Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

"Ναι" του ΚΑΣ στη Ρεάλ Μαδρίτης για κινηματογράφηση στην Ακρόπολη


Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Απρίλιος, 2018 - 15:43 | Στην Κατηγορία:

Λήψεις διάρκειας τριών ωρών

Το «πράσινο φως» έδωσαν ομόφωνα τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου στο αίτημα του ισπανικού συνεργείου «Real Madrid TV» για χορήγηση άδειας κινηματογράφησης στην Ακρόπολη.

Το αίτημα αφορά κινηματογραφικές λήψεις (γενικά πλάνα χωρίς συμμετοχή προσώπων και κειμένων αφήγησης) διάρκειας τριών ωρών, από 17 έως 19 Απριλίου 2018, στο πλαίσιο της τηλεοπτικής κάλυψης αγώνων μπάσκετ μεταξύ Παναθηναϊκού και Ρεάλ Μαδρίτης.

Όπως ειπώθηκε στο ΚΑΣ, είναι ένα από τα πολλά αιτήματα που περνάνε από το Συμβούλιο κάθε χρόνο (πάνω από 100 το έτος), η δε Ακρόπολη, επειδή είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, είναι απαραίτητο να περάσει από ΚΑΣ, όπως ορίζει ο αρχαιολογικός νόμος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Ανοικτές εκδηλώσεις σε μουσεία/αρχαιολογικούς χώρους για την αυγουστιάτικη πανσέληνο

Συνολικά 132 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία θα συμμετέχουν στον θεσμό «Πανσέληνος 2018», παραμένοντας ανοιχτοί για το κοινό το βράδυ της Κυριακής 26 Αυγούστου, ενώ σε 95 από αυτούς θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις

Το ΚΑΣ, η Ρεάλ Μαδρίτης και η... πρεμούρα των ΜΜΕ

Γιατί το αίτημα της Ρεάλ για λήψη πλάνων βαφτίστηκε «θρίλερ»

Σήμερα εξετάζει το ΚΑΣ το αίτημα της Ρεάλ Μαδρίτης για γυρίσματα στην Ακρόπολη

Εν όψει των παιχνιδιών με τον Παναθηναϊκό, στο μπάσκετ