Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ολοκληρώνονται τα έργα στην οδό Μοναστηρίου


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Ιανουάριος, 2018 - 22:11 | Στην Κατηγορία:

Θεσσαλονίκη

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση της η οδός Μοναστηρίου, από το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης μέχρι και τον Βαρδάρη, καθώς το έργο του μετρό προχωρά και τα εργοτάξια σιγά σιγά απελευθερώνονται.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος λίγο πριν την εκδήλωση που διοργανώνει η δημοτική παράταξη "Ενότητα" του Δήμου Αμπελοκήπων  - Μεμενένης, μέσα στο 2018, θα απελευθερωθεί ακόμα η Εγνατία μπροστά από το εργοτάξιο στην Παπάφη, ενώ λίγο πριν τη ΔΕΘ θα απελευθερωθεί το κομμάτι της Εγνατίας στο σταθμό "Σιντριβάνι".

Ακόμα ο κ. Μυλόπουλος αναφέρθηκε στις επεκτάσεις του μετρό στη δυτική Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας πως εντός του 2018 θα ξεκινήσουν οι πρόδρομες εργασίες.

Παράλληλα όπως τόνισε, η διοίκηση της Αττικό Μετρό Α.Ε. αποφάσισε να ξεκινήσει αυτή την φορά διαφορετικά και να αρχίσει από πριν τις αρχαιολογικές εργασίες, έτσι ώστε όταν δημοπρατηθεί το έργο να είναι απαλλαγμένη από τις αρχαιολογικές ανασκαφές που, όπως είπε ο κ. Μυλόπουλος" όλοι γνωρίζουμε πως είναι πάρα πολύ χρονοβόρες και συχνά προκαλούν καθυστερήσεις".

Η επέκταση του μετρό στις δυτικές συνοικίες θα αποτελείται από δύο γραμμές, η πρώτη μήκους 4,4 χλμ., θα έχει 4 σταθμούς και συγκεκριμένα θα είναι οι Αμπελόκηποι, η Μενεμένη, ο Εύοσμος και το Κορδελιό και η δεύτερη μήκους 5χλμ. και θα έχει 5 σταθμούς οι οποίοι θα είναι η Νεάπολη, η Παύλου Μελά, η Σταυρούπολη, η Πολίχνη και η Ευκαρπία, ενώ η γραμμή θα καταλήγει μέχρι το νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Πηγή: thesstival


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Ένα μακό μπλουζάκι δίνει δουλειά σε πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη!

Τα υφάσματα αγοράστηκαν από ελληνική εταιρία, τα τυπώματα έγιναν επίσης σε εγχώρια επιχείρηση ενώ η παραγωγή ξεκίνησε αρχές Αυγούστου στο Οικουμενικό εργαστήρι προσφύγων ΝΑΟΜΙ