Thumbnail
Πορεία αλληλεγγύης για τους 16 νεκρούς στη Λωρίδα της Γάζας

Πορεία αλληλεγγύης, με κεντρικό σύνθημα "Λευτεριά στην Παλαιστίνη", πραγματοποίησαν νωρίτερα το απόγευμα οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, καθώς και Παλιστίνιοι που ζουν στην Αθήνα. 

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Μέγαρο Μουσικής και με πορεία κατευθύνθηκαν προς την ισραηλινή πρεσβεία. 

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν για την αιματηρή επίθεση του ισραηλινού στρατού στις 31 Μαρτίου, στη Λωρίδα της Γάζας, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 16 Παλαιστίνιοι, ενώ εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν.

"Το νέο αυτό τερατώδες έγκλημα συντελείται με την ανοιχτή συγκάλυψη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ και των συμμάχων του, που υποθάλπουν διαχρονικά και συντηρούν την επιθετικότητα του κατοχικού ισραηλινού κράτους. Γίνεται «υπό την σκέπη» της αμερικανικής κυβέρνησης, που πρόσφατα αποφάσισε την de facto αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, με την μεταφορά εκεί της πρεσβείας των ΗΠΑ", αναφέρει χαρακτηριστικά η Λαϊκή Ενότητα σε ανακοίνωση της.

"Το νέο αυτό έγκλημα των ισραηλινών σιωνιστών δολοφόνων ενάντια στον ηρωικό παλαιστινιακό λαό, δεν είναι άσχετο με τις εξελίξεις που συντελούνται στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Ανατολικής Μεσογείου, των Βαλκανίων, με πρωταίτιους και πρωταγωνιστές τους φονιάδες των λαών, αμερικάνους ιμπεριαλιστές και το ΝΑΤΟ. Συνδέεται άμεσα με την προκλητική όσο και εμπρηστική αντιπαλαιστινιακή απόφαση του Τράμπ για την μεταφορά της αμερικάνικης πρεσβείας στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Αλλά και με την εμπλοκή και των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και της Ρωσίας, καθώς και των λεγόμενων «περιφερειακών» δυνάμεων", τονίζει από την πλευρά της η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία.

Οι διαδηλωτές υπογράμμισαν ότι "εκφράζουν την αμέριστη αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού και απαιτούν τον άμεσο τερματισμό της σφαγής των Παλαιστινίων".

Εικόνα: ΑΠΕ-ΜΠΕ*

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα