Thumbnail
ΕΚΤΑΚΤΟ  περιστατικό από τον Ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου

Πρωτοφανές περιστατικό από τα ξημερώματα της Τρίτης στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου, όταν ομάδα αγνώστων (χωρίς να αυτοαποκαλούνται με κάποιον προσδιορισμό από το φάσμα όλων των  πολιτικών χώρων) έκανε κατάληψη στο Πολυτεχνείο.

Η κατάληψη περίπου 50 ατόμων έχει ως αποτέλεσμα την μη δυνατότητα πρόσβασης στον χώρο από τους πολίτες που θέλουν να τιμήσουν τους νεκρούς, τις πολιτικές οργανώσεις καθώς και την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες λόγω της κατάληψης των αγνώστων, οι πολιτικοί φορείς έχουν παραγκωνιστεί στον δρόμο και συγκεκριμένα στην Πατησίων.

Στο indymedia αναρτήθηκε η ανακοίνωση των καταληψιών

Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Σήμερα 15 Νοέμβρη 2017 προχωρήσαμε στην κατάληψη του Πολυτεχνείου για να φέρουμε στο προσκήνιο τη ζωντανή εξέγερση που προσπαθεί να ξαναθεριέψει εδώ κι εκεί σε όλο τον πλανήτη. Οι λόγοι βρίσκονται παντού, σε κάθε σημείο της ευρυθμίας και της ειρήνης που επιβάλεται από το κράτος και το κεφάλαιο. Είναι η εγκατάληψη της ζωής στις πολιτικές κλίκες που παράγουν το θάνατο. Είναι η φτώχια που γίνεται κανόνας για να επιβιώσει ένα σύστημα εκμετάλλευσης. Είναι ο αστυνομικός στρατός κατοχής, ο χημικός τους πόλεμος, τ’ αυτόματα όπλα τους και τα θωρακισμένα τζιπ. Είναι οι απαγωγές, η τρομοκρατία και οι ανακρίσεις που βαφτίζονται προσαγωγές. Είναι τα κολαστήρια του ποινικού μηχανισμού, η ψηφιακή φυλακή – βραχιολάκι. Είναι οι φραγμοί στις δημόσιες μετακινήσεις και ο ηλεκτρονικός έλεγχος παντού. Είναι η εξορία της προσφυγιάς, η εξορία των στρατοπέδων συγκέντρωσης, η εξορία της απέλασης. Είναι οι βασανισμοί, τα σπασμένα πόδια και χέρια, οι νεκροί από το κρύο και τις αρρώστιες στα αστυνομικά τμήματα. Οι βασανισμοί στην Πέτρου Ράλλη και τη Μόρια. Είναι το κυνήγι των αιχμάλωτων αγωνιστών, οι αντιτρομοκρατικοί νόμοι, οι δεκαετείς καθείρξεις, η πολιτική μαγειρική του dna και των ψηφιακών επικοινωνιών. "

"Φεστιβάλ Εξέγερσης"

Σύμφωνα με μαρτυρίες την Δευτέρα και την Τρίτη πραγματοποιήθηκε στο Πολυτεχνείο το αυτοαποκαλούμενο "φεστιβάλ εξέγερσης". Οι άγνωστοι διοργανωτές διαβεβαίωναν ότι θα φύγουν όταν τελειώσει η τελευταία συναυλία παρολαυτα μερικές δεκάδες ανθρώπων έχουν μείνει μέσα στο Πολυτεχνείο και δεν επιτρέπουν στους φοιτητικούς συλλόγους να μπουν για να ξεκινήσει ο τριήμερος εορτασμός του Πολυτεχνείου (15-17 Νοέμβρη).

Οι φοιτητές που βρίσκονται έξω από το Πολυτεχνείο αυτή την στιγμη

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pikantika-fagita.jpg
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά
Μαγειρέψτε σαν Έλληνες στην πατρίδα του Τσελεμεντέ - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχώρισε γαστρονομικά το βρετανικό περιοδικό National Geographic
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά