Thumbnail
Ιατροδικαστικό ιατρείο

Την ικανοποίησή της εκφράζει η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία για την λειτουργία δύο νέων δομών ιατροδικαστικών υπηρεσιών, στα νοσοκομεία «Ασκληπιείο» Βούλας και «ΚΑΤ».
Πρόκειται για μια προσπάθεια που είχε ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό από την ΕΙΕ και που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, αρχικά στο νοσοκομείο Βούλας και πριν μια εβδομάδα στο «ΚΑΤ».

Και τα δύο ιατρεία είναι σε πλήρη λειτουργία, ικανά να ικανοποιήσουν πλήρως όλα τα περιστατικά κλινικής ιατροδικαστικής των βορείων και νοτίων προαστίων της Αττικής, παρέχοντας υπηρεσίες εντελώς δωρεάν.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα, ότι μέσα σε λίγους μήνες λειτουργίας του το ιατροδικαστικό ιατρείο του νοσοκομείου Βούλας έχει δεχτεί εκατοντάδες περιστατικά ξυλοδαρμών, σεξουαλικής κακοποίησης κά από όλες τις περιοχές τις νοτιοανατολικής Αττικής, αναφέρει η ΕΙΕ.

Όπως σημειώνει, η επιλογή των δύο νοσοκομείων δεν έγινε τυχαία, καθώς, όπως είναι γνωστό, είναι τα ιδρύματα που δέχονται μεγάλο αριθμό περιστατικών κακοποίησης.

«Το βασικό πρόβλημα που υπήρχε, είναι ότι όλα τα θύματα σωματικών βλαβών που επισκεπτόντουσαν τα εν λόγω νοσοκομεία περιοριζόντουσαν σε ιατρικές βεβαιώσεις από μη ιατροδικαστές, με αποτέλεσμα, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν μπορούσαν να δικαιωθούν στα δικαστήρια. Στις περιπτώσεις δε, που τα θύματα επιθυμούσαν να προσφύγουν σε ιατροδικαστή, έπρεπε αυτά να μεταφερθούν στο κέντρο της Αθήνας και να απευθυνθούν σε δομές που ήδη είχαν σημαντικό φόρτο εργασίας».

«Είμαστε περήφανοι γιατί ένας πολυετής αγώνας της ΕΙΕ είχε αποτέλεσμα» δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΙΕ, ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων και προσθέτει πως «πλέον οι κάτοικοι της Αττικής έχουν δύο νέες δημόσιες δομές ικανές να καλύψουν τις ανάγκες κλινικών ιατροδικαστικών περιστατικών των αντίστοιχων περιοχών».

Παράλληλα, όπως τονίζει, αποσυμπιέζονται οι άλλες δύο δημόσιες δομές της Αθήνας, οι οποίες δέχονται όλο τον όγκο περιστατικών νεκροψίας- νεκροτομής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panelladikes 2023
Δ’ τάξη Λυκείων ΕΝΕΕΓΥΛ: Τράπεζα Θεμάτων-Τα «Γραπτώς Εξεταζόμενα» μαθημάτων στις απολυτήριες εξετάσεις
Τα «Γραπτώς εξεταζόμενα» μαθήματα στις απολυτήριες εξετάσεις της Δ’ τάξης των Λυκείων ΕΝΕΕΓΥΛ
Δ’ τάξη Λυκείων ΕΝΕΕΓΥΛ: Τράπεζα Θεμάτων-Τα «Γραπτώς Εξεταζόμενα» μαθημάτων στις απολυτήριες εξετάσεις
royla pispirigkou
Ρούλα Πισπιρίγκου: Σήμερα η απόφαση του Δικαστηρίου για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας
Σύμφωνα με την κατηγορία, το κίνητρο για την εγκληματική ενέργεια σε βάρος της κόρης της για την Πισπιρίγκου ήταν συγκεκριμένα «παθογενή»...
Ρούλα Πισπιρίγκου: Σήμερα η απόφαση του Δικαστηρίου για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας