Thumbnail
Έκκληση για επαρκή στελέχωση απευθύνουν οι αστυνομικές ενώσεις

Την ενίσχυση σε προσωπικό, προκειμένου να επιτευχθεί η 24ωρη αστυνόμευση, ζητούν με κοινή τους επιστολή στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, οι τέσσερις Αστυνομικές Ενώσεις της Κρήτης. 

Όπως τονίζουν, η σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών και τμημάτων απέτυχε, αφήνοντας υποστελεχωμένα τα τμήματα, τα οποία υπολειτουργούν, καθώς δεν καλύπτουν επ' ουδενί το προσωπικό των 26 ατόμων το οποίο προβλεπόταν στην αναδιάρθρωση.

Παράλληλα υπογραμμίζουν ότι η σχετική διαταγή του αρχηγού της Αστυνομίας για 24ωρη αστυνόμευση, δεν μπορεί να επιτευχθεί με το υπάρχον προσωπικό, καθώς η κατάργηση 6.700 κενών οργανικών θέσεων, όπως επίσης και οι ελάχιστες προσλήψεις που γίνονται ανά έτος, σε συνδυασμό με τις πολλές συνταξιοδοτήσεις, μειώνουν ακόμα το προσωπικό.

Οι αστυνομικοί της Κρήτης ζητούν την τροποποίηση της διαταγής και την αύξηση των κατ’ έτος προσλήψεων, καθώς και την αποδέσμευση των αστυνομικών από άλλες, εκτός αστυνομίας, υπηρεσίες.

Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση των τεσσάρων Αστυνομικών Ενώσεων της Κρήτης:

Μόλις πριν από ένα χρόνο εφαρμόστηκε από το Υπουργείο η πολυαναμενόμενη αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., παρά τις έντονες ενστάσεις και επιφυλάξεις μας, η οποία προέβλεπε την κατάργηση υπηρεσιών και δημιουργία νέων, πλήρως στελεχωμένων (με τουλάχιστον 26 άτομα προσωπικό), όπως επίσης και την αποδέσμευση των αστυνομικών από «πάρεργα», προκειμένου να αυξηθεί το πλέγμα εμφανούς αστυνόμευσης.

Πριν ακόμη τελειώσουν οι φιέστες της περιβόητης αναδιάρθρωσης, την 31/08/2018 εκδίδεται η υπ’ αρίθμ. 1244/18/1724815 διαταγή του κ. Αρχηγού, προκειμένου να εκπονηθούν σχέδια 24ωρης αστυνόμευσης, σε όλες τις περιοχές. Αποδεικνύεται περίτρανα λοιπόν, ότι η αναδιάρθρωση απέτυχε του στόχου της καθώς τα σχέδια αυτά θα κληθούν να επωμιστούν και να υλοποιήσουν τα ήδη υποστελεχωμένα Αστυνομικά Τμήματα με προσωπικό 12-14 ατόμων και όχι των 26 ατόμων ως κατ’ ελάχιστο που προέβλεπε η αναδιάρθρωση.

Η κατάργηση έξι χιλιάδων επτακοσίων (6.700) κενών οργανικών θέσεων, όπως επίσης και οι ελάχιστες προσλήψεις που γίνονται ανά έτος, σε συνδυασμό με τις πολλές συνταξιοδοτήσεις, μειώνουν ακόμα το προσωπικό που στελεχώνει τα Αστυνομικά Τμήματα.

Όπως αντιλαμβάνεστε, υπάρχει αντικειμενική αδυναμία από τις Υπηρεσίες να εφαρμόσουν την ανωτέρω διαταγή, ακόμα και εάν «ενισχυθούν με προσωπικό από όμορες ή προϊστάμενες Υπηρεσίες, ανεξάρτητα από τα καθήκοντα που αυτό κατά κανόνα εκτελεί», όπως ρητά αναφέρεται σε αυτή. Αρκετοί συνάδελφοι είναι επιφορτισμένοι με ιδιαίτερα καθήκοντα και η απομάκρυνσή τους από αυτά, θα οδηγήσει στην αδυναμία σωστού χειρισμού τους, με αποτέλεσμα να προκληθούν δυσμενή σχόλια για την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών.

  • Την τροποποίηση της ανωτέρω διαταγής του κ. Αρχηγού, με βάση την υπάρχουσα δύναμη εκάστοτε νομού.
  • Την επαναφορά των έξι χιλιάδων επτακοσίων (6.700) κενών οργανικών θέσεων.
  • Την αύξηση των κατ’ έτος προσλήψεων, έως ότου καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις.
  • Την αποδέσμευση των αστυνομικών από «πάρεργα».
  • Η υλοποίηση των ανωτέρω θα ενισχύσει το πλέγμα της εμφανούς αστυνόμευσης και θα συμβάλει τα μέγιστα στην εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, πάγιο αίτημα των Ενώσεών μας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα