Thumbnail
Σχετικά με την ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων.

«Οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού απ' τη Σύρο προς τους νησιώτες είναι για μια ακόμη φορά χωρίς αντίκρισμα. Τη στιγμή που η ζωή και το εισόδημα των νησιωτών επιβαρύνονται, εξαιτίας της συνολικής κυβερνητικής πολιτικής και ιδιαίτερα της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ, που οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες είναι σε άθλια κατάσταση, που οι εργαζόμενοι στη λεγόμενη βαριά βιομηχανία του τουρισμού αναγκάζονται να δουλεύουν σε συνθήκες "γαλέρας", ο κ. Τσίπρας εξαγγέλλει εμβληματικά - για το κεφάλαιο - έργα, όπως η ηλεκτρική διασύνδεση και τα υδατοδρόμια. Η ηλεκτρική διασύνδεση, παρά την τεχνική της σημασία και τις δυνατότητες που ανοίγει, θα οδηγήσει σε πρόσθετες επιβαρύνσεις των εργατικών λαϊκών στρωμάτων, τόσο στα Κυκλαδονήσια όσο και στην υπόλοιπη χώρα» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη Σύρο.

«Πραγματικός στόχος της ηλεκτρικής διασύνδεσης είναι η αξιοποίηση των Κυκλάδων για μεγάλες εγκαταστάσεις ΑΠΕ, που θα οδηγήσει τελικά, όχι μόνο σε νέες αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και σε προβλήματα στις τοπικές οικονομίες για όσα νησιά δεν είναι στη πρώτη γραμμή του τουρισμού» επισημαίνει το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «η όποια μείωση των δαπανών για Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) είναι σταγόνα στον ωκεανό της συνεχούς αύξησης της τιμής του ρεύματος που φέρνουν οι ιδιωτικοποιήσεις, η απελευθέρωση της ενέργειας και ο ενεργειακός σχεδιασμός με κριτήριο την κερδοφορία των ομίλων».

«Όσο για το Νεώριο, για το οποίο υποσχέθηκε ότι θα ανοίξει με νέο επενδυτή, παρέλειψε να πει ότι αυτό θα γίνει με πετσοκομμένα δικαιώματα και εκβιασμούς προς τους εργαζόμενους να παραιτηθούν από μέρος των δεδουλευμένων, που τους οφείλονται. Παρέλειψε, επίσης, να πει ότι και οι εξελίξεις με το Νεώριο εντάσσονται στην προσπάθεια να μετατραπεί η Σύρος σε "κέντρο διερχομένων" αμερικανοΝΑΤΟϊκών και σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών, με όσους κινδύνους για το λαό αυτό συνεπάγεται» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Γ.Μ.

ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικος
Υστερία διώξεων στα σχολεία του Πειραιά: Νέες κλήσεις για απολογία σε 3 εκπαιδευτικούς!
Κάτω τα χέρια από τη συναδέλφους, Χρύσα Χοτζόγλου, Γιώργο Καββαδία. Δημήτρη Χαρτζουλάκη
Υστερία διώξεων στα σχολεία του Πειραιά: Νέες κλήσεις για απολογία σε 3 εκπαιδευτικούς!