Thumbnail
Απογοητευμένος εμφανίζεται ο Πέτρος Τατσόπουλος για την στρατηγική «Survivor» του καναλιού

Ο γνωστός συγγραφέας και πολιτικός φαίνεται πως νοσταλγεί τις φιλόδοξες και επωφελείς (για αυτόν) παραγωγές του ΣΚΑΪ («Μεγάλοι Έλληνες», «1821») και εύχεται καλό... πάτο στο Survivor 2.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ΣΚΑΪ είχε ξεκινήσει ένα εγχείρημα για μια διαφορετική τηλεόραση, αλλά τελικά δεν κατάφερε να γλιτώσει από τον γενικό κανόνα της «σαχλαμάρας» που χαρακτηρίζει την ελληνική τηλεόραση.

Αναλυτικά ο Πέτρος Τατσόπουλος γράφει στη σελίδα του στο fb:

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR 2018 (και δεν πρόκειται να επανέλθω)

Η παρακμή ενός έθνους δεν αποτυπώνεται μονάχα στις αποτυχίες, αλλά και στις επιτυχίες. Πρέπει ευθύς εξαρχής να πω ότι ένα σημαντικό μέρος της θλίψης που μου προκαλούσε πέρυσι η μέχρι υστερίας ενασχόληση αναρίθμητων συμπολιτών μου με ένα γελοίο τηλεπαιχνίδι ήταν και το κανάλι όπου προβαλλόταν.

Ναι, το παραδέχομαι. Μου ήταν αφόρητη η ιδέα ότι ο ΣΚΑΪ, ένας τηλεοπτικός σταθμός που είχε κάποτε βάλει στα σκαριά μια "άλλου είδους τηλεόραση", με φιλόδοξες ακριβές παραγωγές, σε ορισμένες από τις οποίες είχα την τιμή και το προνόμιο να μετέχω -"Μεγάλοι Έλληνες" (2009), "1821" (2011)- ακουμπούσε τώρα τα "ρέστα" του σε μια μπούρδα fake επιβίωσης ενηλίκων με νηπιακή νοημοσύνη (αρχίζω να πιστεύω πως υποβάλλουν τους υποψηφίους σε τεστ IQ και κόβουν όσους περνούν πάνω από τη βάση), μια παραγωγή που χρησιμεύει και ως "τροφοδότης-λογαριασμός" για αμέτρητες άλλες τηλεοπτικές εκπομπές και δημοσιεύματα, σε ένα πρωτοφανούς έντασης και διάρκειας τσουνάμι μαζικής εθνικής αποβλάκωσης.

Πιστεύω ακράδαντα ότι ο ΣΚΑΪ ασελγεί πάνω στο δικό του παρελθόν, στο μοντέλο μιας τηλεόρασης που θα σέβεται τον τηλεθεατή και δεν θα τον θεωρεί εκ προοιμίου κι αγιάτρευτα ηλίθιο. Εύχομαι εκ βαθέων το φετινό Survivor να καταβαραθρωθεί στις τηλεμετρήσεις, όχι από κάποια μοχθηρία, αλλά επειδή είναι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει να πολλαπλασιάζει τα καρκινώματα σαχλαμάρας στο πρόγραμμα όλων των άλλων τηλεοπτικών σταθμών.
Είμαστε ένα έθνος όπου ο ένας στους δύο ενηλίκους δεν διαβάζει κανένα βιβλίο στη ζωή του και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ παρακολουθεί τηλεόραση κατά μέσον όρο τέσσερις ώρες και τριάντα λεπτά ημερησίως. Λυπάμαι αλλά με ανάλογες επιδόσεις κανένα έθνος δεν καταφέρνει μακροπρόθεσμα να επιβιώσει. Ωστόσο το να χάσει τον αγώνα της επιβίωσης παρακολουθώντας SURVIVOR παραείναι σαχλή ειρωνεία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πιερρακάκης
Αξιολόγηση: Νέα αγωγή του υπουργείου Παιδείας για την Απεργία - Αποχή της ΟΛΜΕ
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ ζητά από την ΑΔΕΔΥ να επαναπροκηρύξει την απεργία - αποχή για τους/τις εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μετά την εκδίκαση...
Αξιολόγηση: Νέα αγωγή του υπουργείου Παιδείας για την Απεργία - Αποχή της ΟΛΜΕ
πιερρακακης διαδραστικοι πινακες
Πιερρακάκης από Θεσσαλονίκη: Διαδραστικοί πίνακες σε όλα τα σχολεία
Ο υπουργός ανακοίνωσε πως όλα τα σχολεία της χώρας -από πέμπτη δημοτικού εως τρίτη λυκείου- θα εξοπλιστούν με διαδραστικούς πίνακες, καθώς είναι ένα...
Πιερρακάκης από Θεσσαλονίκη: Διαδραστικοί πίνακες σε όλα τα σχολεία