Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Λυκουρέζος: Καμία εμπλοκή της ΣΕΚΑΠ στο λαθρεμπόριο τσιγάρων


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Ιούνιος, 2017 - 10:12 | Στην Κατηγορία:

Τη σκυτάλη των ερευνών παίρνει τώρα η Εισαγγελία Πειραιά

«Καμία εμπλοκή δεν έχει η ΣΕΚΑΠ, ιδιοκτησίας του Ιβάν Σαββίδη, στην υπόθεση με τα εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα που βρέθηκαν σε ουκρανικό πλοίο και τα οποία, όπως διαβάζουμε, φέρουν σήμανση της καπνοβιομηχανίας», δηλώνει στη Realnews ο δικηγόρος της εταιρείας Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Απαντώντας σε διάφορους ψιθύρους που αφήνουν υπόνοιες για εμπλοκή της επιχείρησης με την υπόθεση του ελεγχόμενου φορτίου, διευκρινίζει ότι η προκαταρκτική έρευνα που ξεκίνησε από την Εισαγγελία Χανίων έκλεισε εκεί, χωρίς ποτέ να κληθεί κανένας εκπρόσωπος της εταιρείας. «Προφανώς γιατί δεν προέκυψαν ενδείξεις εμπλοκής της», συμπεραίνει.

Τη σκυτάλη των ερευνών παίρνει τώρα η Εισαγγελία Πειραιά, στην οποία διαβιβάστηκε η δικογραφία από τις 9 Ιουνίου, καθώς εκ του νόμου είναι η μόνη αρμόδια για αδικήματα που τελούνται στη θάλασσα. Στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται ότι διερευνάται αν έχει τελεστεί το αδίκημα της απόπειρας λαθρεμπορίας τσιγάρων.

Η μεταφορά του φορτίου φέρεται να μην ολοκληρώθηκε λόγω μηχανικής βλάβης του πλοίου και ρυμούλκησής του από πολεμικό σκάφος του ρωσικού ναυτικού νοτίως της Γαύδου, από όπου και λόγω επιδείνωσης του καιρού ο Ουκρανός πλοίαρχός του ζήτησε τη συνδρομή της ελληνικής Ακτοφυλακής. Το πλοίο με 7 άτομα πλήρωμα, ουκρανικής καταγωγής, βρίσκεται ακινητοποιημένο εδώ και 7 μήνες στο λιμάνι της Παλαιοχώρας.

Πηγή: RealNews


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Στην Εισαγγελία Πειραιά ο φάκελος για την επίθεση της ΧΑ σε σχολείο του Περάματος

Στην Εισαγγελία Πειραιά διαβιβάστηκε, από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά, η δικογραφία για τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν σε δημοτικό σχολείο στο Πέραμα.