Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Μυτιλήνη: Καθαρίστηκε η προτομή του αντιστασιακού Δημάρχου - Τη βανδάλισαν στην επέτειο απελευθέρωσης από τους Ναζί


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Σεπτέμβριος, 2018 - 17:24 | Στην Κατηγορία:

Καθαρίστηκε επίσης και η προτομή του Κολκοτρώνη, ενώ τις επόμενες ημέρες αντίστοιχο έργο θα λάβει χώρα και στην προτομή του Δημητρίου Βερναρδάκη

Καθαρίστηκε από τις μπογιές η μπρούτζινη προτομή του ιστορικού αριστερού δημάρχου της Μυτιλήνης, Απόστολου Αποστόλου. Το έργο ανέλαβε σήμερα συνεργείο του Δήμου Λέσβου.

Υπενθμίζεται ότι τη Δευτέρα το πρωί άγνωστοι πέταξαν μπογιές στην προτομή, βανδαλισμός που έλαβε χώρα ανήεμρα της επετείου της απελευθέρωσης της Μυτιλήνης από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. Ο Απόστολος Αποστόλου υπήρξε από τα κορυφαία στελέχη της Αντίστασης και γραμματέας του ΕΑΜ στο νησί.

Το ίδιο συνεργείο του Δήμου καθάρισε σήμερα και τη μπρούτζινη προτομή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη που είχε βανδαλιστεί με μπογιές τις περασμένες μέρες.

Επίσης, βανδαλισμένη μαρμάρινη προτομή του Δημητρίου Βερναρδάκη θα καθαριστεί τις επόμενες μέρες.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Στο εδώλιο για το "πόθεν έσχες" ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης

Αφορά ελλιπείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που αφορούν το χρονικό διάστημα από το 2007 έως το 2015

"Τα κατακάθια του ναζισμού και μυστικές φασιστικές οργανώσεις πρέπει να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά"

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Λέσβου για τον βανδαλισμό της προτομής του αντιστασιακού Δημάρχου, ανήμερα της επετείου απελευθέρωσης του νησιού από τους Ναζί