Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Κατάληψη από 30 αγνώστους στο Πολυτεχνείο! Δεν επιτρέπουν την είσοδο και τον εορτασμό. Έδιωξαν φοιτητές και πολιτικές οργάνωσεις!


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Νοέμβριος, 2017 - 09:41 | Στην Κατηγορία:

ΕΚΤΑΚΤΟ  περιστατικό από τον Ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου

Πρωτοφανές περιστατικό από τα ξημερώματα της Τρίτης στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου, όταν ομάδα αγνώστων (χωρίς να αυτοαποκαλούνται με κάποιον προσδιορισμό από το φάσμα όλων των  πολιτικών χώρων) έκανε κατάληψη στο Πολυτεχνείο.

Η κατάληψη περίπου 50 ατόμων έχει ως αποτέλεσμα την μη δυνατότητα πρόσβασης στον χώρο από τους πολίτες που θέλουν να τιμήσουν τους νεκρούς, τις πολιτικές οργανώσεις καθώς και την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες λόγω της κατάληψης των αγνώστων, οι πολιτικοί φορείς έχουν παραγκωνιστεί στον δρόμο και συγκεκριμένα στην Πατησίων.

Στο indymedia αναρτήθηκε η ανακοίνωση των καταληψιών

Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Σήμερα 15 Νοέμβρη 2017 προχωρήσαμε στην κατάληψη του Πολυτεχνείου για να φέρουμε στο προσκήνιο τη ζωντανή εξέγερση που προσπαθεί να ξαναθεριέψει εδώ κι εκεί σε όλο τον πλανήτη. Οι λόγοι βρίσκονται παντού, σε κάθε σημείο της ευρυθμίας και της ειρήνης που επιβάλεται από το κράτος και το κεφάλαιο. Είναι η εγκατάληψη της ζωής στις πολιτικές κλίκες που παράγουν το θάνατο. Είναι η φτώχια που γίνεται κανόνας για να επιβιώσει ένα σύστημα εκμετάλλευσης. Είναι ο αστυνομικός στρατός κατοχής, ο χημικός τους πόλεμος, τ’ αυτόματα όπλα τους και τα θωρακισμένα τζιπ. Είναι οι απαγωγές, η τρομοκρατία και οι ανακρίσεις που βαφτίζονται προσαγωγές. Είναι τα κολαστήρια του ποινικού μηχανισμού, η ψηφιακή φυλακή – βραχιολάκι. Είναι οι φραγμοί στις δημόσιες μετακινήσεις και ο ηλεκτρονικός έλεγχος παντού. Είναι η εξορία της προσφυγιάς, η εξορία των στρατοπέδων συγκέντρωσης, η εξορία της απέλασης. Είναι οι βασανισμοί, τα σπασμένα πόδια και χέρια, οι νεκροί από το κρύο και τις αρρώστιες στα αστυνομικά τμήματα. Οι βασανισμοί στην Πέτρου Ράλλη και τη Μόρια. Είναι το κυνήγι των αιχμάλωτων αγωνιστών, οι αντιτρομοκρατικοί νόμοι, οι δεκαετείς καθείρξεις, η πολιτική μαγειρική του dna και των ψηφιακών επικοινωνιών. "

"Φεστιβάλ Εξέγερσης"

Σύμφωνα με μαρτυρίες την Δευτέρα και την Τρίτη πραγματοποιήθηκε στο Πολυτεχνείο το αυτοαποκαλούμενο "φεστιβάλ εξέγερσης". Οι άγνωστοι διοργανωτές διαβεβαίωναν ότι θα φύγουν όταν τελειώσει η τελευταία συναυλία παρολαυτα μερικές δεκάδες ανθρώπων έχουν μείνει μέσα στο Πολυτεχνείο και δεν επιτρέπουν στους φοιτητικούς συλλόγους να μπουν για να ξεκινήσει ο τριήμερος εορτασμός του Πολυτεχνείου (15-17 Νοέμβρη).

Οι φοιτητές που βρίσκονται έξω από το Πολυτεχνείο αυτή την στιγμη


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα