Thumbnail
Εκδήλωση για παιδιά με θέμα την ιστορία του εργοστασίου λιπασμάτων το Σαββατοκύριακο

Σε κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας καλεί τους πολίτες αύριο, Τετάρτη 20/9, στις 9 το πρωί, ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας. Βασικό αίτημα αποτελεί η επίσπευση των διαδικασιών για την απομάκρυνση των ρυπογόνων εγκαταστάσεων από τη Δραπετσώνα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η προσυγκέντρωση θα γίνει στις 9 το πρωί στο πλάι του πρώην δημαρχείου Δραπετσώνας (οδό Αγωνιστών Πολυτεχνείου και Καραϊσκάκη), από όπου θα αναχωρήσουν τα λεωφορεία με προορισμό το υπουργείο.   

"Απαιτούμε:

ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΥδρογ/Ε/Φ.8/177752 περί χορήγησης άδειας εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων στην εταιρεία Oil One.

ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΑΔΕΙΩΝ που χορηγήθηκαν στην επιχείρηση της εταιρείας Oil One.

ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΑΦΕΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ της Oil One, του τσιμεντάδικου Lafarge , των ανενεργών δεξαμενών ΕΛΠΕ και όλων των ρυπογόνων εγκαταστάσεων στην  περιοχή του Δήμου", σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, ο Δήμος καλεί σε εκδήλωση αντίστοιχης θεματικής για τα μικρά παιδιά. 

Η εκδήλωση έχει ως θέμα την ιστορία του εργοστασίου λιπασμάτων, ενώ θα πρωταγωνιστήσει η ομάδα παιχνιδιού “Από το μηδέν στο άπειρο” .

Το σχετικό κάλεσμα αναφέρει:

"Οι πυκνοί καπνοί από τα φουγάρα, η κόκκινη θάλασσα από το θειάφι, οι ήχοι των μηχανών περιμένουν χρόνια τους μικρούς κατοίκους της πόλης μας για να αφηγηθούν την ιστορία του εργοστασίου της Εταιρείας Λιπασμάτων. Παιχνίδια, Κουίζ και Κατασκευές θα βοηθήσουν τα παιδιά να ανακαλύψουν ένα, ένα τα στοιχεία που συνθέτουν την ιστορία του εγκαταλελειμμένου εργοστασίου.

To εκπαιδευτικό παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, στις 18.30 το απόγευμα στον χώρο του  δημοτικού πάρκου του πρώην εργοστασίου Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα με ελεύθερη συμμετοχή παιδιών από 8-13 ετών.

Η δράση σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την  Ομάδα Παιχνιδιού “Από το μηδέν στο άπειρο”  ενώ στηρίζεται σε μια ιδέα της ιστορικού και συνεργάτιδας του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Ελένης Κυραμαργιού.

Η ομάδα παιχνιδιού “Από το μηδέν στο άπειρο” αποτελείται από τους Ευγενία Μαλαχία, Εύη Εκμεκτσιόγλου, Αγάπη Χλωρού, Χρήστο Χριστοδουλιά και την Ελ. Κυραμαργιού.

Η δράση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό φέτος, στο Πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στις 9 Ιουνίου στο πάρκο της Εργατιάς στη Δραπετσώνα και αποτελεί μέρος του προγράμματος “Γεφυρώνοντας τις διαφορετικότητες –Άνοιγμα στη πόλη του Πειραιά που υλοποιήθηκε από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά."

ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aen.jpg
Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού: Λήγει μεθαύριο η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τις προκαταρκτικές εξετάσεις
Οι εισακτέοι ορίστηκαν σε χίλιους πεντακόσιους εξηνταεννέα (1569) [επτακόσιοι εβδομηντατρείς (773) Πλοίαρχοι και επτακόσιοι ενενηνταέξι (796)...
Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού: Λήγει μεθαύριο η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τις προκαταρκτικές εξετάσεις
seferoelyths
Σεφέρης – Ελύτης: Πήραν το Νομπέλ, τώρα το ΕΚΠΑ τους δίνει και το πτυχίο τους
Το Πανεπιστήμιο Αθηνών τιμά τον Γιώργο Σεφέρη και τον Οδυσσέα Ελύτη, που παρότι εγγράφηκαν και οι δύο στη Νομική, δεν έφυγαν ποτέ πτυχιούχοι
Σεφέρης – Ελύτης: Πήραν το Νομπέλ, τώρα το ΕΚΠΑ τους δίνει και το πτυχίο τους