Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

"Μαϊμού" κέντρο αποτοξίνωσης στο Βόλο εξαπατούσε χρήστες με αμοιβή 1000 ευρώ


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Απρίλιος, 2017 - 12:42 | Στην Κατηγορία:

Προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα 24 Απριλίου πήρε ο 43χρονος που είχε ανοίξει ένα «μαϊμού» κέντρο αποτοξίνωσης στο Βόλο, ξεγελώντας ανυποψίαστους χρήστες, που τον πλήρωναν με ποσά που κυμαίνονταν από 700 έως 1.000 ευρώ.

Είχε την ιδέα να στήσει ένα ιδιωτικό κέντρο αποτοξίνωσης από ναρκωτικά και αλκοόλ ένας 43χρονος και για το λόγο αυτό νοίκιασε μια διώροφη μονοκατοικία σε προάστιο του Βόλου, μόνο που δεν μερίμνησε να εφοδιασθεί και με τα απαραίτητα έγγραφα και άδειες για να λειτουργεί την επιχείρησή του νόμιμα και να τηρεί τη νομοθεσία που προβλέπει το υπουργείο Υγείας για τη λειτουργία ιδιωτικών κλινικών.

Πληροφορίες που έφθασαν στην Αστυνομία τις αξιοποίησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών πήγαν στο κέντρο αποτοξίνωσης και έκαναν εξονυχιστικούς ελέγχους, διαπιστώνοντας ότι η επιχείρηση λειτουργούσε παράνομα, αλλά δεν βρέθηκαν πουθενά ναρκωτικές ουσίες.

Παράλληλα οι αστυνομικοί βρήκαν στο κτίριο τρεις χρήστες ναρκωτικών ουσιών, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι φιλοξενούνταν στο κέντρο και ότι με τις συμβουλές του 43χρονου έδιναν αγώνα για την απεξάρτησή τους.

Στον χώρο δεν υπήρχαν επίσης ειδικοί επιστήμονες, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και εξειδικευμένο προσωπικό, αλλά ο 43χρονος που συνελήφθη αμέσως ισχυρίσθηκε στους αστυνομικούς ότι άνοιξε το κέντρο για να βοηθήσει τα άτομα που ήταν εξαρτημένα ή εθισμένα, επειδή ο ίδιος είχε καταφέρει να απεξαρτηθεί από το ναρκωτικά.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομία, κάθε παροχή έναντι της αδράς αμοιβής για κάθε περιστατικό στηριζόταν στην εμπειρική γνώση του 43χρονου και όχι σε επιστημονικές μεθόδους. Το κέντρο αποτοξίνωσης λειτουργούσε για πάνω από τρεις μήνες και ο 43χρονος κατάφερε να πείσει άγνωστο αριθμό χρηστών που προσπαθούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους να το αντιμετωπίσουν την εξάρτησή τους.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα