Thumbnail
Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της Αθήνας ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Αθήνα για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας και πλήθος κόσμου που βρέθηκε από το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στη Βουλή.

Τριπλό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε από το ακριτικό νησί των Ψαρών ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ζήτησε από τη γείτονα να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο, να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου και τους κανόνες που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.

Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου κατά την είσοδό του αποδόθηκαν τιμές από την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, αγήματα του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού. Στη συνέχεια, παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων στην Πλατεία Ηρώων Ολοκαυτώματος και παρακολούθησε την παρέλαση μαθητών και στρατιωτικών τμημάτων.

Τα πολιτικά μηνύματα

 

«Θα υπερασπιζόμαστε πάντοτε, δίχως ίχνος εκπτώσεων, την Ελευθερία μας, κατ’ επέκταση δε τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία της πατρίδας μας και της μεγάλης ευρωπαϊκής μας οικογένειας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης»: αυτό υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στη δήλωση που έκανε αμέσως μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα.

«Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση απέναντι στην εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Είμαστε ένας λαός φιλειρηνικός, κάνουμε τα πάντα για την ειρήνη αλλά όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία θα τον συντρίψουμε. Όπως συνέτριψαν το 1821 οι Έλληνες μαχητές μια πανίσχυρη οθωμανική αυτοκρατορία. Όσοι σκέφτονται για μεγάλες οθωμανικές αυτοκρατορίες θα πρέπει να θυμούνται και το 1821. Το πώς μια ψυχή, ο ελληνικός λαός, ενωμένος και δυνατός αντιμετώπισε την αυτοκρατορία και την συνέτριψε», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στη δήλωση που έκανε μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης.

 

Play Video
«Σήμερα είναι ημέρα εθνικής μνήμης και υπερηφάνειας για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες σε κάθε γωνιά της γης. Ορόσημο μακροχρόνιων αγώνων του λαού μας για την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία», υπογράμμισε στο μήνυμά της η Φώφη Γεννηματά για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. «Η επέτειος του ’21 δεν είναι μόνο για να θυμόμαστε και να τιμούμε τους αγωνιστές, αλλά και για να κοιτάμε μπροστά και να αγρυπνούμε. Αντλούμε δύναμη, εμπνεόμαστε από τα διδάγματα για να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις του σήμερα. Τα εθνικά μας δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα. Και δικό μας χρέος προς την πατρίδα, την Ιστορία, το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας είναι να τα υπερασπίσουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι», κατέληξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

To KKE έκανε λόγο για σύγκρουση της ανερχόμενης τότε αστικής τάξης με τη φαιουδαρχική Οθωμανική Αυτοκρατορία, αναφέρθηκε σε νέα επαναστατική τάξη, την Εργατική επισημαίνοντας: Σήμερα, ο λαός έχει συμφέρον να προσπεράσει τα καλέσματα περί δήθεν «εθνικής ενότητας», που απευθύνουν όλα τα αστικά κόμματα κάθε απόχρωσης. Άλλωστε, «εθνική ενότητα» δεν υπήρχε ούτε το 1821. Όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο, παραποιούν την ιστορική πραγματικότητα, την ίδια την ιστορία».

«Συνεννόηση και όχι διχασμός. Συμμαχίες και όχι απομόνωση. Αγώνας και όχι παραίτηση», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, αναφέροντας: «Αυτό είναι το δίδαγμα του 1821. Δυστυχώς το πάθος, μας οδηγεί να στρεφόμαστε, συχνά, ο ένας εναντίον του άλλου. Δεν λύνουμε προβλήματα αλλά φτιάχνουμε χαρακώματα. Έτσι βολοδέρνουμε 9 χρόνια στην κρίση. Ενώ, με τόσες θυσίες, έπρεπε να είχαμε βγει στο ξέφωτο - όπως βγήκαν οι άλλες χώρες της Ευρώπης. Σχέδιο, αποφασιστικότητα, τόλμη και ευθύνη. Αυτές τις λέξεις πρέπει να έχουμε συνεχώς στο μυαλό μας, για να ανταποκριθούμε στους αγώνες των παππούδων μας και τις ελπίδες των παιδιών μας».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mitsotakis
Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές
Δεν πέρασε η πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης, εν μέσω μεγάλης πολιτικής έντασης μέσα στο κοινοβούλιο, ενώ η τριήμερη συζήτηση...
Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές