Thumbnail
Έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και μάλιστα εις διπλούν! 

Ο λόγος για έναν 18χρονο Θεσσαλονικιό που όχι μόνο κατάφερε να εισαχθεί πρώτος στη σχολή της προτίμησής του, αλλά μπορεί να δηλώνει περήφανος και για το γεγονός ότι έγινε ταυτόχρονα δεκτός σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου.

Ο Παναγιώτης Μυστακίδης, απόφοιτος του κολεγίου Ανατόλια, κατόρθωσε να συγκεντρώσει 18.957 μόρια και να περάσει πρώτος στο Τμήμα Μηχανολόγων – Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την απόδοσή του, ο Παναγιώτης νιώθει πως οι κόποι αλλά και η προσπάθεια του, έπιασαν τόπο. Συστηματικό διάβασμα, αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και η πολύτιμη στήριξη από την οικογένεια και τους καθηγητές του συνθέτουν το μυστικό της επιτυχίας του 18χρονου Θεσσαλονικιού.

«Νιώθω πως οι κόποι μου ανταμείφθηκαν. Δεν περίμενα ότι θα περάσω πρώτος για να είμαι ειλικρινής, αλλά σίγουρα το γεγονός αυτό είναι μία επιπλέον επιβράβευση», αναφέρει ο Παναγιώτης, μιλώντας στο thestival.gr.

Παρά τα όσα δηλώνουν κατά καιρούς επιτυχόντες των εξετάσεων για τις θυσίες που… δεν χρειάστηκε να κάνουν στον δρόμο προς την κορυφή, η τοποθέτηση του Παναγιώτη είναι ρεαλιστική και αποτυπώνει την καθημερινότητα του ίδιου, τουλάχιστον κατά τον τελευταίο χρόνο. «Το διάβασμα είναι αρκετό στην Γ΄ Λυκείου, δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Πιστεύω ότι με μία σωστή μεθόδευση και αν υπάρχει ένας προγραμματισμός προκειμένου να εντοπίσεις τα κενά σου και αν ξέρεις να δουλεύεις στοχευμένα, είναι πολύ πιο εύκολο» , προσθέτει ο ίδιος.

Ερωτηθείς για όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του, ο 18χρονος ευχαριστεί την οικογένειά του και τους καθηγητές του που τον στήριξαν ο καθένας με τον δικό του τρόπο. «Η οικογένεια παίζει σημαντικό ρόλο από άποψη ψυχολογικής στήριξης και οι καθηγητές με βοήθησαν στο τρόπο που θα διαβάσω και μου έδωσαν περισσότερη αυτοπεποίθηση στο ότι ξέρω αυτά για τα οποία πάω να γράψω. Πίστεψα ότι θα τα καταφέρω και οι ίδιοι μου πρόσφεραν και οι ίδιοι μεγάλη στήριξη στην όλη προσπάθεια», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η επιλογή του ΑΠΘ

Ως λάτρης των μηχανών, ο Παναγιώτης πιστεύει ότι μέσα από το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών θα βρει αυτό που του αρέσει πραγματικά να κάνει.
«Εξαρχής, από τις σχολές του Πολυτεχνείου μου κέντρισε το ενδιαφέρον πιο πολύ αυτή των Μηχανολόγων – Μηχανικών. Μου αρέσει να ασχολούμαι με μηχανές και επίσης έχει ένα ευρύ πεδίο. Βρισκόμαστε σε μία ηλικία που δεν μπορούμε να είμαστε 100% κατασταλαγμένοι στο τι θέλουμε ακριβώς να κάνουμε όταν μεγαλώσουμε και πιστεύω πως προσφέρει αυτή τη δυνατότητα η σχολή Μηχανολόγων – Μηχανικών. Έχει ένα πάρα πολύ ευρύ αντικείμενο απασχόλησης οπότε εύκολα σε σχέση με τις υπόλοιπες σχολές βρίσκεις ενδιαφέροντα μέσα στη σχολή», τονίζει.

Το δίλημμα

Το γεγονός ότι κατάφερε να εισέλθει στο ΑΠΘ δεν ήταν το μόνο χαρμόσυνο νέο που έφτασε τις τελευταίες ημέρες στο σπίτι του Παναγιώτη. Ταυτόχρονα, έγινε δεκτός και στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης, ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου στα πεδία των Μαθηματικών, των Φυσικών Επιστημών και της Μηχανολογίας. Ωστόσο, όπως αναφέρει ο ίδιος, δεν έχει κατασταλάξει ακόμη για το ποια πορεία που θα ακολουθήσει, αν θα μείνει δηλαδή την Ελλάδα ή να θα φύγει στην Ελβετία.

«Πιστεύω πως όλα τα παιδιά θέλουν να μείνουν στην χώρα τους αλλά δεδομένων των συνθηκών, της δυσκολίας που υπάρχει στην επαγγελματική αποκατάσταση, αν και δεν έχω πάρει την τελική μου απόφαση πιστεύω ότι είναι πιο πιθανό να πάω στο εξωτερικό, αν όχι τώρα τότε ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον. Την τελική μου απόφαση για το αν θα σπουδάσω εδώ ή στην Ζυρίχη δεν την έχω λάβει ακόμη», τονίζει ο Παναγιώτης μιλώντας στο thestival.gr. Προσθέτει δε: «Δεν μπορούμε να προβλέψουμε πως θα είναι ο επαγγελματικός ορίζοντας στην Ελλάδα σε 20 χρόνια, αν θα έχουν ανοίξει νέες θέσεις εργασίας, αν η οικονομία θα βρίσκεται σε καλύτερα επίπεδα, αν θα έχει επέλθει η ανάπτυξη. Είναι πολλοί οι παράγοντες οι οποίοι θα καθορίσουν μία τέτοια απόφαση».

Ο ίδιος ο Παναγιώτης χαρακτηρίζει το επίπεδο σπουδών στην Ελλάδα εξαιρετικό. Όπως λέει, «τα ελληνικά πολυτεχνεία βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο, ωστόσο σε σχέση με τα αντίστοιχα του εξωτερικού, υστερούν σε επίπεδο έρευνας».
«Τα Πολυτεχνεία στην Ελλάδα βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο και πιστεύω είναι μεγάλο προτέρημά τους σε σχέση με το εξωτερικό ότι γίνεται δεκτός μικρός αριθμός φοιτητών και έτσι γίνεται πιο συστηματική δουλειά μέσα στο Πολυτεχνείο. Αν μπορώ να πω ότι ένα είναι το μειονέκτημα των ελληνικών Πολυτεχνείων είναι ότι υστερούν στην έρευνα κι αυτό στρέφει πολλούς στο εξωτερικό».

Όποια σχολή κι αν τελικά επιλέξει, ο Παναγιώτης Μυστακίδης ελπίζει να βρει ενδιαφέροντα και ανθρώπους οι οποίοι θα μπορέσουν να τον εμπνεύσουν και του δώσουν το έναυσμα ώστε να παλέψει για να υλοποιήσει τους στόχους του.

Πηγή: thestival

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα