Thumbnail
Μια διαδικαστική υπόθεση μετατρέπεται σε διπλωματικό «θρίλερ» λόγω της στάσης της Τουρκίας

Ενώ παρόμοια περιστατικά λύνονταν συνήθως σε επίπεδο επιτελείων και μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας, η κράτηση των δύο Ελλήνων αξιωματικών φαίνεται πως εξελίσσεται σε μια μακροχρόνια υπόθεση, λόγω των επιλογών που υποκινούνται από την τουρκική κυβέρνηση.

Έτσι, και παρά το γεγονός πως τα κινητά των δύο Ελλήνων αξιωματικών βρέθηκαν «καθαρά», η κράτησή τους θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τις 30 Μαρτίου, την ημέρα που οι δικηγόροι τους θα συναντηθούν με δικαστή στην Αδριανούπολη, για το ζήτημα της προφυλάκισης.

Σχετικά με την υπόθεση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, δήλωσε τα παρακάτω: «Αναμένουμε το κατηγορητήριο από τον εισαγγελέα. Το κατηγορητήριο θα πρέπει να αφορά αποκλειστικά και μόνο την είσοδο σε στρατιωτική απαγορευμένη περιοχή. Δεν μπορώ να προσδιορίσω συγκεκριμένο χρονικό διάστημα-δεν θα υπερβαίνει μερικές εβδομάδες- αλλά δουλεύουμε για να μην υπάρξει απευκταία εξέλιξη»

Ο Ελληνας πραγματογνώμονας 

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης αποκάλυψε χθες πως η Ελλάδα έχει στείλει στην Τουρκία πραγματογνώμονα, ο οποίος συμμετέχει ως τεχνικός σύμβουλος στην εξέταση των κινητών τηλεφώνων των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

«Το υπουργείο Εξωτερικών και ο αρμόδιος υπουργός, κ. Κοτζιάς, έχει στείλει Έλληνα πραγματογνώμονα στην Τουρκία. Η παρουσία του τεχνικού συμβούλου από τη μεριά της οικογένειας αποτελεί μία εγγύηση αναφορικά με την ορθότητα, τη γνησιότητα και την ειλικρίνεια της διενεργούμενης πραγματογνωμοσύνης στα τηλέφωνα των δύο στελεχών μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.

Παράλληλα, και αυτό είναι το σημαντικό, επισήμανε ότι έως τώρα από την πραγματογνωμοσύνη δεν έχει εντοπίσει οτιδήποτε επιλήψιμο στα τηλέφωνα των δύο Ελλήνων αξιωματικών, το οποίο να παραπέμπει σε στρατιωτική κατασκοπεία. Εξέφρασε την ελπίδα ότι τελικά η μοναδική κατηγορία που θα απαγγελθεί θα αφορά στην παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή, η οποία, όπως είπε, συνιστά πλημμέλημα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα