Thumbnail
Κινητό

Πρόσφατη έρευνα του eMarketer’s, δείχνει ότι οι πολίτες φέτος θα αφιερώνουν, κατά μέσο όρο ημερησίως, σχεδόν 3 ώρες και 50 λεπτά στην τηλεόραση, ενώ με το κινητό τηλέφωνο θα ασχολούνται περίπου 3 ώρες και 35 λεπτά την ημέρα.

Σύμφωνα με το sepe.gr, τη δημοτικότητα της τηλεόρασης πλήττουν, εδώ και χρόνια, το κινητό τηλέφωνο και οι υπόλοιπες mobile συσκευές, οι οποίες “κλέβουν” ημερησίως λεπτά από το χρόνο, που αφιερώνουν οι πολίτες για τηλεθέαση.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του eMarketer’s, οι πολίτες το 2018 θα αφιερώνουν, κατά μέσο όρο ημερησίως, σχεδόν 3 ώρες και 50 λεπτά στην τηλεόραση, ενώ με το κινητό τηλέφωνο θα ασχολούνται περίπου 3 ώρες και 35 λεπτά την ημέρα.

Συνεπώς - και κατά το τρέχον έτος - η τηλεόραση θα παραμείνει η συσκευή, η οποία, κυρίως, θα απασχολεί την καθημερινότητα του πολίτη. Βέβαια, η δημοτικότητα της τηλεόρασης έχει τρωθεί πολύ, αν υπολογίσει κανείς ότι ο μέσος όρος τηλεθέασης σε ημερήσια βάση ήταν 4 ώρες και 37 λεπτά το - όχι και τόσο μακρινό - 2012.

Η κυριαρχία της τηλεόρασης αναμένεται να ανατραπεί ήδη από το 2019, οπότε το κινητό τηλέφωνο θα πάρει τη θέση της, με μέσο όρο χρήσης της 3 ώρες και 43 λεπτά, ενώ η τηλεθέαση θα απορροφά 3 ώρες και 42 λεπτά -κατά μέσο όρο ημερησίως.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο χρόνος, που ο μέσος πολίτης αφιερώνει στο κινητό του τηλέφωνο και τις mobile συσκευές, πιθανότατα πλησιάζει σε ιστορικά υψηλά και αναμένεται, από τα επόμενα χρόνια, να αρχίσει η φθίνουσα πορεία. “Υπάρχουν αρκετές τάσεις στον ορίζοντα, οι οποίες θα μπορούσαν να σταματήσουν τη -φαινομενικά - αδιάκοπη άνοδο του χρόνου, που αφιερώνουμε στο κινητό.

Μια σειρά νέων κατηγοριών συσκευών, όπως τα “έξυπνα” ηχεία, τα “έξυπνα” αυτοκίνητα, τα φορητά και τα ακουστικά VR, θα μπορούσαν να “κλέψουν” από το χρόνο των χρηστών”, αναφέρουν οι αναλυτές. Ταυτόχρονα, οι ίδιοι διαπιστώνουν μια αυξανόμενη αντίδραση των χρηστών κατά του “υπερσυνδεδεμένου” τρόπου ζωής.

“Βλέπουμε, ήδη, μια μείωση του χρόνου που αφιερώνει ο μέσος χρήστης στα tablets, τα οποία έφθασαν σε ένα σημείο καμπής το 2016, όταν οι ενήλικες στις ΗΠΑ τα χρησιμοποίησαν - κατά μέσο όρο - 70 λεπτά ημερησίως. Αυτός ο μέσος όρος έχει από τότε μειωθεί κατά περίπου ένα λεπτό (στα 68,7 λεπτά), πτωτική τάση, η οποία πρόκειται να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια”, αναφέρουν οι αναλυτές.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν, “όπως τα μεγαλύτερα και καλύτερα smartphones μείωσαν το χρόνο χρήσης των tablets, έτσι δεν αποκλείεται οι νεότερες συσκευές, όπως τα “έξυπνα” ηχεία, να αντικαταστήσουν τα smartphonesγια ορισμένες εργασίες. Εκτιμούμε ότι περισσότερο από το ένα τρίτο των millennials θα χρησιμοποιήσει ένα “έξυπνο” ηχείο το μήνα το 2018”. Τέλος, βέβαια, προσθέτουν ότι αυτές οι εκτιμήσεις δεν συνηγορούν υπέρ του ότι θα μειωθεί η σημασία των κινητών συσκευών: “θα συνεχίσουν να αποτελούν το επίκεντρο των συσκευών, στις οποίες θα συνδέονται όλες οι υπόλοιπες. Ωστόσο, οι μελλοντικοί καταναλωτές θα έχουν ένα πιο ποικίλο προφίλ ψηφιακών συσκευών”.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

enorgani
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Ενόργανης Γυμναστικής, Ρυθμικής Γυμναστικής και Τραμπολίνο των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., σχολικού έτους 2023-2024
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ