Thumbnail
Το μήνυμά του διαβάστηκε λίγο πριν την ανάσταση

Ο Μητροπολίτης Κηφισιάς και Ν.Ερυθραίας Κύριλλος επιτέθηκε, μέσω του πασχαλινού μυνήματος «αγάπης» στον μεγάλο επιστήμονα Στίβεν Χόκινγκ» με τα παρακάτω λόγια: 

«Πρόσφατα πέθανε ένας διακεκριμένος αστροφυσικός, ο Στίβεν Χόκινγκ. Έσβησε κι αυτός όπως τόσοι άλλοι. Θαμπωμένος από τα επιστημονικά του επιτεύγματα, γεμάτος έπαρση και αλαζονεία ισχυριζόταν ότι δεν χρειάστηκε το χέρι του Θεού, για να δημιουργήσει το σύμπαν, αλλά έγινε μόνο με την δύναμη των νόμων της φύσης. Ο Θεός αποσύρθηκε από το σύμπαν και τον άνθρωπο και ως εκ τούτου η μεταθανάτια ζωή είναι ένα παραμύθι. Βέβαια αυτός και όσοι τον ακολουθούν ξεχνάνε ότι υπάρχουμε, επειδή υπάρχει ο Θεός. Ζούμε, γιατί το θέλει Εκείνος. Η αναπνοή μας είναι στα χέρια Του. Όσοι, λοιπόν, σκοτώνουν τον Θεό στον ουρανό, αφήνουν τον άνθρωπο στη γη ορφανό, μόνο του και απελπισμένο στις οδύνες και τα αδιέξοδά του».

Η τοποθέτησή του δεν έμεινε ασχολίαστη από πολίτες, χρήστες των social media:

«Με λύπη μεγάλη θέλω να παραπονεθώ για την λειτουργία της Ανάστασης στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαύρας στην Νέα Ερυθραία όπου η λειτουργία διεκόπη δύο λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, πριν το «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ», για να διαβαστεί η «ποιμαντορική επιστολή» του μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κυρίλλου επί τη εορτή του Αγίου Πάσχα, η οποία πλήρως ΑΝΤΙΘΕΤΗ στο πνεύμα αγάπης των ημερών χαρακτήριζε τον Στήβεν Χόκινγκ ως «θαμπωμένο από τα επιστημονικά του επιτεύγματα, γεμάτο έπαρση και αλαζονεία…». Ο καλύτερος τρόπος για να διώξει ο μητροπολίτης το ποίμνιο από την εκκλησία!»  

Ανάλογο το σχόλιο πολίτη από την Αγ. Τριάδα Ν. Κηφισιάς: «Την ίδια ακριβώς λύπη αισθανθήκαμε και εμείς στην Αγία Τριάδα της Νέας Κηφισιάς, όταν διαβάστηκε το συγκεκριμμένο μήνυμα!»  

Σχόλιο πολίτη από την Αγ. Άννα Κηφισιάς: «Ανάσταση 2018, Ι. Ν. Αγ. Άννας Κηφισιάς, 11:50 λίγο πριν το «Χριστός Ανέστη»: Η εκκλησία είναι ασφυκτικά γεμάτη, ο κόσμος με αναμμένες τις λαμπάδες περιμένει να ακούσει το «Χριστός Ανέστη» και ξαφνικά, διακόπτουν για να αναγνώσουν την «ποιμενική επιστολή» του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού. Σκέφτομαι: μήνυμα αγάπης θα είναι, θα μιλάει για την παγκόσμια ειρήνη, θα δίνει ελπίδα για το μέλλον του κόσμου.. ότι περιμένεις μια τέτοια στιγμή, σε έναν τέτοιο χώρο. Και τί ακούω με έκπληξη εγώ και όλος ο κόσμος που περιμένει μέσα την εκκλησία? Ένα σκοταδιστικό μήνυμα με τίτλο: «Πάντοτε οι εχθροί του Θεού στο τέλος γελοιοποιούνται»!!! Επιφωνήματα δυσαρέσκειας ακούστηκαν ανάμεσα στον κόσμο κατά την διάρκεια της ανάγνωσης, ιδιαίτερα όταν έγινε αναφορά στον θάνατο του Στήβεν Χόκινγκ… Χρησιμοποίησαν την δύναμη του μονολόγου του άμβωνα, εκμεταλλεύτηκαν την προσέλευση του κόσμου για την Ανάσταση, έκαναν κατάχρηση της κατάνυξης που επικρατούσε. Μακριά από την πραγματικότητα, μακριά από τον κόσμο για άλλη μια φορά απογοήτευσαν και απομάκρυναν όσους αναγκάστηκαν να υποστούν την προπαγάνδα τους «.

Δεν έλειψαν και τα «τιτιβίσματα»:

 

Γεμάτο με έπαρση και αλαζονεία βρήκε ο Μητροπολίτης Κηφισιάς Κύριλλος τον Στίβεν Χόκινγκ εν αντιθέσει με τον ταπεινό και καταφρονεμένο Πατούλη pic.twitter.com/UCWXL00gCk

— Gavlitzseki (@Gavlitzseki) April 9, 2018

Με έβαλε σε σκέψεις ο μητροπολίτης Κηφισιάς, λες να υπάρχει Θεός; Είχε επιχειρηματα

— beatBukowski (@beatBukowski) April 9, 2018

Μητροπολίτης Κηφισιάς: "υπάρχουμε, επειδή υπάρχει ο Θεός. Ζούμε, γιατί το θέλει Εκείνος"
Υπάρχετε γιατί πληρώνουμε εμείς οι μαλάκες, γελοίε τράγε.

— Εddie (@N0nServ1am) April 9, 2018

Μητροπολίτης Κηφισίας (αρχικά γελάμε,όπου έχει πολλά λεφτά χρειάζεται και τοπική διαχείριση), αφορισε κορυφαίο επιστήμονα. Κι έχω μετά την απαίτηση από πιστούς χρήστες του τουιτερ να μη μου τσαντιζονται με αστειακια. Αφήστε το παιδιά, φωνάξτε σκοταδισμός δυνατά, μην πιέζεστε αλλο

— Kay (@jemenfous__) April 9, 2018

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

zorbas
Αχ. Ζορμπάς για σύλληψη εκπαιδευτικών: «Αντιμετωπίζονται εκπαιδευτικοί σαν κοινοί εγκληματίες»
Η τοποθέτηση του Αχ. Ζορμπά για τη σύλληψη εκπαιδευτικών στη Ρόδο
Αχ. Ζορμπάς για σύλληψη εκπαιδευτικών: «Αντιμετωπίζονται εκπαιδευτικοί σαν κοινοί εγκληματίες»
πρυτ
Πιερρακάκης-Σύνοδος Πρυτάνεων: Έρχεται ήπια αύξηση εισακτέων στα πανεπιστήμια
Με ανάρτησή του ο υπουργός Παιδείας ενημέρωσε για όσα ειπώθηκαν στη Σύνοδο των Πρυτάνεων
Πιερρακάκης-Σύνοδος Πρυτάνεων: Έρχεται ήπια αύξηση εισακτέων στα πανεπιστήμια