Thumbnail
Κατηγορίες για κακούργημα και τρία πλημμελήματα

Σοκ προκαλούν οι περιγραφές των αστυνομικών και των αυτοπτών μαρτύρων στο φρικτό τροχαίο με τους δύο νεκρούς στην Λεωφόρο Κηφισού.

Ως "εμφανώς μεθυσμένο" χαρακτηρίζουν τον 64χρονο οδηγό της νταλίκας οι αστυνομικοί που έφθασαν πρώτοι στο σημείο του δυστυχήματος. "Απέπνεε έντονη οσμή οινοπνεύματος" και είχε μάτια "ερυθρά, λαθερά, ομιλία συγκεχυμένη και ασταθές βάδισμα", δηλώνουν.

Άλλος αστυνομικός που συμμετείχε στον έλεγχο των πιστοποιητικών του βαρέως οχήματος αναφέρει ότι το όχημα "στερείται άδειας κυκλοφορίας, κρατικών πινακίδων, ασφαλιστηρίου, δελτίου ΚΤΕΟ, βεβαίωσης καλής λειτουργίας ταχογράφου καθώς και του απαιτούμενου τσιπ. Ο φερόμενος αριθμός πλαισίου του οχήματος είναι ακαταχώρητος στην τερματική της υπηρεσίας μου και δεν προκύπτουν τίτλοι ιδιοκτησίας του όπως επίσης και το νόμιμο της εισαγωγής του στη χώρα. Στις 12/2/18 και ώρα 02:45 στη συμβολή της ιερές οδού με τον παράδρομο της Λ. Κηφισός είχε καταληφθεί από συναδέλφους μου να οδηγεί το ίδιο όχημα υπό την επήρεια οινοπνεύματος σε ποσοστό 0,22.Οι πινακίδες που έφερε το όχημα αντιστοιχούν σε.άλλο όχημα με άλλο αριθμό πλαισίου. Κατά τον έλεγχο των ταχογράφων διαπιστώθηκε ότι οι οδηγοί το οδηγούσαν πάρα πολλές ώρες χωρίς τα προβλεπόμενα διαλείμματα."

"Δεν ασχολήθηκε καθόλου με τους τραυματίες"

Από την πλευρά τους, αυτόπτες μάρτυρες του τραγικού συμβάντος τονίζουν ότι ο οδηγός της νταλίκας έδειχνε σα χαμένος μετά το τροχαίο, ενώ δεν ασχολήθηκε καθόλου με τους τραυματίες. "Ο οδηγός της νταλίκας μετά το ατύχημα άργησε να κατέβει από το όχημά του ενω μου έκανε εντύπωση πως όταν κατέβηκε δεν ασχολήθηκε καθόλου με τους τραυματίες", αναφέρει ο ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Άλλος λέει: "Βλέπω στο ρεύμα προς Λαμία μια νταλίκα να ανεβαίνει την κεντρική νησίδα της Λ. Κηφιςού, να καταστρέφει τις μπάρες, να εισέρχεται κάθετα στο αντίθετο ρεύμα… Συγκρούστηκε με δύο αυτοκίνητα και τα εξέτρεψε και τα δυο, το ένα προς τις δεξιές μπάρες του ρεύματος προς Πειραιά και το άλλο το ανέβασε στην κεντρική νησίδα της Λ. Κηφιςού…. Σταματήσαμε και πήγαμε προς το μέρος των οχημάτων. Ο οδηγός της νταλίκας έδειχνε σα χαμένος".

"Δεν «άκουσε» το τιμόνι"

Από την πλευρά του ο 64χρονος υποστήριξε στην προανακριτική του κατάθεση: "Ήμουν σε φιλικό σπίτι και διασκεδάζαμε. Μου τηλεφώνησε ο δεύτερος οδηγός της νταλίκας και μου ζήτησε εκτάκτως να κάνω εγώ το δρομολόγιο. Δέχτηκα γιατί αν και είχα πιει κρασί ένιωθα καλά. Έτρεχα με 60 χλμ όμως δεν «άκουσε» το τιμόνι."

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο οδηγός

Νωρίτερα το μεσημέρι της Πέμπτης, ο 64χρόνος οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα, όπου του ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακούργημα και τέσσερα πλημμελήματα. Παραπέμφθηκε σε ανακριτή για να απολογηθεί, ενώ ζήτησε και έλαβε προθεσμία έως τη Δευτέρα. 

Σε βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διατάραξη ασφαλεία συγκοινωνιών από την οποία πράξη προήλθε θάνατος (κακούργημα), ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, σωματική βλάβη από αμέλεια, παράνομη χρήση γνήσιου πιστοποιητικού και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ εντός δύο ετών από την προηγούμενη παράβαση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα