Thumbnail
Ο Αύγουστος στην Αθήνα παραδοσιακά ταυτίζεται με τους πιο χαμηλούς ρυθμούς και την ερήμωση της πολύβοης πόλης

Πολύς κόσμος εγκαταλείπει με κάθε μέσον το κλεινόν άστυ, η κυκλοφορία στους δρόμους είναι περισσότερο άνετη, χωρίς μποτιλιαρίσματα και γενικά τα πράγματα είναι λίγο πιο χαλαρά. 

Κάτι τέτοιο ωστόσο, δεν ισχύει στα μέσα μεταφοράς. Οι άδειες των εργαζόμενων σε συνδυασμό με την αίσθηση της χαμηλής κινητικότητας έχουν ως αποτέλεσμα να αραιώνουν απελπιστικά τα δρομολόγια, δημιουργώντας καταστάσεις κάθε άλλο παρά... άνετες και χαλαρές.

Παραδείγματος χάριν στο μετρό, που εξυπηρετεί ταχύτατα χιλιάδες Αθηναίους καθημερινά... Μία συνηθισμένη εργάσιμη ημέρα, στις 8 το πρωί που θεωρείται ώρα αιχμής και οι περισσότεροι πολίτες ξεκινούν για τις δουλειές τους, τα δρομολόγια διεξάγονται με χρονική απόσταση περίπου 3-4 λεπτών. 

Μία αντίστοιχη ημέρα του Αυγούστου η χρονική απόσταση των δρομολογίων μπορεί να φτάνει τα 8 έως και τα 12 λεπτά και μάλιστα στους σταθμούς που υπάρχει ανταπόκριση με άλλες γραμμές, όπως στο Σύνταγμα. 

Χθες Τρίτη, όπως, φαίνεται από τη φωτογραφία στο σταθμό του Συντάγματος τα δρομολόγια διεξάγονταν με διαφορά 9 - 10 λεπτών, που για τα δεδομένα του μετρό θεωρείται μεγάλη. 

Εξαιτίας των καθυστερήσεων αυτών οι συρμοί γεμίζουν στον κάθε σταθμό και να συναντούν ασφυκτικά γεμάτες αποβάθρες από κόσμο που θέλει να επιβιβαστεί. Πολλοί είναι εκείνοι που δεν καταφέρνουν να μπουν στο συρμό, μένοντας απ' έξω περιμένοντας άλλα 10 λεπτά για τον επόμενο, που κι αυτός θα φτάσει γεμάτος, αν όχι ασφυκτικά, αλλά γεμάτος. 


Οι διαμαρτυρίες των επιβατών για τα αραιά δρομολόγια (ειδικά όσοι βιάζονται να πάνε στην δουλειά τους), πολλές φορές οδηγούν σε εκνευρισμό και αψιμαχίες όταν ο συνωστιμός ερεθίζει τα πνεύμα.

Δεν είναι λίγοι επίσης εκείνοι που εκφράζονται μέσω των social media, ποστάροντας φωτογραφίες με τους ηλεκτρονικούς πίνακες που δείχνουν με πόση καθυστέρηση διέρχονται από τους σταθμούς τρένα και λεωφορεία. 

Ανάλογες συνθήκες επικρατούν και στα λεωφορεία, που η αναμονή στη στάση για ένα δρομολόγιο μπορεί να φτάσει ακόμη και έως 41 (!) λεπτά, όπως φαίνεται από τη φωτογραφία που λήφθηκε στην Λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος του Ερυθρού Σταυρού. Αποτέλεσμα οι επιβάτες να «σαρδελοποιούνται» κατά μήκος του λεωφορείου, άλλοι στέκονται ακόμη και στα σκαλοπάτια, μπροστά στις πόρτες που ανοιγοκλείνουν, ενώ και σ' αυτά δεν λείπουν οι αψιμαχίες. 


Η κατάσταση θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν από τους αρμοδίους, καθώς οι καλοκαιρινοί μήνες δεν είναι μόνο οι μήνες των αδειών και των διακοπών, αλλά και η εποχή που κορυφώνεται η τουριστική κίνηση στην πρωτεύουσα. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΙΕΠ
ΙΕΠ: Πρόσκληση εγγραφής σε μητρώο Εμπειρογνωμόνων για υποστήριξη του ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου
Αιτήσεις υποβάλλονται από 22/04/2024 και ώρα: 15:00 έως 13/05/2024 και ώρα 15:00
ΙΕΠ: Πρόσκληση εγγραφής σε μητρώο Εμπειρογνωμόνων για υποστήριξη του ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου
ekdromi.jpg
ΟΛΜΕ: Για τις σχολικές εκδρομές και τις πρωτόγνωρες καταστάσεις αντιμετώπισης των εκπαιδευτικών
«Δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή μια πραγματικότητα στην οποία οι εκπαιδευτικοί συλλαμβάνονται ή τίθενται υπό κράτηση σε ρόλο εν δυνάμει υποδίκων»
ΟΛΜΕ: Για τις σχολικές εκδρομές και τις πρωτόγνωρες καταστάσεις αντιμετώπισης των εκπαιδευτικών
iky-flag.jpg_501x267_q75_subsampling-2.jpg
ΙΚΥ-ΕΥΔΑΠ: Υποτροφίες 1.000 ευρώ το μήνα σε υποψήφιους που εκπονούν διδακτορική διατριβή
Δειτε τα αντικείμενα διατριβών που περιλαμβάνονται - Οι αιτήσεις υποψηφιότητας υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως τις 30/05/2024 και ώρα Ελλάδος 16:00
ΙΚΥ-ΕΥΔΑΠ: Υποτροφίες 1.000 ευρώ το μήνα σε υποψήφιους που εκπονούν διδακτορική διατριβή