Thumbnail
Τέσσερα μεγάλα έργα στο κέντρο της Αθήνας

Οι παρεμβάσεις είναι συνολικού ύψους 9,5 εκατ. ευρώ και υλοποιούνται, μέσω της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης, που εγκρίθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014 – 2020».

«Η Αθήνα αποδεικνύει ότι μπορεί να σχεδιάζει, να διαχειρίζεται και να υλοποιεί μεγάλα έργα», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και σημείωσε: «Το Σεράφειο του δήμου Αθηναίων, η Δημοτική Αγορά Κυψέλης, η ανακατασκευή του κτιρίου του ιστορικού 2ο Γυμνασίου Αρρένων στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Χέυδεν, η Οικία Θεοτοκοπούλου, το κτίριο της Αμερικής 8 και η αναβάθμιση των Δημοτικών Ιατρείων σε ολοκληρωμένες μονάδες υγειονομικής φροντίδας και συμβουλευτικών υπηρεσιών, έχουν ήδη παραδοθεί στους Αθηναίους και ήδη βελτιώνουν την καθημερινή ζωή τους».

Συγκεκριμένα, μέσα από την πρόσκληση που έχει ήδη εκδοθεί για την υποβολή προτάσεων για τη χρηματοδότηση έργων που αφορούν στην ανάπλαση και αναζωογόνηση αστικών περιοχών του δήμου Αθηναίων, καθώς και τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, προωθείται η υλοποίηση εμβληματικών δράσεων όπως:

  • H αναβάθμιση του Εμπορικού Τριγώνου του δήμου Αθηναίων, με πεζοδρομήσεις και αστικές παρεμβάσεις που θα θέσουν το πλαίσιο κοινωνικά συνεπούς χρήσης και οργανωμένης διαχείρισής του, ενισχύοντας την επισκεψιμότητα και την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής (προϋπολογισμός 4 εκ. ευρώ).
  • H ανάπλαση της πλατείας Αγίου Παντελεήμονα που θα συμβάλει στην αναζωογόνηση και την ελκυστικότητα της περιοχής με τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων των οδών Πιπίνου, Αλκιβιάδου και Αγορακρίτου (προϋπολογισμός 450.000 ευρώ).
  • H βελτίωση των υποδομών και του πρασίνου στον Εθνικό Κήπο με έργα που στοχεύουν στην ουσιαστική αναζωογόνηση και την εξασφάλιση της μακροχρόνιας βιωσιμότητας του Κήπου (προϋπολογισμός 4.1 εκ. ευρώ).
  • H δημιουργία ποδηλατικών διαδρομών, μέσω των οποίων θα επιτευχθούν η απρόσκοπτη ροή των ποδηλάτων και η σύνδεση σημαντικών σημείων ενδιαφέροντος, τα οποία έλκουν μεγάλο αριθμό μετακινήσεων (προϋπολογισμός 950.000 ευρώ).

Οι παραπάνω δράσεις εντάσσονται σε μια συνεκτική αναπτυξιακή στρατηγική και στηρίζονται στο δίπτυχο: οικονομική ανάπτυξη της πόλης – βελτίωση της ποιότητας ζωής των Αθηναίων. Για το λόγο αυτό, έχουν επιλεγεί παρεμβάσεις με σημαντικό αντίκτυπο στην Αθήνα που θα συμβάλουν στην αναζωογόνηση της πόλης, στην ανακούφιση ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και στη βελτίωση της ζωής των κατοίκων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
Εκφράσεις από τα Αρχαία Ελληνικά που χρησιμοποιούμε σήμερα
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
paidia glossa
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα λέξεις με ελληνική ρίζα, που κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
anergoi-oaed-epidoma-anergia.jpg
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις για τα διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ για τον Απρίλιο, με νέες θεματικές ενότητες
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές