Thumbnail
Μπαράζ πυρκαγιών -22 στο σύνολό τους- ξέσπασαν χθες στην Κρήτη

Φωτιά ξέσπασε χθες σε δύσβατη περιοχή στις Στροβλές Κισσάμου. Επί τόπου έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις από την Κίσσαμο, τα Χανιά και τα κλιμάκια της Π.Υ από τον Καμπανό και την Κάνδανο.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε μεγάλη απόσταση από κατοικημένες περιοχές και οικισμούς ωστόσο η κατάσβεσή της αποδείχθηκε δύσκολη λόγω των ισχυρών νοτίων ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Τελικά, τέθηκε υπό έλεγχο σήμερα το πρωί.

4 μέτωπα παραμένουν ενεργά με τη μία φωτιά να αφορά στη Φοινικιά Ηρακλείου η οποία εκδηλώθηκε σε καλάμια και παρακείμενο θερμοκήπιο. Στο σημείο έσπευσαν 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα. Άλλο ένα μέτωπο είναι ενεργό στην Αχλάδα Μαλεβιζίου, στο οποίο επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα. Μία ακόμα ενεργή εστία εντοπίζεται στον Πατσό Αμαρίου Ρεθύμνου

Το απόγευμα του Σαββάτου η πολιτική προστασία του Δήμου Κισσάμου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους πολίτες ότι λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και αναμένεται να ενταθούν μέχρι το βράδυ δεν θα πρέπει να προχωρούν σε οποιαδήποτε ενέργεια και να ασκούν οποιαδήποτε δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

Παράλληλα τους προειδοποιεί ότι δεν θα πρέπει να διέρχονται κάτω από μεγάλα δέντρα ή από σημεία που μπορεί να πέσουν αντικείμενα και να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θάλασσες και ακτές.

ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολεία
Η παιδεία στον «γύψο» της χούντας
«Στα τριάντα εννιά χρόνια από τη δικτατορία της 21ης Aπριλίου ουδείς νοήμων και λογικός άνθρωπος έχει βρεθεί να πει έναν καλό λόγο για την...
Η παιδεία στον «γύψο» της χούντας