Thumbnail
Στρέφονται κατά της Περιφερειάρχη Αττικής, του μέχρι πρότινος επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και στελεχών της, του Δημάρχου Μαραθώνα, στελεχών του Δήμου και κατά αξιωματικών της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής

Ακόμη μία μήνυση συγγενών δύο θυμάτων της πολύνεκρης τραγωδίας από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών καταγγέλλοντας «πλήρη εγκατάλειψη και τραγικές συνθήκες απανθράκωσης» ανθρώπων στο Μάτι.

Η μήνυση κατατέθηκε από τους συγγενείς της 56χρονης Μαρίας Μοσχού που υπέκυψε στα τραύματα της τον περασμένο Αύγουστο μετά από νοσηλεία και της κόρης της Ελισάβετ Χαρδαλούπα 26 ετών, η οποία κατέληξε πριν λίγες ημέρες στην εντατική του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός. Οι μηνυτές, αδελφός και θεία -από την πλευρά της 56χρονης μητέρας- της Ελισάβετ Χαρδαλούπα στρέφονται με την μήνυση τους κατά της Περιφερειάρχη Αττικής, του μέχρι πρότινος επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας καθώς και υπευθύνων στελεχών της, του Δημάρχου Μαραθώνα και των υπευθύνων στελεχών του Δήμου και κατά των αρμόδιων αξιωματικών της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής, στους οποίους διά πράξεων και παραλείψεων τους καταλογίζουν την διάπραξη αδικημάτων όπως αυτά της κακουργηματικής έκθεσης σε κίνδυνο, ανθρωποκτονίας από αμέλεια, του εμπρησμού από αμέλεια κλπ. Στην μήνυση παρατίθενται στοιχεία από την πραγματογνωμοσύνη του τεχνικού συμβούλου της Πολιτικής Αγωγής Ανδριανού Γκουρμπάτση καθώς και στοιχεία από την έκθεση της επιστημονικής επιτροπής του καθηγητή Κώστα Συνολάκη.

Ο πρώτος των μηνυτών Ιωάννης Χαρδαλούπας, μόνιμος κάτοικος Αμερικής, περιγράφει με λεπτομέρειες στην προσφυγή όσα συνέβησαν από την στιγμή που κυκλωμένοι με την μητέρα και την αδελφή του από τους καπνούς επιχείρησαν να φύγουν για να σωθούν. Ο μηνυτής αναφέρει πως έχασε από το οπτικό του πεδίο το αυτοκίνητο που είχαν επιβιβαστεί η μητέρα και η αδελφή του και έτσι επέστρεψε με το δικό του αυτοκίνητο προς το σπίτι τους όπου τις είδε: «Το αυτοκίνητο είχε τελείως καεί, ενώ και αυτές είχαν φανερά και πολύ σοβαρά εγκαύματα. Πονούσαν πολύ και τις επιβίβασα στο αυτοκίνητό μου.. και φύγαμε με κατεύθυνση το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης. Οι εκεί αστυνομικοί μου είπαν να πάω στο Μάτι, παρά το γεγονός ότι τους έδειξα τις καμένες, μητέρα και αδελφή μου. Πάλι, όμως, κομφούζιο επικρατούσε και ήμουν σίγουρος ότι στο σημείο εκείνο θα καιγόμασταν. Αποφάσισα να πάω στην Αθήνα και το έκανα τρέχοντας με 150 χιλιόμετρα την ώρα και πήγαινα και στο αντίθετο ρεύμα, για να σωθούν η μητέρα μου και η αδελφή μου, διότι έβλεπα ότι κινδυνεύουν από τα πολλά εγκαύματα που έφεραν στα σώματά τους».

Ο κ. Χαρδαλούπας αναφέρει επίσης ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος στο ιδιωτικό νοσοκομείο που πήγε αρχικά τις δύο γυναίκες, έως ότου να αποφασίσουν να σταλούν στον Ευαγγελισμό. Ο κ. Χαρδαλούπας επίσης εντοπίζει το "κενό νόμου" το οποίο αντιμετώπισε όταν θέλησε, μετά τον θάνατο της μητέρας του, να μεταφέρει σε Αμερικανικό Νοσοκομείο την αδελφή του. Όπως επισημαίνει δεν είχε καμία δυνατότητα να βγάλει ο ίδιος νέα πιστοποιητικά και ταξιδιωτικά έγγραφα για την 26χρονη -καθώς είχαν καταστραφεί όλα στην φωτιά- καθώς χρειαζόταν εξουσιοδότηση της την οποία όμως δεν μπορούσε να εξασφαλίσει, καθώς η νεαρή τραυματίας ήταν σε καταστολή. «Δεν πρόλαβα δυστυχώς να ολοκληρώσω την διαδικασία δικαστικής συμπαράστασης διότι την 11η Σεπτεμβρίου απεβίωσε η αδελφή μου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο μηνυτής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα