υπεράσπισης του δημάρχου Πατρέων θα καταθέσουν οι δήμαρχοι Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος και Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αναστασία Τογιοπούλου και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας, Νίκος Παπάκος. 

Πελετίδης2

Τις προηγούμενες μέρες ένα πλατύ κύμα συμπαράστασης εκδηλώθηκε στον αγωνιστή δήμαρχο. (Διαβάστε εδώ περισσότερα). 

Υπενθυμίζεται πως ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων, στην τελευταία του συνεδρίαση, απαίτησε να σταματήσει η δίωξη του δημάρχου και να αναλάβουν προς αυτή την κατεύθυνση ανάλογες πρωτοβουλίες η κυβέρνηση και οι αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες. Στο κείμενο της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες υπογραφές πολιτών υπέρ του δημάρχου, Κώστα Πελετίδη, ενώ δεκάδες είναι οι ανακοινώσεις και τα ψηφίσματα συμπαράστασης που κατέφθασαν στο δήμο. 

Σε ένδειξη συμπαράστασης, σήμερα, στάση εργασίας πραγματοποιούν επίσης ο Σύλλογος Εργαζομένων της ΔΕΥΑΠ, καθώς και ο Σύλλογος Δασκάλων Πάτρας.

Πληροφορίες από 902.gr, patrasevents, patrastimes και άλλα τοπικά site

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολικοι σεισμογραφοι
Οταν οι σχολικοί σεισμογράφοι καταγράφουν έγκαιρα σεισμό, αλλά το πρόγραμμα καθυστερεί
Αυτού του τύπου οι σχολικοί σεισμογράφοι είναι πολύ εύκολο να κατασκευαστούν και μπορούν να αξιοποιηθούν εκπαιδευτικά
Οταν οι σχολικοί σεισμογράφοι καταγράφουν έγκαιρα σεισμό, αλλά το πρόγραμμα καθυστερεί
ypaith
Μεταθέσεις Πρωτοβάθμιας: Το Υπουργείο Παιδείας αθέτησε δέσμευση για συμπερίληψη νέων οργανικών θέσεων
Ν.Φασφαλής: «Αυτή η στάση εκθέτει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και απαίτησή μας είναι η ίδρυση των νέων οργανικών θέσεων άμεσα»
Μεταθέσεις Πρωτοβάθμιας: Το Υπουργείο Παιδείας αθέτησε δέσμευση για συμπερίληψη νέων οργανικών θέσεων