Thumbnail
"Στην «πολιτισμένη Δύση» πέρασε ο καιρός που οι Πακιστανοί φρόντιζαν τους κήπους της Κηφισιάς και μάζευαν φράουλες στη Μανωλάδα. Οι μετανάστες δεν έπαψαν να παράγουν πλούτο. Μόνο που μετανάστες πια είναι οι ντόπιοι εργαζόμενοι."

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Καλύμνου "η πρόοδος" ομάδα αλληλεγγύης σε κείμενό του καταγγέλλει το στοίβαγμα των προσφύγων στα κρατητήρια του Α.Τ. Καλύμνου. Σημειώνει πως στους πρόσφυγες δεν  έχει τηρηθεί καμία - έστω και τυπική - διαδικασία για την υποβολή αιτήματος ασύλου

Όπως σημειώνει ο σύλλογος το "κρατήριο του Α.Τ Καλύμνου είναι σήμερα γεμάτο, όχι από διακινητές ναρκωτικών που κάνουν θραύση στο νησί μας ούτε από άλλους είδους υπόλογους εγκληματικών πράξεων. 
Είναι γεμάτο από την «επαναπροωθούμενη απόγνωση".

Διαβάστε παρακάτω αυτούσια την ανακοίνωση του συλλόγου που στάλθηκε προς δημοσίευση στο alfavita.gr

Το κρατητήριο του Α.Τ Καλύμνου είναι σήμερα γεμάτο, όχι από διακινητές ναρκωτικών που κάνουν θραύση στο νησί μας ούτε από άλλους είδους υπόλογους εγκληματικών πράξεων. 

Είναι γεμάτο από την «επαναπροωθούμενη απόγνωση».

Άνθρωποι, που έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν σε λαθρέμπορους και μαφιόζους, που περπάτησαν τις οροσειρές της Ασίας, έτυχε να μην πνιγούν στο Αιγαίο και πέρασαν πέντε μήνες στις άθλιες συνθήκες των σύγχρονων στρατόπεδων συγκέντρωσης, που ονομάζονται «hot spots», στο τέλος μπουζουριάζονται στα κρατητήρια για να «επαναπροωθηθούν», χωρίς να έχει τηρηθεί καμιά – έστω και τυπική – διαδικασία για την υποβολή αιτήματος ασύλου. 

Στην εποχή των μεγάλων επιφάσεων που ζούμε, όπου οι λέξεις κρύβουν κάτι άλλο από αυτό που αρχικά σήμαιναν, η απέλαση, το διώξιμο, η βίαιη επιστροφή στο πουθενά,  ονομαζονται πια «επαναπροώθηση».

Ο υπουργός εσωτερικών της Γερμανίας (της οποίας γίναμε ένα από τα πολλά της καντόνια) Τόμας ντε Μεζιέρ, δήλωσε ότι «η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ενωσης-Τουρκίας θα μπορούσε να αποτύχει εάν η Ελλάδα δεν επαναπροωθεί ταχύτερα τους πρόσφυγες». 
Στο ζήτημα της επαναπροώθησης  υπαρχει – προς το παρόν- ο διαχωρισμός, οι Σύριοι και οι «άλλοι» Οι «άλλοι» είναι Αφγανοί, Πακιστανοί, Ιρακινοί, όσοι δηλαδή ζούνε σε χώρες που μπορεί να μην βομβαρδίζονται σήμερα καθημερινά, υπήρξαν όμως πεδίο βολής των κάθε λογής συμμαχιών της ντροπής. Αδυνατούν να ζήσουν σε καθημαγμένους τόπους και στην απόλυτη ανέχεια και δραπετεύουν προς την ελπίδα κι ας καταρρέει η ελπίδα αυτή, με πάταγο.  Στην «πολιτισμένη Δύση» πέρασε ο καιρός που οι Πακιστανοί φρόντιζαν τους κήπους της Κηφισιάς και μάζευαν φράουλες στη Μανωλάδα. Οι μετανάστες δεν έπαψαν να παράγουν πλούτο. Μόνο που μετανάστες πια είναι οι ντόπιοι εργαζόμενοι. 

Ακόμα όμως και οι Σύριοι, εξουθενωμένοι από την αθλιότητα των hot spots, δηλώνουν «εθελούσια επαναπροώθηση». Αυτό, από μόνο του, φανερώνει τις συνθήκες ντροπής που επικρατούν στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, βάφτισε την τελευταία  ασφαλή προορισμό, Έτσι, και οι πρόσφυγες του πολέμου και της φτώχειας βρίσκονται ξανά στο σημείο μηδέν, με μεγαλύτερη απόγνωση  και η στυγνή γειτονική δικτατορία, που εξαφανίζει τους πολιτικούς της αντιπάλους,  νομιμοποείται. 

Καταγγέλλουμε, για μια ακόμα φορά την Ευρωπαϊκή Ένωση,  τις απάνθρωπες συμφωνίες της, και την πρόθυμη συμμορφωση της ελληνικής κυβέρνησης. 

Ξέροντας καλά πως,  όταν ο κόσμος γίνεται αφόρητος για τους «άλλους», σύντομα η απανθρωπιά αφορά όλους μας, θα συνεχίσουμε, με αλληλεγγύη και αγώνα, ενάντια στον πόλεμο, το ρατσισμό , τη φτώχεια. 
                                                                             

Υπογράφουν για το Δ.Σ. του Σύλλογου ο Γιάννης Βλαχογιάννης και η Νίνα Γεωργιάδου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ημεριδα
ΕΠΑΛ Λέσβου: Ημερίδα «Τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ΕΠΑΛ»
Οι ομιλητές ανέλυσαν τις διαδικασίες και τα είδη των αδειών που απαιτούνται για την νόμιμη άσκηση επαγγέλματος
ΕΠΑΛ Λέσβου: Ημερίδα «Τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ΕΠΑΛ»