Thumbnail
Μασονία

Σε κατήγορο από κατηγορούμενο μετατράπηκε ο λογιστής της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδας, με φόντο τη σχετική έρευνα για οικονομικά σκάνδαλα στην κορυφή της μασονικής πυραμίδας.

Σύμφωνα με αναλυτικό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, ο λογιστής του Ιδρύματος έχει ήδη ομολογήσει ότι ο ίδιος έχει υπεξαιρέσει το ποσό των 350.000 ευρώ, εκ των οποίων έδωσε τις 200 χιλιάδες ευρώ στη γραμματέα της Μεγάλης Στοάς και στενή συνεργάτη τέκτονα. Τώρα, ο λογιστής κατέθεσε μήνυση κατά έξι κορυφαίων μασόνων, κατηγορώντας τους για σύσταση εγκληματικής συμμορίας, η οποία -όπως υποστηρίζει- με απειλές και εκβιασμούς τον ενέπλεξαν σε σκάνδαλο καταχρήσεων ύψους άνω των 2 εκατ. ευρώ.  

Σύμφωνα πάντα με τον λογιστή και τη μήνυση που κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν ο Μεγάλος Δάσκαλος το διάστημα 2013 έως το διορισμό προσωρινής διοίκησης το περασμένο Ιούλιο, ο Α΄ Μεγάλος Επόπτης (2013-2016) και Πρόσθετος Μεγάλος Διδάσκαλος (2016-2017), ο Μεγάλος Θησαυροφύλακας  (2013-2016) και Μεγάλος Ρήτορας (2016-2017), ο Πρόσθετος Μεγάλος Διδάσκαλος (2013-2016) και Μεγάλος Διδάσκαλος (2016-2017), ο Μεγάλος Γραμματέας (2013-2016) και Μεγάλος Επόπτης (2013-2016), καθώς και ο νυν Μεγάλος Θησαυροφύλακας.

Στη μήνυσή του ο λογιστής αναφέρεται στα οικονομικά σκάνδαλα που έχουν ξεσπάσει από το 2003 και τονίζει ότι τον Ιανουάριο του 2016 κλήθηκε εκτάκτως από τον Μεγάλο Θησαυροφύλακα και τον Μεγάλο Επόπτη, οι οποίοι του ζήτησαν να τους βοηθήσει για να μην οδηγηθούν στη φυλακή, και να παραδεχθεί ότι ο ίδιος έχει υπεξαιρέσει το ποσό των 350.000 ευρώ.

Όπως υποστηρίζει, τον απείλησαν ότι εάν δεν το κάνει «θα τον συντρίψουν και θα το εξαφανίσουν».  Έτσι, συναίνεσε να δηλώσει ότι ο ίδιος υπεξαίρεσε τα χρήματα.

Πλέον, ο λογιστής ζητά προστασία από τις αστυνομικές αρχές, τόσο για τον εαυτό του, όσο και για την οικογένειά του.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποια είναι η ευχή της μάνας με 6 λέξεις και μόνο φωνήεντα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 19/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ναυτικη φωτοβολιδα
Το δράμα της οικογένειας που χάνει δεύτερο παιδί - Ο 33χρονος ετοιμαζόταν να παντρευτεί αλλά δεν πρόλαβε
Άγιος Νικόλαος: Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛΑΣ - Είχε ακρωτηριαστεί από φωτοβολίδα ο Μανώλης
Το δράμα της οικογένειας που χάνει δεύτερο παιδί - Ο 33χρονος ετοιμαζόταν να παντρευτεί αλλά δεν πρόλαβε