Thumbnail
Σκουριές

Μετά τον 77 χρονο μπάρμπα Θόδωρο, που ενώ δέχθηκε επίθεση από 7 αστυνομικούς καταδικάστηκε την Τρίτη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πολυγύρου σε ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολή, δύο ακόμη μέλη του κινήματος ενάντια στις εξορύξεις χρυσού θα βρεθούν σήμερα στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τα γεγονότα της πορείας της 21ης Οκτώβρη του 2012.
Η πορεία εκείνη θα μείνει στην μνήμη όλων όσων συμμετείχαν, για την άγρια επίθεση που δέχτηκε από τις δυνάμεις καταστολής, οι οποίες εξαπέλυσαν για ώρες ανθρωποκυνηγητό, έριχναν δακρυγόνα και χημικά σε όλο το βουνό, έσπαγαν τζάμια αυτοκινήτων, χτυπούσαν διαδηλωτές που  είχαν ήδη ποδοπατηθεί από τον πανικό που επικρατούσε.  Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την τρίτη δίκη μελών του κινήματος ενάντια στις εξορύξεις μέσα μόλις σε λιγότερο από ένα μήνα.
 
Ο ένας από τους δύο κατηγορουμένους, κατηγορείται για παράνομη κατοχή όπλων και στάση, και είναι κάτοικος Μεγάλης Παναγιάς. Εκείνη την ημέρα χρησιμοποιούσε το αγροτικό το φορτηγάκι με την καρότσα προκειμένου να μεταφέρει διαδηλωτές στο βουνό και στη συνέχεια όταν η αστυνομία επιτέθηκε στους διαδηλωτές για να τους κατεβάσει στην είσοδο του βουνού στο Χονδρό Δένδρο.

Εκεί ακολούθησε νέο πιο βαρύ επεισόδιο καταστολής με τους αστυνομικούς να σπάνε τα τζάμια, να ρίχνουν χημικά, να ξυλοφορτώνουν διαδηλωτές με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί τραυματίες. Ο κάτοικος της Μ. Παναγιάς δέχθηκε όντας εντός του αμαξιού δακρυγόνα από τα ΜΑΤ, έχασε τον έλεγχο του και το εγκατέλειψε προκειμένου να σωθεί από την ασφυξία. Η αστυνομία κατέσχεσε το επαγγελματικό του αυτοκίνητο το οποίο όταν έγινε η δίκη των 14 συλληφθέντων της πορείας τον Δεκέμβριο του 2014, «δικάστηκε» και «αθωώθηκε»....

Το όχημα δεν αποδόθηκε ποτέ στον ιδιοκτήτη του αφού κατά τη διάρκεια της φύλαξής του, που  είχε αναλάβει εκ του νόμου η ΟΔΔΔΥ ( Οικονομική Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού), πουλήθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.
 
«Μέσα στο χαμό με τα δακρυγόνα, παράτησα το αμάξι μου στο βουνό, το κατέσχεσαν και στη συνέχεια στη δίκη αθωώθηκε. Μετά 1,5 χρόνο με κάλεσαν για κατάθεση στην αστυνομία και πριν 2 μήνες μου ήρθε κλήση ότι κατηγορούμαι για παράνομη κατοχή όπλων, που εννοούν τις σημαίες που είχαν αφήσει διαδηλωτές στο όχημα και στάση» αναφέρει ο Β.Σ. κάτοικος της Μ. Παναγιάς μιλώντας stokokkino.gr.
 
Όσον αφορά στον δεύτερο κατηγορούμενο, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα πορτοφόλι με ταυτότητα στο δρόμο και με αυτόν τον τρόπο και χωρίς άλλο στοιχείο, ο διαδηλωτής κατηγορείται για στάση.
 
«Καθίσταται πλέον σαφές και γνωστό σε όλους ότι όποιοι πηγαίνουν να δικαστούν για την υπόθεση Σκουριές είναι εξ ορισμού εγκληματίες και εκ προοιμίου  ένοχοι» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η επιτροπή αγώνα Μ. Παναγιάς τονίζοντας ότι «απ’ ότι διαφαίνεται, τη συνέχεια αυτής της κατασταλτικής παράνοιας θα τη ζήσουμε και την Παρασκευή 2/6».
 
«Απέναντι στον αγώνα ενάντια στα μεταλλεία  χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική βρίσκεται και δραστηριοποιείται μια πραγματική εγκληματική οργάνωση.
Όλοι οι ευαίσθητοι και αξιοπρεπείς άνθρωποι καλούνται να αντισταθούν» καταλήγει η ανακοίνωση της επιτροπής αγώνα που καλεί σε συγκέντρωση στα δικαστήρια Πολυγύρου σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους αγωνιστές.
Και είναι καταδικασμένη να τελειώσει μαζί του.

 

Πηγή: Σταυρούλα Πουλημένη -  stokokkino.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

molyvi_tetradio.jpg
Αξιολόγηση: Απάντηση ΣΥΝΕΚ στην Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κέρκυρας
ΣΥΝΕΚ Κέρκυρας: «Μένουμε σταθεροί στη θέση μας ότι η αξιολόγηση πρέπει να καταργηθεί με αγώνα πανεκπαιδευτικό , συγκροτημένο μέσα από την ΟΛΜΕ και...
Αξιολόγηση: Απάντηση ΣΥΝΕΚ στην Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κέρκυρας