Thumbnail
Eurogroup 

Στο Eurogroup της ερχόμενης Πέμπτης, όπου θα τεθεί επί τάπητος η τελευταία αξιολόγηση και η ελάφρυνση του χρέους, είναι στραμμένο το ενδιαφέρον της κυβέρνησης και ευρωπαίων αξιωματούχων.
Όπως ανέφερε κυβερνητικός στέλεχος  μετά την τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου  με τους επικεφαλής των θεσμών, οι συζητήσεις πήγαν πολύ καλά  και απομένουν 2- 3 ζητήματα τεχνικής φύσεως που θα επιλυθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για προαπαιτούμενα τεχνικού χαρακτήρα που δεν θα εμποδίσουν την υποβολή από τους θεσμούς της «Έκθεσης Συμμόρφωσης», που θα ανοίξει τον δρόμο στην εκταμίευση της τελευταίας δόσης του προγράμματος.
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν  Βάλντις Ντομπρόβσκις ανέφερε ότι θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η έξοδος στις αγορές θα είναι σταδιακή και γι’ αυτό -όταν η Ελλάδα βγει από το πρόγραμμα- χρειαζόμαστε τόσο τα μέτρα για το χρέος, όσο και το ταμειακό απόθεμα
Νωρίτερα, ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί υπογράμμισε ότι το Eurogroup πρέπει να λάβει οπωσδήποτε μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ενώ σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, καθώς και διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Πηγή ΕΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα